Antakya ve Defne'nin Kanayan Yarasına Merhem Olundu - Son Dakika
Güncel

Antakya ve Defne'nin Kanayan Yarasına Merhem Olundu

HATSU, merkez ilçeler Defne ve Antakya'yı kapsayan Serinyol içmesuyu isale hattının yenileme çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

28.12.2015 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsale hatlarının eski olması nedeniyle meydana gelen arızalardan kaynaklı su kesinlerinin tamamen ortadan kaldırılması adına Defne ve Antakya ilçelerini besleyen Serinyol isale hattının tertemiz ve basınca dayalı 800'lük duktil borular kullanılarak yenilendiğini bildirdi.

Proje kapsamında yenilecek olan isale hattının toplamda 19 bin metre olduğuna dikkat çeken Genel Müdürlük, İçmesuyu Daire Başkanlığı'na bağlı ekiplerin şimdiye kadar Antakya'ya bağlı Arpahan Mahallesi civarına kadar 2 bin metre hattın döşendiğini belirterek, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Antakya ve Defne'nin boru kaynaklı arızalardan oluşacak içmesuyu sıkıntısına veda edeceğini müjdeledi.

Altınözü, Yayladağı, Samandağ ve Belen ilçelerinde olduğu gibi Antakya ve Defne'de de hayata geçirilecek olan "50 Yılın İçmesuyu Seferberliği" projesiyle birlikte içmesuyu şebekelerinin baştan sona yenileceğini bildiren İdare, Hatay'ın içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısının tamamlanması amacıyla engel tanımadan çalışmaların son sürat devam ettiğini açıkladı.

Daha kaliteli ve hızlı hizmet adına ekiplerin özverili bir şekilde çalıştıklarını belirten idare, uzman teknik personel gözetiminde sürdürülen çalışmada 2 kepçe ve 12 personelin görev yaptığını açıkladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Antakya ve Defne'nin Kanayan Yarasına Merhem Olundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement