ANSİAD 12. Girişimcilik Haftası Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

ANSİAD 12. Girişimcilik Haftası Sona Erdi

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen "12. Girişimcilik Haftası" ödül töreniyle sona erdi.

11.12.2014 23:42  Güncelleme: 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz, Mehmet Akif Ersoy, Süleyman Demirel, Uluslararası Antalya üniversiteleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İl Kadın Girişimciler Kurulu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Antalya Hizmet Merkezi Müdürlüğü desteğiyle ANSİAD tarafından düzenlenen "12. Girişimcilik Haftası" kapanış kokteyli ve ödül töreni, Rixos Downtown Otel'de gerçekleştirildi.

Antalya Valisi Muammer Türker, etkinlikte, gençlerin kendilerine fırsatlar verildiği zaman başarılara ulaştığını belirterek, "Türkiye'nin bugün geldiği durumda, insanlara bu imkanların demokratik düzen içerisinde sağlandığını görüyoruz. Türkiye'de insanlara eşit bir şekilde fırsatlar veriliyor. Bu, Türkiye'nin başarısıdır, cumhuriyetimizin başarısıdır" dedi.

Türker, girişimciliğin inovasyonla birleştiği zaman bir anlam taşıdığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu tür etkinlikler, Türkiye'nin katma değeri yüksek sektörlere yönelmesi gerektiği konusunda bize ip uçları veriyor. Bizim mutlaka geleneksel modellerden uzaklaşıp, beyin gücümüzü devreye sokabileceğimiz ve bilgiyi daha fazla üretebileceğimiz bir ortamı oluşturmamız gerekiyor. 2023'te dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasına girmenin yolu buradan geçiyor."

ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu da Antalya'nın özellikle sosyal yaşantısı, ulaşım ve seyahat imkanları bakımından dünyanın nadir şehirlerden biri olduğunu anlattı. Antalya ekonomisinde hep tarımın, turizmin ve ticaretin akla geldiğini dile getiren Eroğlu, bu 3 sektörün yanına bir de girişimciliğin konulması gerektiğini savundu.

Eroğlu, Girişimcilik Haftası'nın 12 yıldır sürdürebilmenin sırrının ortak akılda olduğunu sözlerine ekledi.

2014 ANSİAD Yılın Girişimcisi Ödülü

Hafta etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "İş Fikri Proje Yarışması"na 78 öğrenci 90 projeyle başvurdu. Ön elemeyi geçen 15 proje içinde en yüksek oyu alarak, birinciliği "kemik grefti" projesi ile Süleyman Demirel Üniversitesi doktora öğrencisi Hasan Basri Savaş kazandı.

2014 ANSİAD Yılın Girişimcisi Ödülü ise Avekon Kurucu Ortağı ve İş Geliştirme Direktörü Erol Kabadayı'ya verildi. Kabadayı ödülünü Vali Türker'den aldı.

ANSİAD'ın geçmiş dönem başkanlarından Güngör Pekşen anısına ANSİAD Girişimcilik Haftası Güngör Pekşen Özel Ödülü de TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargın'a verildi.

Programa, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçi, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya, Antalya İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Yurdagül, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ANSİAD 12. Girişimcilik Haftası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement