Antalya Bakan Özhaseki: Sıcaklığın Artışı Felaketin Habercisi - Son Dakika
Güncel

Antalya Bakan Özhaseki: Sıcaklığın Artışı Felaketin Habercisi

Antalya Bakan Özhaseki: Sıcaklığın Artışı Felaketin Habercisi

Bakan Özhaseki: Sıcaklığın artışı felaketin habercisi (2)'NEFİS KÖTÜLÜK İSTİYOR'Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Projesi'nin temel atma töreninin ardından Antalya Valiliği'ni ziyaret ederek,...

18.11.2016 21:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Özhaseki: Sıcaklığın artışı felaketin habercisi (2)

'NEFİS KÖTÜLÜK İSTİYOR'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Projesi'nin temel atma töreninin ardından Antalya Valiliği'ni ziyaret ederek, anı defterini imzaladı. Bakan Özhaseki, bir gazetecinin TBMM Genel Kurulu'nda cinsel istismarla ilgili yapılan çalışmaları sorması üzerine "Ben dün genel kurula katılmadım. Tasarının içeriğini bilmiyorum. İnceleme fırsatım da olmadı. Eğer içeriği hakkında bilgim olsaydı, mutlaka sorunuzu cevaplandırırdım" diye yanıt verdi.

Bakan Özhaseki valiliğin ardından Ak Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen kasım ayı daraltılmış il toplantısına katıldı. Burada partililere seslenen Özhaseki, hayatın mücadele olduğunu belirterek, hem iç alemde, hem de dış alemde bu mücadelenin devam ettiğini söyledi. Nefsin kötülük istediğini belirten Özhaseki, 'Nefis, ben duygusunu ön planda tutmak istiyor. Kalp da bunun tam tersini söylüyor. Bu ikisi mücadele ediyor. Kimin elini tutuyorsak, o kazanacak. Biz iyilerle beraber olursak iyiler kazanacak" dedi.

3 ALANDA BÜYÜK BAŞARI

Ak Parti'nin 3 alanda büyük başarı sağladığını dile getiren Özhaseki, 'hükümet' etmekte başarılı olduklarını kaydetti. Bu konuda başlarının dik olduğunu kaydeden Özhaseki, şöyle konuştu:

"Vesayetçi bir yapı vardı ve Türkiye'nin başına belaydı. Kimse bunun altından kalkamıyordu. Bunlar, resmi kurumların gayri resmi yöneticileriydi. Vesayetçi yapı, insanların seçtiklerine güvenmiyordu. Allah bize Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider verdi de onun sayesinde bu yapı sona erdi. İnançlar üzerinde de baskı var. Aleviler ve Kürtler üzerinde baskı vardı. PKK bir hak mücadelesi gibi ortaya çıkıp taban buldu. İnançlı kesimler üzerinde zulüm vardı. Bu alanlarda bizim iktidar dönemimizde başarı sağladık."

'KURT ADAMA DÖNÜŞTÜLER'

17-25 Aralık süreciyle algı operasyonuna girildiğini de belirten Bakan Mehmet Özhaseki, 'Hükümeti yıkmaya kalktılar. Bunları dost diye içimize giren kişilerle birlikte yapmaya çalıştılar. Bu nasıl düşmanlıktır' 15 Temmuz süreciyle senelerce içimizde bulunanlar bir gecede adeta 'kurt adam'a dönüştü. Yapabilecekleri en büyük kötülükleri yaptılar. Dünya sadece seyretti. 'Nasıl başarılı olamadık' diye üzülmeye başladılar. Türkiye'de bir türlü başarılı olamadılar. Paris'te devlet büyükleri terör saldırısı sonrasında kol kola girerken, Türkiye'ye samimi bir geçmiş olsun bile demediler. 248 kardeşimiz şehit oldu. Buna bir şey demeyenler, 'Meclis'i bombalayanlara kötü muamele mi yapıyorsunuz' diye sorular soruyor" diye konuştu.

'AB'YE GİRMEK UMURUMUZDA DEĞİL'

Batıdan merhamet beklemediklerini ifade eden Bakan Özhaseki, Avrupa Birliği'ne girmenin umurlarında olmadığını söyledi. Bakan Özhaseki, 'Biz sadece oradaki standartları almaya çalışıyoruz. Ülkemizi yüceltmeye çalışıyoruz. Adımızı oraya yazdırmak gibi bir derdimiz yok. Güçlü olacağız" dedi.

HDP'Lİ BELEDİYELER

CHP'yi, HDP'li belediyelere verdiği destekten dolayı kınadığını belirten Özhaseki, şöyle konuştu:

'Belediyenin yapacakları kanunda belirtilmiştir. Belediye, teröristlere destek olmak için çukur açar mı, belediye gelen paraları Kandil'e nasıl gönderirim diye pis hesaplar yapar mı, belediye öz yönetim ilan edip devleti böler mi' Bunları yapıyorsan, bunların da bir cezası var. Bunlar seçilmiş insanlar. Yapmayın ya, yeni bir şey mi buldunuz. Hiçbir gemi kaptanı bir bilet aldı diye yolcunun gemisini batırmasına izin vermez. Onlara oy verenler, onlar bölücülük yapsın, hırsızlık yapsın, ahlaksızlık yapsın diye oy vermedi, hizmet etsin diye oy veriyor. Hizmet etmiyorsa bunun bir cezası var."

'TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİYLE KANDİL'E PARA GİDİYOR'

Belediyelerin bütçelerinin vergilerden oluştuğunu dile getiren Bakan Mehmet Özhaseki, gelen paraları Kandil'e çantayla götürme yöntemi dışında yeni yollara başvurduklarını söyledi. Özhaseki, "Toplu sözleşme yapıyorlar. Seçim öncesi Patnos Belediyesi HDP'deydi, kaybedeceğini anlayınca toplu sözleşmesini yapmış. Geçici işlere verdiği maaş 6 bin 300 lira, işçilere verdiği maaş 7 bin 500 lira. Keşke paramız olsa da çalışanlarımıza daha fazla versek. Bu paraları işçilere vermiyorlar, paraları Kandil'e gönderiyorlar. İhalede 300 kişi çalıştıracağız diyorlar ama 50 kişi çalıştırıyorlar. Bunları seyir mi edelim? Teröristler belediyelerin her imkanını kullanıyor. Terörle içli dışlı olmuş bu insanları izlemek saflık olur. CHP birtakım kibar laflarla HDP'li belediyelere destek vermeye devam ediyor."

'ALLAH HEPİMİZİN ÖMRÜNÜ ALSIN ONA VERSİN'

Seçilenlere saygı gösterilmesi gerektiğini dile getiren Mehmet Özhaseki, konuşmasını şöyle tamamladı:

'Terör insanlık suçudur, hiçbir dünya devletinde teröre destek verilmediği gibi övücü söz söylenemez, yazı da yazılmaz. Seçim öncesi Cumhuriyet gazetesi, PKK'lılarla röportaj yaptı, onları çiçek çocuklar olarak gösterdi. Biz de çok safız ya, yedik bunları. Bunlarla ölümüne mücadele edeceğiz. Yurt dışındaki ağa babaları bizi istedikleri gibi kınasın. Başımızda Allah hamdolsun Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider var. Allah hepimizin ömrünü alsın ona versin."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Bakan Özhaseki: Sıcaklığın Artışı Felaketin Habercisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement