Ansiad'dan Tüm Siyasi Partilere Çağrı Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Ansiad'dan Tüm Siyasi Partilere Çağrı Açıklaması

Ansiad\'dan Tüm Siyasi Partilere Çağrı Açıklaması

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu, TUİK tarafından açıklanan işsizlik oranları ve gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

19.08.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu, TUİK tarafından açıklanan işsizlik oranları ve gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, işsizlik oranlarında geçen yıl ile karşılaştırıldığında artış olduğunu, bir yıllık dönemde tarımda ve inşaat sektöründe istihdam kaybı yaşandığını belirterek, sanayide istihdam artışının yalnızca 40 binde kaldığını söyledi. Başkan Eroğlu, siyasi liderlerin artan terör eylemleri ve ekonomideki sorunları dikkate alarak ciddi bir tutum değişikliğine gitmelerinin elzem olduğunun altını çizerek, "ANSİAD olarak, bütün siyasi partilere kendi pozisyonlarından fedakarlık ederek ortak bir tutum geliştirmeleri konusunda bir kez daha çağrı yapıyor ve bu çağrılarımızı 40 kez tekrarlamayı düşünüyoruz. Ümidimiz 40 kez dile getireceğimiz dileğimizin gerçek olmasıdır" dedi.

"SİYASİ BELİRSİZLİK ÜLKEDEN SERMAYE ÇIKIŞINA SEBEP OLUYOR"

Eroğlu, ekonomik büyümenin istihdamı yeterince artıramadığı ve işsizliğin artma sürecine girdiğine dikkat çekerek, "Siyasi belirsizlik, terör olayları, döviz kurundaki yükselmeler karşısında yeni önlemler alınmaması yabancı sermaye girişini ve yatırımları caydırmakta; hatta sermaye çıkışına neden olmaktadır. Siyasi belirsizliğin devam etmesi ekonomik maliyet artışını da beraberinde getirmektedir. Söz konusu ortamın vahametinden hareketle siyasi liderleri tutum değişikliği yapmaya, milletin ve devletin bekası için ortak tutum geliştirmeye davet ediyoruz" dedi.

"SANAYİDE İSTİHDAM ARTIŞI 40 BİNDE KALDI"

TUİK tarafından açıklanan işsizlik oranlarına göre 15-64 yaş grubu olan gerçek çalışma çağında işsizlik oranının 2014 Mayıs ayında yüzde 8.9 iken 2015'te yüzde 9 buçuğa yükseldiğini hatırlatan Eroğlu, tarım dışı işsizliğin aynı dönemde yüzde 10.7'den yüzde 11.4'e, genç nüfusta işsizliğin yüzde 15.7'den yüzde 17'ye, hatta arındırılmış seride yüzde 18.8'e yükseldiğini söyledi. Eroğlu şöyle devam etti:

"Bu bir yıllık dönemde tarımda ve inşaat sektöründe istihdam kaybı olduğunu, sanayide istihdam artışının yalnızca 40 binde kaldığını, istihdam artışının hizmet sektöründen özellikle de kamu kesimi dahil, idari hizmetlerden geldiğini göstermektedir. Ekonomik büyümenin istihdamı yeterince artıramadığı ve işsizliğin artma sürecine girdiğini veriler bir kez daha kanıtlamaktadır. Siyasi belirsizlik, terör olayları, dünya ekonomisindeki gelişmeler ve döviz kurundaki yükselme karşısında yeni önlemler alınmaması, yabancı sermaye girişini ve yatırımları caydırmakta, hatta sermaye çıkışlarına neden olmaktadır. Bununla birlikte turizm geliri istatistikleri de 2015 yılının ilk 6 aylık döneminde 2014'ün aynı dönemine göre yüzde 9, ziyaretçi sayısı ise yüzde 2 azalmıştır."

"HALKIN CEBİNDEN BİR ŞEY ALMAYA KİMSENİN HAKKI YOKTUR"

Kendi ikballeri, kendi idealleri, kendi partisinin önde durmasını sağlayabilmek adına, halkın cebinden para ve ekonomiden bir şeyler almaya kimsenin hakkı olmadığının altını çizen Ali Eroğlu, bu ortamda siyasi belirsizliğin devam etmesi ekonomik maliyeti her geçen gün artmakta olduğunu kaydetti. Toplumun, ülkenin, insanların, yaşayanların ve herkesin menfaati için Türkiye'de acilen hükumetin kurulması gerektiğini vurgulayan ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, "Bu kadar açık beyan bilinirken, Türkiye'de farklı bir senaryo gelişir ise o zaman bu kararı alanların ülke menfaatlerini savunma iddialarını nereye koymalıyız? Bunu düşünmemiz gerekiyor. Bugün döviz yükseliyor, bugün faiz yükseliyorsa bu iş dünyasının, çalışanın, cebinden tükettiği paradır. Hepimizin cebinden gidecek bu paradır. Herkesin kendi değerine göre bir şeyler kaybetmesi kaçınılmaz görünüyor. Bu kararı kim alacak? Siyasetçi alacak. Ne için alacak? Kendi ikbali için alacak. Kendi ikballeriniz, kendi idealleriniz, kendi partinizin önde durmasını sağlayabilmek için bu memleketin, halkın cebinden para ve ekonomi den bir şey alacaksınız. Buna hakkınız yok. Bu nedenle siyasi liderlerin artan terör eylemleri ve ekonomideki sorunları dikkate alarak ciddi bir tutum değişikliğine gitmeleri elzem görünmektedir. ANSİAD olarak, bütün siyasi partilere kendi pozisyonlarından fedakarlık ederek ortak bir tutum geliştirmeleri konusunda bir kez daha çağrı yapıyor ve bu çağrılarımızı 40 kez tekrarlamayı düşünüyoruz. Ümidimiz 40 kez dile getireceğimiz dileğimizin gerçek olmasıdır" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ansiad'dan Tüm Siyasi Partilere Çağrı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı
    18:43 BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 273,25 puan artarak 9.079,97 puandan kapandı. Gün içinde en düşük 8.863,66, en yüksek 9.079,97 puanı gören BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 3,10 artışla 9.079,97 puandan tamamladı. Altının ons fiyatı 2.216 dolar olarak belirlendi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı
    18:43 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı

    Rosatom Enerji Şirketi tarafından Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışan taşeron firmanın işçileri, maaşlarının ödenmediğini belirterek eylem yaptı. İşçiler, bugün de eylemlerine devam ederek firma yetkililerinin olduğu bazı araçları taşladı.

  • Ali Babacan: Dipsiz kuyuyu kim kazdı, kim derinleştirdi?
    18:41 Ali Babacan: Dipsiz kuyuyu kim kazdı, kim derinleştirdi?

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erzurum’da; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Bu enflasyon dipsiz kuyu gibi, ne versek yetmiyor" sözleriyle ilgili "Peki o dipsiz kuyuyu kim kazdı? Dipsiz kuyuyu her gün derinleştiren kim? Merkez Bankası’na talimatla karşılıksız para bastıran kim" dedi.

  • İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: O İş Bitti Kardeş... Bir Kişi Çıktı, 'Ekonomiyi Ben Bilirim' Dedi, O Gün Yandık İşte
    18:35 İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: O İş Bitti Kardeş... Bir Kişi Çıktı, 'Ekonomiyi Ben Bilirim' Dedi, O Gün Yandık İşte

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, önce Çatalca’nın köylerini ziyaret etti, sonra Cumhuriyet Meydanı’nda halkla buluştu. Cumhuriyet rejiminde yöneticilerin vatandaşa had bildiremeyeceğini vurgulayan İmamoğlu, "Cumhuriyette yönetici, vatandaşına bakarken haddini bilecek haddini. Öyle oy verenmiş, oy vermeyenmiş… Yok, o devir bitti. Öyle mülk sahibi falan yok. Mülk sahibi, 86 milyon yurttaş. Onun için, ‘Ben karar verdim, olacak!’ O iş bitti kardeş. Kanal İstanbul gibi felaket projelerine nasıl ‘dur’ dediysek, ‘dur’ demeye devam edeceğiz. Asla izin vermeyeceğiz” dedi. İmamoğlu, iktidarın ekonomi karnesini değerlendirirken de "Bir kişi çıktı, ‘Ekonomiyi ben bilirim’ dedi; yandık. ‘Ben ekonomistim’ dedi mi? Dedi. O gün yandık işte. Ekonomi yüzümüze bir daha gülmedi... Yakında enflasyonu suçlarsa, şaşırmayın. ‘Bütün suç enflasyonda’ derse, şaşırmayın" diye konuştu.

  • İranlı turistlerin Nevruz tatili beklentileri karşılamadı
    18:28 İranlı turistlerin Nevruz tatili beklentileri karşılamadı

    İran'da 20 Mart-1 Nisan tarihleri arasındaki nevruz tatili, Van'ın beklentilerini karşılamadı. Her yıl nevruz tatilinde Van'a gelen İranlı turistler, bu yıl beklentileri karşılamadı. Oteller boş kaldı ve esnaf hayal kırıklığına uğradı. İranlı misafirlerin Van ekonomisi için önemli olduğu belirtildi.

  • BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı
    18:27 BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,10 değer kazanarak 9.079,97 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 4,25, holding endeksi yüzde 3,45 değer kazandı. En çok kazandıran sektör endeksi ulaştırma oldu.

  • Özel bankalar da emekli promosyon programına katıldı
    18:18 Özel bankalar da emekli promosyon programına katıldı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından özel bankalar da emeklilere verilecek promosyon ödemelerine dahil oldu. Kamu bankalarının belirlediği 8-12 bin lira arasındaki promosyon miktarlarına özel bankaların da uyacağı belirtiliyor.


Advertisement