Antakya Medeniyetler Korosu, Suriyeliler İçin Sahne Alacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Antakya Medeniyetler Korosu, Suriyeliler İçin Sahne Alacak

Antakya Medeniyetler Korosu, yarın Kilis'te barış ve kardeşlik için Suriyeli sığınmacılara konser verecek.

22.02.2017 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antakya Medeniyetler Korosu, yarın Kilis'te barış ve kardeşlik için Suriyeli sığınmacılara konser verecek.

Antakya Medeniyetler Korosu Derneği Başkanı Yılmaz Özfırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koroda 3 semavi dinin ve 6 mezhebin temsilcilerinin yer aldığını anımsattı.

"Yaratılanı severim, yaradandan ötürü" felsefesiyle hareket ettiklerini bu yüzden eserlerini barış ve kardeşlik için seslendirdiklerini belirten Özfırat, şunları kaydetti:

"Bu anlamda, yarın ensar şehir Kilis'te, Suriye misafirlerimiz için konser vereceğiz. Konserimiz, Kilis Valiliği koordinesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Kardeş Medeniyetler Entgrasyonu Projesi' kapsamında geçici koruma statüsündeki Suriyeli nüfusun toplumsal uyumu için Sosyal Destek Programı kapsamında Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse ediliyor. Biz de orada sahne alıp, Suriyeli kardeşlerimiz için seslendireceğimiz eserlerle onların yanında olduğumuzu göstermeye çalışacağız."

Özfırat, yarın saat 20.00'de Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi'nde "Kardeşlik ve Barış için Birlikte Söyleyelim" sloganıyla gerçekleştirecekleri konsere herkesi davet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Antakya Medeniyetler Korosu, Suriyeliler İçin Sahne Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement