Antalya Bam'da Davaların Görülmesine Başlandı - Son Dakika
Güncel

Antalya Bam'da Davaların Görülmesine Başlandı

Antalya Bam\'da Davaların Görülmesine Başlandı

Antalya BAM'da davaların görülmesine başlandıANTALYA, Burdur, Isparta, Denizli, Afyonkarahisar ve Mersin illerine hizmet veren Antalya Bölge Adliye Mahkemesi'nde (BAM) davaların görülmesine 15 Kasım'dan itibaren başlandı.

26.11.2016 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya BAM'da davaların görülmesine başlandı

ANTALYA, Burdur, Isparta, Denizli, Afyonkarahisar ve Mersin illerine hizmet veren Antalya Bölge Adliye Mahkemesi'nde (BAM) davaların görülmesine 15 Kasım'dan itibaren başlandı. Böylece artık vatandaşlar Yargıtay'a gitmeden dosyalarını bölge adliye mahkemelerinde temyiz edebiliyor.

Antalya BAM Başsavcısı Rıza Can, adliyeye komşu arsa üzerinde inşa edilen bölge adliye mahkemesinin ülkemize hayırlı olmasını diledi. Bölge adliye mahkemelerinin kurulmasıyla yargının iki aşamalıdan üç aşamalıya geçildiğini belirten Başsavcı Rıza Can, "Mahkemelerde görev alan arkadaşlarımız da şevkle çalışmalarına başladı" dedi. Antalya BAM'da 12 hukuk dairesi ile 11 ceza dairesi olduğunu anlatan Başsavcı Rıza Can, "Her dairede bir başkan ile üç üye şeklinde faaliyet gösteriyor mahkemelerimiz. İş yoğunluğuna göre dört üyesi olan mahkemelerimiz de var" diye konuştu.

Antalya BAM'ın Antalya ile birlikte Burdur, Isparta, Denizli, Afyonkarahisar ve Mersin illerinden gönderilen davalara bakacağını anlatan Başsavcı Rıza Can, "Duruşmalara da başlandı. Diğer illerden duruşmalara gelemeyecek olan vatandaşlarımız, Antalya'daki duruşmalarına Sesli Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılabilecek" dedi. İlk derece mahkemelerden gelen dosyaların tamamının bölge adliye mahkemesinde görüleceğini belirten Rıza Can, "Beş yıla kadar hapsi öngören davalar bölge adliye mahkemelerinden sonra Yargıtay'a gönderilemeyecek. 5 yılın üzerindeki cezalarla ilgili davalar ise bölge adiye mahkemesinden sonra Yargıtay'a da gönderilebilecek. Hukuk mahkemelerinde ise para sınırı var. Belli bir sınırın üzerindeki dosyalar bölge adliye mahkemelerinden sonra Yargıtay'a gönderilebilecek. Bakanlığımız mükemmel bir bina yaptı. Bundan sonra iş bize düşüyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Bam'da Davaların Görülmesine Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement