Ansiad 2014 Yılı 16. Olağan Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Ansiad 2014 Yılı 16. Olağan Toplantısı

Zorlu Holding Üst Düzey Yöneticisi Yüngül: "Avrupa'dan baktığınız zaman Türkiye doğuya açılan son güvenli liman. Avrupa, Türkiye'den sonraki ülkeleri riskli olarak görüyor"

28.10.2014 23:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zorlu Holding Üst Düzey Yöneticisi Ömer Yüngül, "Avrupa'dan baktığınız zaman Türkiye doğuya açılan son güvenli liman. Avrupa Türkiye'den sonraki ülkeleri riskli olarak görüyor" dedi.

Yüngül, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) tarafından bir otelde düzenlenen ANSİAD 2014 yılı 16. Olağan Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de 50 yaş üzeri herkesin krizlerle büyüdüğü için kendisine ekonomik kriz çıkar mı? diye sorduğunu ama Türkiye'de ekonomik kriz çıkmayacağını söyledi.

Türkiye'nin mutlaka yüzde 2'nin üzerinde büyümesi gerektiğini belirten Yüngül, dövizde artı eksi bir oynama olabileceğini ancak bununda önemli bir ekonomik sorun çıkarmayacağını kaydetti.

Türkiye'nin arka arkaya seçim dönemi içine girdiğini ve bir türlü temel ekonomik göstergelerin oluşturulamadığını söyleyen Yüngül, "Farkındaysanız son günlerde üretimin önemi ortaya çıktı. Biz kiminle konuşursak konuşalım 'yerli olsun destekleyelim' diyorlar. Ülkemizdeki cari açık bizim belimizi zorlayacak en büyük şey. Onun için mutlaka bir sanayi politikamızın ve buna bağlı olarak eğitim politikamızın yeniden yazılması lazım" diye konuştu.

Yüngül, yeni sanayi ve eğitim politikalarının uygulanması için dünyada çok iyi bir döneme girilmediğini ancak ülke olarak temel dinamiklerin çok iyi olduğunu savundu.

Avrupa'da Türkiye'yi "hap" gibi gören bir kesimin olduğunu dile getiren Yüngül, "Önceden Avrupa firmalarının Polonya'ya gitme gibi bir modası vardı ve herkes Polonya'ya gitti. ancak Polonya Avrupa Topluluğuna girdikten sonra rekabetçiliğini kaybetti. Avrupa üzerinde bütün beyaz eşya üreten firmalar tesislerinin Polonya'ya taşıdılar. Bir tek Bosch tesislerini Türkiye'ye taşıdı" dedi.

Günümüzde Avrupa'daki birçok firmanın Türkiye'ye gelmeye çalıştığını belirten Yüngül, şunları kaydetti:

"Türkiye'de insan kaynağı, yan sanayi, bilgi, beceri ne derseniz her şey var. Avrupa'dan baktığınız zaman Türkiye doğuya açılan son güvenli liman. Avrupa, Türkiye'den sonraki ülkeleri riskli olarak görüyor. Bu açıdan birçok yatırımcının Türkiye'ye geleceğini düşünüyorum. Biz bunu Vestel olarak çok çok iyi yaşıyoruz."

Toplantı sonrasında ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, Yüngül'e plaket takdim etti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ansiad 2014 Yılı 16. Olağan Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement