Antalya - Baykal Ağır Konuştu: Husumet ve Düşmanlık Yapma Cephesi - Son Dakika
Güncel

Antalya - Baykal Ağır Konuştu: Husumet ve Düşmanlık Yapma Cephesi

Antalya - Baykal Ağır Konuştu: Husumet ve Düşmanlık Yapma Cephesi

Baykal ağır konuştu: Husumet ve düşmanlık yapma cephesi CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın kendisini hedef alan çıkışları ve sonrasında Devrim Kök'ün il başkanlığı dönemine ilişkin ilk kez net ifadelerle konuştu.

10.01.2015 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Baykal ağır konuştu: Husumet ve düşmanlık yapma cephesi

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın kendisini hedef alan çıkışları ve sonrasında Devrim Kök'ün il başkanlığı dönemine ilişkin ilk kez net ifadelerle konuştu. 'Ne seçimleri niye kaybettik konusunda bir şey söyledim ne de bana ve partime yöneltilen en ağır ithamlar, suçlamalar, ayıp, yakışıksız iftiralar karşısında ağzımı açıp tek kelime bile söylemedim. Niçin, çünkü partimi sakınmak istedim" diyen Baykal, isim zikretmeden 'husumet ve düşmanlık yapma cephesi' tanımını kullandı.

Antalya'da CHP'nin olağanüstü kongreler dönemi Aksu İlçe kongresiyle sona erdi. Mustafa Oruç ve Kenan Yıldız'ın aday olarak çıktığı kongrede konuşan CHP eski Genel Başkanı Baykal, Aksu kongresinin Antalya'da yaşanmakta olan siyasi şekillenmenin en son aşaması olduğunu söyledi.

SAYGISIZLIĞI SİYASET SANAN ANLAYIŞ

Antalya'da il kongresiyle başlayan kongreler zincirinin parti açısından tarihi bir anlamı olduğunu dile getiren Baykal, 'Alışılmış, sıradan kongreler gibi değerlendirilemez" dedi. Kongrelerin ilgi çekiyor olmasının altında bir başka anlamın bulunduğunu kaydeden Deniz Baykal, şunları söyledi: 'Partililerimiz, yorgun, bıkkın şikayetçi. Neden şikayetçi, anlamsız, gereksiz, sorumsuz parti içi kavgadan şikayetçi. Parti içinde insanları birbirine düşürerek kendine siyasi ikbal sağlayacağını zanneden siyaset anlayışından şikayetçi. Onun sonucu herkes 'Rahat bırakın bizi artık' duygusu içine girmedi mi' Bu yaşanan acı olayların bize öğrettiği bir ders değil mi? Geride bıraktığımız 2.5 yıl içinde başımızı önümüze eğmek zorunda bırakan, acı olayların altında işte bu yeni ortaya çıkan CHP'deki kavrayıcı, birleştirici duygunun tahrip edilmesini öngören, kendisine siyasi ikbal sağlayacağım diye parti içinde, partinin en saygın insanlarına saygısızlık yapmayı siyaset sayan anlayış yok mu?"

'ŞÜKÜRLER OLSUN YAPTI'

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen CHP eski Lideri, bu anlayışın 30 Mart yerel seçimi sonucu ortaya çıkan tablonun da sorumlusu olduğunu savundu. Baykal, 'Onun sonucu Büyükşehiri kaybetmedim mi?" diyerek eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın kendisini hedef alan çıkışları ve sonrasında 30 Mart yerel seçimlerine ilişkin ilk kez net ifadeler kullandı.

Baykal, 'Onun sonucu en önemli ilçelerimizde ciddi oy kaybı yaşadık mı, onun sonucu partililerimiz birbirini siyaseten boğazlar noktaya sürüklenmedi mi' Niye oldu bu niye? Kim yaptı bunu, böyle bir manzara mı vardı Antalya'da" diye konuştu.

Bu sürecin acı bir tecrübe olduğunu belirten Baykal, konuşmasına şöyle devam etti: ?Bakın ben ağzımı açıp bu konularda tek bir şey söylemedim bugüne kadar. Ne seçimleri niye kaybettik konusunda bir şey söyledim ne de bana ve partime yöneltilen en ağır ithamlar, suçlamalar, ayıp, yakışıksız iftiralar karşısında ağzımı açıp tek kelime bile söylemedim. Niçin, çünkü partimi sakınmak istedim. Yarayı kaşımak istemedim. Bunu partimin aşacağına güvendim. Benim partilim 'Bunun altında kalmaz, ezilmez' dedim. 'Bunun gereğini o anlıyordur, günü geldiği zaman yapar' dedim. ve yaptı, şükürler olsun yaptı. İl kongresinde yaptı. Bütün yaşadığımız kongreler de Muratpaşa dahil, Kepez dahil yaptı."

'DÜŞMANLIK YAPMA CEPHESİ'

Anlattığı sürecin adaylar ve onları destekleyenler üzerinden şekillenmediğini belirten Baykal, partide yarışmanın olacağını, iddiaların sergileneceğinin altını çizerek, 'Ama bu yarış nefret yarışı, kin yarışı, husumet yarışı olmayacak. Ahmet'in Mehmet'in kazanmasından önce CHP'nin kazanması için mücadele edecek, bu yanlışlara kendini kaptırmamış o husumet ve düşmanlık yapma cephesinin bir piyonu olmamayı kararlaştırmış arkadaşım olsun başımın üzerinde yeri var" diye konuştu.

'ANTALYA CHP'NİN KALESİ DEĞİLDİ'

Siyasi hayatı boyunca birçok il ilçe başkanları, büyükşehir belediye başkanlarıyla karşı karşıya, yan yana geldiğini anlatan Baykal, 'Ama daima karşılıklı sevgi, saygı, sorumluluk duygusuyla, partililik bilinciyle çalıştık" dedi. O sayede Antalya'da CHP'nin birinci parti haline geldiğini belirten Baykal, 'Ben siyasi hayata başladığım zaman Antalya CHP'nin kalesi falan değildi. Adalet Partisi'nin kalesiydi. Daha sonra ANAP'ın, Doğru Yol'un, DSP'nin kalesi oldu. Onu CHP'nin kalesi haline birbiriyle rekabet eden ama daima parti saygısı, sevgisi, sorumluluğu hakşinaslığı içinde olan, partililere karşı saygısızlık yapmayı marifet zannetmeyen, sorumlu bir siyaset anlayışı getirdi. O anlayış egemen oldu ve o anlayış içinde partimiz giderek gelişti ve o muhteşem noktaya ulaştı" diye konuştu.

Antalya'da artık parti içi kavganın bittiğini belirten Baykal, 'Bunu gören görür, görmeyen de görmez ama kavga bitti artık Antalya'da" dedi.

AKAYDIN SALONDAN AYRILDI

Divan başkanlığını CHP İl Başkanı Cavit Arı'nın yaptığı kongrede Baykal'ın yanı sıra Antalya Milletvekilleri Gürkut Acar, Yıldıray Sapan, Osman Kaptan, Arif Bulut, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve çok sayıda partili yer aldı. Akaydın, Baykal kürsüye çıkınca salondan ayrılırken CHP eski Lideri Baykal, konuşmasını sonunda önce Aksu'nun iki başkan adayını yanına çağırdı, sonra Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal'la birlikte milletvekilleri ve il yöneticilerini davet ederek 'birlik' fotoğrafı verdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Baykal Ağır Konuştu: Husumet ve Düşmanlık Yapma Cephesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Sarıkayalı: Hangi yüzle geziyon Baykal utanma arlanma yok bunlarda kızılcık sopayla kovalayacan bunları 0 0 Yanıtla

Advertisement