Antalya 'Bakliyat Yılı' Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Antalya 'Bakliyat Yılı' Uyarısı

Antalya \'Bakliyat Yılı\' Uyarısı

'Bakliyat yılı' uyarısı (2)EKMEK İSRAFI 6 MİLYONDAN 4 MİLYON 900 BİNE DÜŞTÜGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürü Ali Recep Nazlı, 2013 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başlatılan ekmek israfını önleme kampanyasıyla Türkiye'de yıllık 6 milyon olan ekmek israfının 4 milyon 900 bine düştüğünü söyledi.

03.05.2016 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Bakliyat yılı' uyarısı (2)

EKMEK İSRAFI 6 MİLYONDAN 4 MİLYON 900 BİNE DÜŞTÜ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürü Ali Recep Nazlı, 2013 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başlatılan ekmek israfını önleme kampanyasıyla Türkiye'de yıllık 6 milyon olan ekmek israfının 4 milyon 900 bine düştüğünü söyledi.

Ali Recep Nazlı, bakanlığının üzerine en fazla konsantre olduğu, üzerinde durduğu konuların başında gıda güvenliği, israflar ve buna karşı alınacak tedbirlerin geldiğini söyledi. Ancak bu noktada gönüllülük esasının belirleyici olduğunu kaydeden Nazlı, 'Ne kadar bağlayıcı olunursa olunsun, zorunlu tutulursa tutulsun, kanunlar, yasalar yapsanız da bu noktada uygulama vicdana, şahsiyete ve alışkanlıklara göre değişir" dedi.

2013 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ekmek israfına yönelik çok önemli bir kampanya başlattıklarını ve bunun dünya çapında ses getirdiğini belirten Nazlı, kampanyanın FAO tarafından da bir kamu kurumunun yürüttüğü en etkili kampanya seçildiğini hatırlattı. Türkiye'de yıllık ekmek israfının 6 milyon olduğunu belirten Nazlı, 'Kampanyanın sonucu olarak bu sayı 4.9 milyona düştü. 1 milyon 100 bin ekmek israfını Türkiye'de önlemiş, bununla ilgili iyi bir sonuç elde etmiş olduk. 3 milyar TL'yi yakın ekmek israfından tasarruf yaptık" dedi.

Kampanyanın insani sonuçlarının da ayrıca değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Nazlı, Türkiye'nin ev sahipliğinde Kasım ayında gerçekleşen G-20 Liderler Zirvesi'nde düzenlenen Tarım Bakanları Zirvesi'nin gündeminin de gıda güvenliği israfı olduğunu söyledi. Bu yıl G-20'nin dönem başkanlığı görevini sürdüren Çin'de de geçen ay yapılan bir toplantıda Türkiye'nin gıda güvenliği ve israfı önleme konusunda yaptığı çalışmalara sonuç raporunda yer verildiğini kaydeden Nazlı, dünyada farklı toplumlar, az gelişmiş ve gelişmiş ülkeler için gıda güvenliği ve israfının farklı anlamlara geldiğini belirterek, 'Burada dünyanın yapması gereken ortak tanım bulmamız lazım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya 'Bakliyat Yılı' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement