Antakya'da Kurban Bayramı İçin Alınan Önlemler - Son Dakika
Yerel

Antakya'da Kurban Bayramı İçin Alınan Önlemler

Antakya Belediyesi tarafından, Kurban Bayramı'na yönelik yapılan hazırlık ve önlem çalışmaları vatandaşların beğenisini kazandı

21.10.2013 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antakya Belediyesi tarafından, Kurban Bayramı'na yönelik yapılan hazırlıklar ve alınan önlemler vatandaşların beğenisini kazandı.

Antakya Belediyesi Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, kentin muhtelif noktalarında oluşturulan 27 toplu kurban kesim merkezinde vatandaşlara kolaylık sağlayacak çalışmaların yapıldığı ayrıca bayram nedeniyle vefat eden yakınlarını ziyaret edenler için mezarlıklar her bakımdan hazır hale getirildiği belirtildi.

Bayramın ilk günü mezarlık ziyaretinde bulunan vatandaşların halk otobüslerinden ücretsiz yararlandığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Toplu kurban kesim yerlerinde gerekli, betonlama, su ve kanalizasyon bağlantıları yapılarak, kesim esnasında askı, çengel, hortum ve benzeri malzemeler hazır bulunduruldu. Ayrıca kesilen kurbanların tüketilmeyen aksamları ve diğer atıkları için her gün kurban kesim yerlerinde hazır bulunan belediye görevlileri tarafından ücretsiz poşet dağıtımı yapıldı. Kesimden sonra poşetlenen atıkları toplama, kesim yerlerini yıkama, ilaçlama ve dezenfekte işlemlerini yapan ekipler oluşturuldu. Ayrıca çöp bidonu ve konteynerler dört gün süreyle ilaçlanıp, dezenfekte edildi. Toplu Kesim yerleri ve bahçeler dışında gelişi güzel yerlerde kurallara aykırı kurban kesimi yapanlara ve ticari amaçla deri toplamak isteyenlere engel olmak ve cezalandırmak amacıyla zabıta ekipleri oluşturuldu. Yoğun kurban kesimi yapılan bölgelere temizlik personeli görevlendirildi. Beş ayrı ekip oluşturularak kesim yerleri sürekli dolaşıldı, ihtiyaçlar karşılandı, olası aksaklıklar giderildi."

Hijyenik koşullarda ve dini vecibelere uygun bir şekilde kurbanların kesmelerini konusunda yapılan bu çalışmalardan dolayı vatandaşlar Antakya Belediyesi görevlilerine teşekkür ettikleri belirtildi.

-Antakya Belediyesi'nden Cumhuriyet Bayramı'nda anlamlı etkinlik-

Bu arada, Antakya Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, Türk bayrağının Hatay halkına armağan edilerek, Habibi Neccar Dağı'nda törenle göndere çekileceği bildirildi.

Kentin her noktasından görülebilecek büyüklükteki bayrağın göndere çekilmesi törenine katkılarından dolayı Hatay Gönüllüleri Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Dönmezer ve Hatboru Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılıçlar'a teşekkür eden Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 29 Ekim Salı günü İzmir Caddesi Habibi Neccar Dağı Sosyal Tesisler yanında düzenlenecek olan törene tüm vatandaş ve sivil toplum kuruluşlarını davet etti. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antakya'da Kurban Bayramı İçin Alınan Önlemler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement