Antalya: Antalya'daki Helikopter Kazası - Son Dakika
Güncel

Antalya: Antalya'daki Helikopter Kazası

Antalya'da düşen helikopterde şehit olan 5 polisin cenazeleri, düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi. Törende, şehit emniyet mensuplarının yakınları sinir krizleri geçirdi.

20.07.2006 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da düşen helikopterde şehit olan 5 polisin cenazeleri, düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi. Törende, şehit emniyet mensuplarının yakınları sinir krizleri geçirdi.

Şehit Emniyet Amiri Ramazan Can, Emniyet Amiri Hakan Kaya, Başkomiser Kudret Çalık, Komiser Adem Vurucu ve polis memuru Osman Karadağ'ın cenazeleri, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından törenin yapılacağı Uncalı Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutlarını gören aileleri, sinir krizleri geçirdi. Fenalaşan aileler, polisler tarafından sakinleştirildi. Bu arada bazı polisler de, meslektaşlarının cenazelerini görünce baygınlık geçirdi.

Törende yaptığı konuşmaya, "İçimiz yanıyor" diye başlayan Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, acılarının çok büyük olduğunu söyledi. Helikopter kazasında şehit olan polislerin, meslek yeminine sadık kalarak bir tek vatandaşa ve turiste zarar vermeden kendi canlarını feda ettiğini belirten Vali Yüksel, şehitlere rahmet, ailelerine ise başsağlığı diledi.

İl Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan ise, şehitlerin şükranla anılacağını belirterek, "Halkın huzur ve güvenliği için gerektiğinde canını vermekten çekinmeyen ve bu uğurda her zaman şehit vermeye hazır bir teşkilatın mensupları olan pilotlarımız, bu zor şartlarda dahi vatandaşlarımıza zarar vermemek için ellerinden gelen her türlü gayreti göstermiş, bunda da başarılı olarak canlarını hiçe sayıp, çevresinde çok katlı binaların bulunduğu ve trafik bakımından işlek bir caddenin en uygun yerine iniş yapmışlardır. Bu zorunlu iniş sırasında hiçbir vatandaşımızın kılına bile zarar vermemişler, ancak helikopterin yakıt deposunun infilak etmesi sonucu şehit olmuşlardır. Vatandaşımızın canı ve malı için kendi canlarını feda eden şehitlerimiz için büyük üzüntü duyuyoruz. Onları her zaman şükranla anacağız. Geride bıraktıkları dul ve yetimlerine gözümüz gibi bakıp, onlara her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Konuşması sırasında zaman zaman duygulanan Arslan'ın, ağlamamak için kendisini zor tuttuğu gözlendi. Yapılan konuşmaların ardından şehitlerin ruhuna dua okundu. Şehit emniyet mensuplarının cenazeleri, daha sonra yine dualar eşliğinde memleketlerine uğurlandı. Törene, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile çok sayıda askeri yetkili de katıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya: Antalya'daki Helikopter Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement