Ansiad 2014 Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni - Son Dakika
Yerel

Ansiad 2014 Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni

Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (ANSİAD) 2014 Vergilendirme Dönemi Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni düzenlendi.

24.11.2015 22:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (ANSİAD) 2014 Vergilendirme Dönemi Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni düzenlendi.

ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eroğlu, kentte bir otelde yapılan törende, 2014 yılı vergi ödül törenini yeni hükümetten reform beklentilerinin yükseldiği bir dönemde yaptıklarını söyledi.

Avrupa ülkelerinde vergi gelirinin üç eşit ayağı olduğunu Türkiye'de ise vergi sisteminin "topal" olduğunu savunan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Kayıt dışı ekonomi nedeniyle vergilendirilmeyen önemli bir kesim bulunmaktadır. İstihdamın yarıya yakını da kayıtsız olduğundan yeterli Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) pirimi de alınamamaktadır. Vergi sistemi tek ayakla gitmekte olduğundan bu ayakta kim varsa onun üzerine basılmaktadır. Bu ayakta işini dürüst bir şekilde yapan iş adamı, SGK pirimini düzgün ödeyenler, gelir vergisinden kaçmayan ücretliler ve her tüketiminde dolaylı vergi yükünü paylaşan bütün millet vardır."

İş dünyası olarak gündemlerinde asgari ücretin artırılmasının olduğunu belirten Eroğlu, ücretler üzerinden alınan SGK piriminde işveren payının halen yüksek olduğunu öne sürdü. Eroğlu, "Asgari ücretin artırılmasını biz de istiyoruz ancak bunun enflasyonu, işsizliği, kayıt dışılığı artırmayacak biçimde yapılması gerekir. Bunun yolu da bütün vergi yapısını, sosyal güvenlik sistemini, kayıt dışı ile mücadeleyi birlikte ele almaktan geçmektedir" dedi.

Asgari ücretin vergi dışı olması gerektiğini ifade eden Eroğlu, kayıt dışıyla etkin mücadele ve vergi yükünün azaltılması gerektiğini de kaydetti.

Eroğlu'nun konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Törende, 2014 yılı gelir vergisi, gayrimenkul sermaye iradı ve kurumlar vergisi rekortmenlerine ödülleri verildi.

Törene, Antalya Vergi Dairesi Başkanı Halil Akça, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Geyik, Burdur Defterdarı Sedat Ayyıldız, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ansiad 2014 Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement