Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ALANYA Turistik İşletmeciler Derneği'nin (ALTİD) desteğiyle hazırlatılan gezi içerikli 21 dakikalık Alanya tanıtım filmi, Belçika Devlet Televizyonu RTBF'de 3 kez yayınlandı.'Alanya Seyahati' adlı tanıtım programı, RTBF'nin web sitesi ve...

02.01.2013 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: KETOB Başkanı Tayyar Gül fotosu

===

Belçika'da Alanya tanıtımı

ALANYA Turistik İşletmeciler Derneği'nin (ALTİD) desteğiyle hazırlatılan gezi içerikli 21 dakikalık Alanya tanıtım filmi, Belçika Devlet Televizyonu RTBF'de 3 kez yayınlandı. 'Alanya Seyahati' adlı tanıtım programı, RTBF'nin web sitesi ve facebook sayfası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nün web sitesinde de yer aldı.

Sunuculuğunu Guy Lemaire'nin yaptığı seyahat programı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Brüksel Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, ALTİD Başkanı Gülçin Güner ve turizm sektörü temsilcilerinin katkılarıyla gerçekleştirildi. Alanya'nın tarihi, doğası ve kültürel etkinliklerinin konu alındığı program RTBF'de Aralık ayında 3 kez yayınlandı.

ALTİD Başkanı Gülçin Güner, Belçikalı ekibin Alanya'daki çekimleri 27 Ağustos - 1 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirdiğini söyledi. Programın Ocak ayında LA UNE ve TV5 Europa'da 4 defa daha yayınlanacağını belirten Güner, "Programda Alanya Kalesi, Tersane, Damlataş Mağarası, safari turları, yat gezileri, Alanya pazarı, plajlar, doğal ve tarihi zenginliklerini anlatan görüntülere yer veriliyor" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Alanya manzarası ve Gülçin Güner

===

Eğitimde atılım yılı olacak

ISPARTA Valisi Memduh Oğuz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlayan Muhammed Öztürk'ü makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Milli Eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin de hazır bulunduğu ziyarette Vali Memduh Oğuz, Isparta'nın eğitim alanında çok önemli bir il olduğunu belirtti. İllerin özelliklerine göre il müdürlüklerinin önem derecesinin belli olduğunu belirten Vali Oğuz, Isparta'nın en önemli özelliklerinden birinin de eğitim olduğunu söyledi.

Bu nedenle Milli Eğitim Müdürlüğü makamının öneminin Isparta'da, Türkiye'nin diğer şehirlere göre çok daha fazla olduğunu vurgulayan Vali Yılmaz, "Çünkü burada eğitimin üçayağa olan öğrenci, öğretmen ve veli, eğitimle çok ilgilidir. O bakımdan Isparta'da eğitim teşkilatını sevk ve idare etmek önemlidir. Zaten biz 'İlim şehri Isparta' diyoruz, mesaimizin büyük bir kısmını bu doğrultuda harcıyoruz. Burada eğitim çıtası çok yüksektir. Bu çıtanın daha da yükselmesini istiyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Öztürk ise, Vali Oğuz'un bilge ve önder kişiliğinde Isparta'nın eğitim çıtasını daha yukarı taşımak için gayret sarf edeceklerini belirtti. Öztürk, "Eğitime duyarlı bir valiyle çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Her değişiklikte taze bir kan vardır, ayrı bir bakış açısı vardır. Biz elimizden geldiğince onu yansıtmaya çalışacağız. Tabi burada Sayın Valimizin bilge ve önder kişiliği bizlere rehberlik edecek" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu

===

Teşvik Yasası uzatılsın

AFYONKARAHİSAR Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, 5084 sayılı Teşvik Yasası'nın geçerliliğin uzatılmasının yararlı olacağını söyledi. Afyon'un da içinde bulunduğu 49 il ve 2 ilçedeki şirketlerin 5084 sayılı Kanun kapsamında olduğunu hatırlatan Hancıoğlu, Teşvik Yasası'nın 31 Aralık 2012 sona erdiğini kaydetti.

ÜLKE VE ŞEHİR EKONOMİSİ GELİŞTİ

Teşvik Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte ülke ve şehir ekonomisinin geliştiğine dikkat çeken Hancıoğlu, "Çıkarılan teşvik ve desteklerle ülkemiz ekonomisi devamlı büyüyen bir ülke olmuştur. İşsizliğin azalması ve yaşam standardımızın yükselmesinde etken olan uygulamaya eğer son verilirse, işletmelerimiz için mali külfet doğacaktır. Ekonomik istikrarın yakalanarak devamı çok önemli olup, özel sektörünün önünü açılmalıdır" diye konuştu.

İSTİHDAMIN DEVAMI İÇİN GEREKLİ

Türkiye'nin özel sektörün girişim ve yatırımlarıyla büyüdüğüne vurgu yapan Hancıoğlu, "Bu nedenle girişimcinin, istihdamın önü açılmalıdır. Hali hazırda ne yazık ki, istihdam maliyetinin yüksek oluşunun yeni istihdam alanlarının açılmasında önemli bir engeldir" dedi. İstihdamın devam ettirilmesi için Teşvik Yasası'nın önemini vurgulayan Hancıoğlu, istihdamın üzerindeki ağır vergi ve sosyal güvenlik primleri yükünün 5084 sayılı yasayla hafifletildiğini aktardı.

Yasanın 31 Aralık 2012 tarihinde sona ermesiyle Afyon'un ekonomisine olumsuz yansımaları olacağına değinen Hancıoğlu, "İş dünyası olarak, büyüyen ve gelişen ülkemizin hızının ve istikrarının devamına katkı sağlayacağını düşündüğümüz 5084 sayılı yasanın 5 yıl daha uzatılmasını talep ediyoruz. İlimiz ve ülkemize faydalı olmaya devam edecek olan 5084 sayılı yasanın 5 yıl daha uzatılması için yetkililerimizin desteğini bekliyoruz" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Mustafa Hancıoğlu

===

AKÜ'nün araçlarını inceledi

AFYONKARAHİSAR Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak'ı makamında ziyaret etti. Vali Balkanlıoğlu daha sonra AKÜ'de incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında Vali Balkanlıoğlu'na Rektör Prof. Dr. Solak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. M. Hilmi Uçan, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı İhsan Ceran, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hüdai Koçyiğit eşlik etti.

Vali Balkanlıoğlı üniversitenin araç parkına dahil edilen 170 kişilik kampüs içi ring aracı ve elektrik enerjisiyle çalışan küçük binek aracını inceledi. İncelemeler sırasında Rektör Prof. Dr. Solak, Vali Balkanlıoğlu'na araçlarla ilgili detaylı bilgiler verdi. Rektör Prof. Dr. Solak, 170 kişi kapasiteli otobüsün Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü tarafından hibe edildiğini belirterek, aracın THY yer hizmetlerinde kullanıldığını vurguladı.

Aracı üniversite içerisinde ring aracı olarak kullanmak için İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri nezdinde görüşme ve değerlendirmelerde bulunulduğunu da belirten Prof. Dr. Solak, bu konuda çalışmaların devam etmekte olduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Solak, ayrıca elektrik enerjisiyle çalışan küçük binek aracıyla ilgili de Vali Balkanlıoğlu'na bilgiler verdi.

MİNİ ARAÇTA DENEME SÜRÜŞÜ

İncelemeler sırasında Vali Balkanlıoğlu, Prof. Dr. Solak ile birlikte binek aracıyla deneme sürüşü yaptı. Ardından yerinde incelemek üzere 170 kişilik kampüs içi yeni ring aracına da binen Vali Balkanlıoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin yeni araçlarının hayırlı olmasını diledi. Kampüs içerisindeki bu araçların önemli olduğunu da vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, yeni hizmetlerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Solak'ı tebrik etti.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Ziyaretten ve incelemeler

===

Kural tanımayanlara gece baskını

KORKUTELİ- Akyar yolunda araba ve motosiklet yarışı yapan bir grup polisin ani baskını sonucu yakalandı. Gece Akyar yolunda iddialı araba ve motosiklet yarışı yapılacağı ihbarının değerlendiren Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 5 motosiklet ve 1 otomobili yakaladı. Araçlar trafikten men edilirken, sürücülerine çeşitli maddelerden trafik cezası yazıldı.

Baskında, yarışları izlemeye gelen ve kurusıkı tabancayla havaya ateş eden 39 yaşındaki A.Ö. gözaltına alındı. Trafikten men edilen otomobilin yarış amacıyla özel olarak tasarlandığı, otomobilin arka koltuğunda, motora hortumlarla 2 hidrojen tüpü bağlandığı kaydedildi. Bu tüplerin otomobile turbo özelliği kazandırarak aşırı süratli gitmesini sağladığı vurgulandı.

Korkuteli İlçe Emniyet Müdürü Metin Demirbağ, bahisli araba yarışı ihbarı sonrası önlem alarak baskın yaptıklarını kaydetti. Yağmur nedeniyle yarış yapılan alanın ıslak olduğunu kaydeden Demirbağ, "Yarış gerçekleşseydi kaza kaçınılmazdı. Önlem alarak yarış yapmak isteyenleri olası bir faciadan kurtarmış olduk" diye konuştu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Yakalanan otomobil ve motosikletler

Ölüdeniz'de camilere yeni yıl bakımı

FETHİYE'nin Ölüdeniz Beldesi'ndeki camilerin takıma bakıma alınarak eksikleri giderildi. Ölüdeniz Belediyesi'nde 2 dönemdir başkanlık görevini yürüten CHP'li Keramettin Yılmaz, Ovacık Mahallesi'ndeki Hastalı Cami ve lojmanlarının boya ve badanasını yaptırdı. Cami cemaatinin de sevinçle karşıladığı çalışmayı yerinde inceleyen Başkan Yılmaz, daha sonra beldedeki Kur'an Kursu'nu ziyaret etti. Kurs öğretici Nesrin Türkmen'den kursa ilişkin bilgi alan Başkan Yılmaz, kursiyerlerle sohbet etti.

Ölüdeniz Beldesi'nde 4 cami olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, "Camilerimizin ve lojmanların tamir, bakım, boyama gibi her türlü ihtiyacı için destek vermekteyiz. İbadet yerlerimizin temiz ve bakımlı olması için camii imamlarımızın isteklerini her zaman anında yerine getirmeye çalışıyoruz. Ayrıca Kur'an kursuna gelen ve burada Kur'an öğrenen çocuklarımız, gençlerimiz ve ailelerimizi de ziyaret ettik. Onlar da rahatça bu eğitimlerini sürdürüyorlar. Hepsine başarılar diliyorum" dedi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Bakım çalışmaları, Kur'an kursunu ziyareti

===

Erenler ve Bolvadin'de okuma heyecanı

EMEKLİ Albay İsmail Özdilek'in öncülük ettiği 4'üncü Afyonkarahisar Okuma Haftası etkinliği çerçevesinde Erenler Köyü ve Bolvadin'de okuma etkinliği düzenlendi. Erenler İlk ve Orta Okulu'nda 205 kitabı öğrencilere Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın takdim etti.

YARININ YÖNETİCİLERİ SİZLERSİNİZ

Erenler İlk ve Orta Okulu'nda öğrencilere hitaben konuşan Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Ben de sizin gibi köy okulunda okudum. Kendinizi geliştirin. Çok kitap okuyun. Yarının valileri, belediye başkanları, avukatları, hakimleri sizlersiniz" dedi. Vali Balkanlıoğlu'nun "Vali kimdir, Belediye Başkanı kimdir, Muhtar kimdir" soruları ise neşeli dakikaların yaşanmasını sağladı.

BOLVADİN'DE RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Okuma Haftası etkinliği çerçevesinde Bolvadin'de ise 6 bin 500 kitap, öğrencilere dağıtıldı. Etkinlik, 'Paramı biriktiriyorum, kitabımı alıyorum, okumayı seviyorum' sloganıyla yürütülen kampanya, renkli görüntülere sahne oldu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Etkinliklerden fotolar

===

Çocuk Korosu seçmeleri yapıldı

AFYONKARAHİSAR Belediyesi Çocuk Korosu seçmeleri yapıldı. 8-12 yaş arası çocukların katıldığı Çocuk Korosu seçmeleri, Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen seçmelere ilgi yoğun oldu. Afyon Kocatepe Üniversitesi Konservatuvar Bölümü Öğretim Görevlisi Ayfer Ölmez tarafından yapılan seçmeler sırasında çocuklar hünerlerini sergiledi. Piyano eşliğinde birbirinden güzel şarkıları seslendiren çocuklar, neşeli dakikalar geçirdi. Seçmelerin tamamlanmasının ardından çalışmalara başlayacak olan Çocuk Korosu, provalarını Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde yapacak.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Seçmelerden

===

Kazaların bilançocu 4 ölü, 443 yaralı

BURDUR'da 2012 yılında polis sorumluluk alanında toplam 563 trafik kazası meydana geldiği kaydedildi. İl Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre bu kazalarda 4 kişi hayatını kaybetti, 443 kişi de yaralandı. İl ve ilçelerde meydana gelen kazalarda ise 772 bin TL'lik maddi hasar oluştu. İl merkezinde 2012 yılında 2'si ölümlü 156'sı yaralamalı, 154'ü de maddi hasarlı olmak üzere toplan 312 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 241 kişi yaralandı. Maddi hasar ise 579 bin 125 TL olarak belirlendi. İlçelerde meydana gelen kazalarda 2 kişi hayatını kaybetti, 202 kişi yaralandı. İlçelerdeki toplam 215 kazada 192 bin 950 TL maddi hasar oluştu.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Eski kazalardan fotolar

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement