Antalya Avukatlar Şehitler İçin Söyledi - Son Dakika
Güncel

Antalya Avukatlar Şehitler İçin Söyledi

Antalya Avukatlar Şehitler İçin Söyledi

Avukatlar şehitler için söylediANTALYA Barosu avukatları, şehitler anısına hazırlanan klipte Çanakkale Türküsü, Hoş Gelişler Ola ve 10'uncu Yıl Marşı'nı seslendirdi.

19.05.2016 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avukatlar şehitler için söyledi

ANTALYA Barosu avukatları, şehitler anısına hazırlanan klipte Çanakkale Türküsü, Hoş Gelişler Ola ve 10'uncu Yıl Marşı'nı seslendirdi.

Antalya'da 1926 yılında kurulan ve bu yıl 90'ıncı yılını kutlayan Antalya Barosu, son dönemde artan ve çok sayıda asker, polis ve vatandaşın şehit düştüğü terör olayları nedeniyle tüm eğlence içerikli etkinliklerini iptal etti. Baro Başkanlığı Sosyal Kurulu'nun önerisiyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere dünden bugüne tüm şehitlerin aziz hatıralarına saygı amacıyla bir klip hazırlandı. Klipte, üç önemli marş avukatlar tarafından seslendirildi.

'Dünden Bugüne Şehitlerimize Saygıyla' adlı klipte Antalya Barosu'ndan 22 avukat tarafından 'Doğa İçin Çal' formatında Çanakkale Türküsü ve Hoş Gelişler Ola marşı seslendirildi. İki eserin klibinde Konyaaltı Varyant Şehitler Parkı, Topçam/Sıçan Adası, Hadrianus Kapısı, Antalyaspor Kavşağı Atatürk Anıtı, Side Antik Kenti, Yivli Minare, Cam Piramit, Güllük Selekler Çarşı, Düden Şelalesi, Saat Kulesi, Tünektepe, Konyaaltı Plajı, Alanya/Kızılkule, Manavgat Şelalesi, Alanya Limanı, Kepez Kent Ormanı, Mermerli Plajı, Yat Limanı, Düden Park, Kaleiçi, Lara Plajı, Tophane gibi Antalya'nın tarihi ve doğal güzellikleri kullanıldı. 10'uncu Yıl Marşı ise Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde yaklaşık 200 avukatın katılımı ve hep birlikte seslendirmeleriyle gerçekleştirildi.

Antalya Barosu olarak bu sene 90'ıncı yılın kutlandığını belirten Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, 'Ancak ülkemizde yaşanan terör olayları sebebiyle bu sene planladığımız etkinlikleri iptal ettik. Sosyal kurulumuz bir fikir geliştirdi. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasına ve dünden bugüne bütün şehitlerimizin aziz hatıralarına bir klip hazırlandı. Dün tamamlandı ve bugün medya ve sosyal medyayla paylaşıyoruz. Gerçekten bizi duygulandıran bir çalışmaya imza attılar. Amatör bir ruhla yapılmış ama gerçekten çok profesyonel güzel bir çalışma ortaya çıktı. Bugün 19 Mayıs, kurtuluş mücadelemizin adımının atıldığı, ateşinin yakıldığı çok anlamlı bir gün. Bugüne arkadaşlarımızın çalışmayı yetiştirmesi mutlu etti. 19 Mayıs'ı daha farklı kutluyoruz" dedi.

Klibin hazırlanmasında emeği geçen tüm avukatlara teşekkür eden Bacanlı, Çanakkale Türküsü, Hoş Gelişler Ola ve 10'uncu Yıl Marşı'nın seslendirildiği klibin yaklaşık üç ayda hazırlandığını kaydetti. Antalya'nın en güzel mekanlarında güzel çekimler yapıldığını belirten Bacanlı, 'Bunu ben Antalya kamuoyu ve resmi kurumlarla da paylaşacağım. Çünkü Antalya'nın tanıtımı bakımından da çok önemli. Bu klibi izleyenler çok hoş müzikler, marşlar eşliğinde Antalya'nın güzelliklerini görme ve daha gelmeden Antalya hakkında fikir sahibi olma imkanı bulacak. Antalya'nın turizmi ve tanıtımına da bu şekilde bir katkı sağlanmış oldu" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Avukatlar Şehitler İçin Söyledi - Son Dakika

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı
    21:27 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile birlikte Hatay'a gitti. Bakan Güler, 8'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulunduktan sonra Hatay Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı'dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor
    21:25 DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş, Bağcılar ve Kadıköy'de seçim çalışmalarına devam etti. Beştaş, Bağcılar'da cemevi ziyareti yaparak bilgi aldı ve her kesimle buluşmaya önem verdiklerini vurguladı. Ardından Kadıköy'de partisinin seçim standındaki kadınlarla görüşen Beştaş, kalabalığa hitap ederek kendisi için oy istedi.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı
    21:13 Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı

    Fatih'te yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Protestocular, İsrail aleyhine slogan atarak Eminönü Meydanı'na yürüdü. Gruptakilere yerli ve yabancı turistler de destek verirken, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının görmezden gelindiğini belirterek, soykırımın durdurulması çağrısında bulundu.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.


Advertisement