Antalya Barosu'ndan, 'Umut Kılıç' Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Antalya Barosu'ndan, 'Umut Kılıç' Tepkisi

Antalya Barosu, Ankara'daki hakimlik mülakat sınavında avukat Umut Kılıç'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanmasına tepki gösterdi.

22.04.2015 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Barosu, Ankara'daki hakimlik mülakat sınavında avukat Umut Kılıç'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanmasına tepki gösterdi.

Antalya Baro Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Afyon Barosu mensubu Av. Umut Kılıç, 21.04.2015 tarihinde hakimlik mülakatına girmiştir. Önceki mülakatta keyfi olarak elendiğini düşünen meslektaşımız, mülakatlardaki keyfiliklere karşı demokratik tepkisini ortaya koymuştur. Karşılıklı olarak sert sözler sarfedilmiştir. Akabinde kurul tarafından tutanak tutulmuş, olay adliyeye intikal etmiş ve meslektaşımız tutuklanmıştır. Tutuklama kararı açıkça hukuka, adalete ve hakkaniyete aykırıdır" denildi.

"Antalya Barosu olarak bu kararı veren hakimin vicdanen müsterih olduğunu düşünmüyoruz" ifadelerinin yer aldığı açıklamada şu 4 maddeye dikkat çekildi:

"1- Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın yerleşik içtihatlarına göre; kamu görevlileri ve siyasetçiler ağır, incitici ve kaba dahi olsa eleştirilere tahammül etmek zorundadır.

2- Avukat Umut Kılıç, yargılama sonucunda ceza alsa dahi, hapis cezası ertelenebilir yahut diğer seçenek yaptırımlara çevrilebilir. Bu durumda bir gün dahi hapis yatması açıkça zulümdür, peşin cezalandırmadır.

3- Her gün adliyede olan ve kamu görevi ifa eden bir avukatın 'kaçma şüphesi' gerekçesiyle tutuklanması akla, mantığa, izana ve insafa aykırıdır.

4- Avukat aleyhine tek delil şikayetçiler tarafından tutulan tutanaktır ve taraflı olarak tanzim edilmiştir. Böylesi bir delilin karartılması, yok edilmesi olanaklı değildir. Kısaca Yasa'da öngörülen tutuklama şartları mevcut değildir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Barosu'ndan, 'Umut Kılıç' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement