Antakya Belediyesi'nden Çiftçiye Çilek Fidesi Desteği - Son Dakika
Güncel

Antakya Belediyesi'nden Çiftçiye Çilek Fidesi Desteği

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci eşi Nursel Kimyeci ile birlikte Uzunalıç Mahallesi'ne ziyarette bulundu.

18.08.2016 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gerçekleştirilen ziyarette Başkan Kimyeci ve eşi Uzunalıç Mahallesi'ndeki çiftçilerle bir araya gelerek çilek fidesi desteğinde bulundu.

Fide dağıtımı öncesinde gerçekleştirilen toplantıda Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ve eşi Nursel Kimyeci, Antakya İlçe Tarım Müdürü Halil Tuncay Yarar ve çilek üreticileri bir araya geldi. Çilek üretiminden dolayı memnuniyetini belirten Antakya İlçe Tarım Müdürü Halil Tuncay Yarar:"2013 yılında İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla Uzunalıç ve Tahtaköprü Mahallelerimizde 12 üreticiyle başlatılan çilek yetiştiriciliği projemiz Antakya Belediyesi ve Belediye Başkanı İsmail Kimyeci'nin katkılarıyla 2015'te 11 üretici 2016 yılında 21 üreticiye çıkarılarak 21 dekarlık üretim sağlayacak fidenin dağıtılmasıyla desteğimiz devam ediyor. Bu projeye verdikleri desteklerden dolayı öncelikle Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci'ye daha sonra emeği geçen ve üretim için çaba gösteren, risk alan değerli üreticilerimize teşekkür ederim." dedi.

Çilek üretiminin giderek artmasından dolayı memnuniyetini belirten Başkan Kimyeci; Antakya Belediyesi olarak Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop'un himayesinde İl ve İlçe Tarım Müdürlüğümüzle iş birliği içinde gerçekleştirdiğimiz projede emek veren, katkı sağlayan tüm çalışanlara ve çilek üreticilerimize teşekkür ediyorum. 2015 yılında 117 bin 500 adet çilek fidesi dağıtımını gerçekleştirdik. Bu yıl 136 bin 500 adet çilek fidesini 21 çiftçimize dağıtımını sağlayacağız. Bu proje ile birlikte hem çiftçilerimizin gelir seviyesinin yükselmesini hem de yaşam kalitesini arttırmayı planlıyoruz. Antakya Belediyesi olarak bu güzel projeye katkı sağlamaktan dolayı çok memnunuz ve çilek üreticilerimize desteklerimiz devam edecek. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum, hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop ise ziyarette yaptığı açıklamada:"2011 yılından itibaren uygulamaya geçen kırsal kalkınma ve İl stratejik planlamasında tarımsal gelişim sağlamak amacıyla üreticileri modern yetiştiriciliğe teşvik etmek amacıyla devletimiz bu bölgeye önem veriyor. Çilek yetiştiriciliği için verimli toprağa sahip olan bu bölgede devletimiz tarafından projeye katkı sağlandı. 2013 yılına kadar İl Özel İdaresi tarafından verilen destek daha sonra Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci'nin talimatları ile Antakya Belediyesi tarafından verilmeye başlandı. Çitçilerin gelir seviyesinin yükselmesi ve yaşam standartlarının arttırılması açısından önemli olan bu projeye verdikleri katkılardan dolayı Antakya Belediye Başkanımıza, İl ve İlçe Tarım Müdürlüğümüze ve üreticilerimize teşekkür ediyorum."dedi.

Fide dağıtımı sırasında Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ve eşi Nursel Kimyeci, Antakya İlçe Tarım Müdürü Halil Tuncay Yarar, çilek üreticileri ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Antakya Belediyesi'nden Çiftçiye Çilek Fidesi Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement