Antalya - Atso'nun Geleneksel Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Antalya - Atso'nun Geleneksel Ödülleri Sahiplerini Buldu

Antalya - Atso\'nun Geleneksel Ödülleri Sahiplerini Buldu

Atso'nun Geleneksel Ödülleri sahiplerini bulduAntalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO), 2015 Geleneksel Ödül töreni, ATSO Konferans Salonu'nda yapıldı.

19.03.2016 22:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atso'nun Geleneksel Ödülleri sahiplerini buldu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO), 2015 Geleneksel Ödül töreni, ATSO Konferans Salonu'nda yapıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen ödül törenine, programa katılacağı açıklanan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel katılmadı. ATSO'nun eski başkanı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak'a da ödül verilecek olması dolayısıyla, Türel'in tepkisi nedeniyle Ak Parti'den hiç kimsenin katılmadığı törene, Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP'den çok sayıda üst düzey yönetici ve milletvekili, MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş, ATSO Başkanı Davut Çetin ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

TÜREL'E YANIT

ATSO Başkanı Davut Çetin, açılış konuşmasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in sosyal medya üzerinden törene ilişkin tepkilerine yanıt verdi. Törenin gelenekleri dahilinde her yıl bütün hükümet üyelerini, siyasi partilerin başkanlarını ve milletvekillerini davet ettiklerini belirten Davut Çetin, geçtiğimiz yıllarda törene merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın birlikte katıldığını hatırlattı.

Geçen yıl da eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun birlikte teşrif ettiklerini anlatan Başkan Çetin, "Çünkü bu törende Antalya'nın sorunları ve vizyonu ele alınır. Bizim için Antalya'nın geleceği partiler üstü bir konudur. Biz, 133 yıldır partiler üstü bir kurum olduk. Her tavrımız, her konuşmamız bunun kanıtıdır. Antalya için de her zaman partiler üstü bir diyalog ve işbirliği görmeyi arzu ederiz. Hele böyle bir dönemde, böyle bir günde, siyasi rekabet kimsenin aklına gelemez, gelmemelidir. Hükümet, muhalefet, sivil toplum bir ve beraber olmadan terörle ve diğer sorunlarla mücadele edemeyiz. Bugün birlik günüdür, hiçbir gerekçeyle birliğimizi bozamayız" dedi.

ÖZEL ÖDÜLLERİ AÇIKLADI

Geleneksel törenlerde Antalya'da özellikle, bilim, kültür, sanat alanlarında katkı yapan kişilere de özel ödül verdiklerini ifade eden Çetin, daha önce Prof. Dr. Ömer Özkan'a ödül verildiğini hatırlattı. Bu yıl, Haziran ayında Antalya Kültür Sanat'ın açılışının yapıldığını ancak o dönemde büyük terör olayı nedeniyle törenin iptal edildiğini kaydeden Çetin, "O gün veremediğimiz teşekkür plaketlerini bugün vermek istedik. Bildiğiniz gibi, görevi devraldığım Sayın Çetin Osman Budak, odamıza bir kültür ve sanat vizyonu kazandırdı, projeye öncülük etti. Antalya Kültür Sanat'ın faaliyetlerine Sayın İnan Kıraç destek oldu. Antalya Kültür Sanat'ın mimarı Dr. Sinan Genim'e de teşekkür ediyorum. Bugün Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da aramızda olacaktı. Bu tarihi de onlarla birlikte belirlemiştik. Sayın Bakan son anda gelemedi. Sayın Hisarcıklıoğlu ise rahatsızlıkları nedeniyle aramızda olamadı" diye konuştu.

2016'DA EKONOMİ KRİZLE KARŞI KARŞIYA

2016 yılında Antalya ekonomisinin bir krizle karşı karşıya olduğunu belirten Davut Çetin, karamsarlığa kapılmadan bu sıkıntının hep birlikte aşılması gerektiğini söyledi. Rusya ile yaşanan krizin bu yıl turizmde ve tarımda ciddi sıkıntı yaratmaya devam ettiğini anlatan Çetin, çeşitli önlemler alındığı ancak daha fazla desteğe ihtiyaç olduğundan bahsetti. Geçen yıl Türkiye'nin turizm gelirinin 3 milyar dolar civarında azaldığı ve bunun önemli kısmının Antalya'nın kaybı olduğunu kaydeden Çetin, "Bu yıl ise sadece Antalya'nın kaybı bunun 2 katını bulacaktır. Kayıp, yalnızca turist sayısı, ihracat düşüşü değildir, asıl sorun turizmde ve tarımda fiyat düşüşleri dolayısıyla gelir kaybıdır. Bütün Antalya ekonomisinde yüzde 15-20 oranında bir küçülmeden söz ediyoruz. Bu da Türkiye büyümesinde 1 puana yakın bir kayıp anlamına gelir" dedi.

SORUN TURİZM VE TARIMI AŞTI

Antalya'nın sorununun artık turizm ve tarım sektörlerini aştığını dile getiren Çetin, şöyle konuştu:

"Tedarikçi sektörler, yani gıda ve içecek sanayi, inşaat, mobilya, iklimlendirme, giyim ticareti, gibi bütün sektörler etkilenmiştir. Bunun bir de istihdam alanında etkisi bulunmaktadır. Antalya'da kış dönemi kayıtlı işsiz sayısı 100 bin civarındadır. Maalesef böyle giderse Antalya'da kış aylarındaki geçici işsizlerin büyük bir kısmı kalıcı işsiz olacaktır. Dolayısıyla, artık birinci önemli konu, Antalya işletmelerine finansman desteği sağlamaktır. Bir can suyu programı devreye girmeli, borç erteleme veya uygun kredi imkanı sağlanmalı."

YEŞİL ALANLARI KORUMA ÇAĞRISI

Antalya'da yeşil alanların korunması çağrısında da bulunan Davut Çetin, "Halen bozulmadan kalmış yeşil alanları oy birliğiyle imara açmak yerine korumak için çözümler aramalıyız. Cumhuriyetimizin 100. yılında, kentsel dönüşümle kimlik ve estetik kazanmış, bütün tarihi mekanları restore edilmiş, kış aylarındaki hava kirliliğini ortadan kaldırmış, son portakal bahçelerini korumuş, kent merkezi içinde her kişi için en az bir ağacı olan bir Antalya diliyorum. Hızlı treni olan, metrosu olan, dünyaya direkt uçak seferleriyle bağlanmış bir Antalya diliyorum" diye konuştu.

BAŞKA BİR ÜLKE BU COĞRAFYADA AYAKTA KALAMAZDI

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş ise Türkiye'nin sorunlu bir coğrafyanın, ateş çemberinin tam ortasında bulunduğunu belirterek, "Bu coğrafyada bizim yerimizde başka ülke olsa ayakta kalamazdı" dedi.

===KUTU===

ÖZEL ÖDÜLLER

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Başkanı İnan Kıraç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Antalya Kültür ve Sanat Merkezi'nin mimarı Dr. Sinan Gedim.

TÜRKİYE'NİN İLK 500 SANAYİ KURULUŞU ARASINDAKİ ANTALYA FİRMALARI VE ÜRETİMDEN SATIŞLARI

AGT Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. 375 milyon 851 bin TL. Adopen Plastik ve inşaat Sanayi A.Ş. 357 milyon 874 bin TL. Yörükoğlu Süt ve Ürünleri Sanayi Tic. A.Ş. 271 milyon 752 bin TL.

TÜRKİYE'NİN İKİNCİ 500 SANAYİ KURULUŞU ARASINDAKİ ANTALYA FİRMALARI VE ÜRETİMDEN SATIŞLARI

Ekiciler Süt Gıda Tarım Hayvancılık San. ve Tic. A.Ş. 188 milyon 504 bin TL. Antalya Enerji Üretim A.Ş. 122 milyon 219 bin TL. Eti Elektrometalurji A.Ş. 104 milyon 266 bin TL.

KURUMLAR VERGİSİ VE MATRAHLARI

Fraport IC İçtaş Antalya Havalimanı Terminal Yatırım ve İşletmeciliği A.Ş. 446 milyon 463 bin TL. Güneş Ekspres Havacılık A.Ş. 170 milyon 813 bin TL. Yüksel Tohumculuk Tarım San. ve Tic. Ltd. Şti. 39 milyon 635 bin TL.

GELİR VERGİSİ-TİCARİ KAZANÇ VE MATRAHLARI

Yılmaz Turgan 4 milyon 530 bin TL. Mehmet Dikmen 2 milyon 204 bin TL. Şakir Turgut-Şekerci Sıtkı 1 milyon 954 bin TL.

GELİR VERGİSİ-MSİ/GMSİ VE MATRAHLARI

Halil Erdem 744 bin TL. İbrahim Şencan-Çallıoğlu İnşaat 587 bin TL. Osman Ağıroğlu- Şansın Bayan Giyim 404 bin TL.

TEMSİLCİLİKLER GELİR VE KURUMLAR VERGİSİ BİRİNCİLERİ

Akseki Gelir Vergisi, Mehmet Çetintaş 58 bin TL. Akseki Kurumlar Vergisi, Ömer Duruk Tesisleri 334 bin TL. Kemer Gelir Vergisi, Zülfikar Ali Arslan 497 bin TL. Kemer Kurumlar Vergisi, Kemer Medical Center Özel Sağlık Hizmetleri 25 milyon 118 bin TL. Elmalı Gelir Vergisi, Zühtü Koloğlu 261 bin TL. Elmalı Kurumlar Vergisi, Sarıoğlu Otomotiv Petrol 270 bin TL. Gazipaşa Gelir Vergisi, Mustafa Uysal 495 bin TL. Gazipaşa Kurumlar Vergisi, Aşur Yıldırım Nakliyat 3 milyon 260 bin TL. Korkuteli Gelir Vergisi, Mehmet Tekin 274 bin TL. Korkuteli Kurumlar Vergisi, Nur Gıda 1 milyon 148 bin TL. Serik Gelir Vergisi, Bekir Okur 969 bin TL. Serik Kurumlar Vergisi, Nunhems Tohumculuk 17 milyon 323 bin TL.

2014 YILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMETLER VE MATRAHLARI

SEYAHAT ACENTALARI: Tantur Turizm Seyahat 217 milyon 45 bin dolar. OTS Open Turizm 143 milyon 525 bin dolar. Novissima Turizm 132 milyon 583 bin dolar.

KONAKLAMA TESİSLERİ: Özaltın Otel İşletmeleri 58 milyon 906 bin dolar. Cömertoğlu Otelcilik Delphin İmperial 44 milyon 744 bin dolar. PGS Otelcilik 32 milyon 246 bin dolar.

İHRACAT DÖVİZ GELİRİ: Adopen Plastik 93 milyon 408 bin dolar. Kırcılar- Mondial Deri Tekstil 50 milyon 973 bin dolar. AGT Dış Ticaret 40 milyon 358 bin dolar.

YAŞ SEBZE-MEYVE İHRACATI: MGT Tarım 29 milyon 999 bin dolar. Meykon Meyve 12 milyon 123 bin dolar. Koç Zirai Ürünler 8 milyon 529 dolar.

SÜS BİTKİLERİ VE MAMÜLLERİ İHRACATI: Çiçekçiler Birliği Dış Ticaret 5 milyon 570 bin Dolar. Flowerland Tarım 4 milyon 950 bin dolar. Likya Fide Çiçek 3 milyon 903 bin dolar.

EN FAZLA İSTİHDAM SAĞLAYAN İLK 3 FİRMA VE MATRAHI

Fine Otel Turizm 79 milyon 929 bin TL. Galeri Kristal Turizm 73 milyon 395 bin TL. Güneş Ekspres Havacılık 65 milyon 768 bin TL.

===KUTU===

ÖDÜLLERİ KİMLER VERDİ?

Törende işadamlarına ödülleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş, ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır tarafından verildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak'ın ATSO başkanlığı döneminde projelendirilen ve yapımına başlanılan Antalya Kültür ve Sanat nedeniyle verilen özel ödülünü, ATSO Başkanı Davut Çetin ve Meclis Başkanı İzzet Bayar birlikte takdim etti.

Antalya Kültür ve Sanat'ın yapımında destekleri nedeniyle özel ödüle layık görülen Suna-İnan Kıraç Vakfı Başkanı İnan Kıraç'ın yurtdışımda bulunması nedeniyle ödülünü, Akdeniz Medeniyetleri Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Yılmaz teslim aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Atso'nun Geleneksel Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement