Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ANTALYA'da alternatif turizmin merkezi Kaş, 2012 yılında 308 bin turist ağırladı.

28.01.2013 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Yaşlıların evi temizlenirken foto

===

Kaş alternatif turizmde öncü

ANTALYA'da alternatif turizmin merkezi Kaş, 2012 yılında 308 bin turist ağırladı. Kaymakam Selami Kapankaya, 2012 yılında Kaş'taki turizm verileri hakkında bilgi verdi. Türkiye'de alternatif turizmin en merkezlerinden birinin Kaş olduğuna işaret eden Kaymakam Kapankaya, sualtı zenginliği ve güzelliğiyle Kaş'ın çok önemli dalış noktalarından biri olduğunu kaydetti.

Kaş'ın dalış, dağ bisikleti, nehir ve deniz kanosu, Likya Yolu yürüyüşü, yamaç paraşütü, kanyon yürüyüşü gibi çok çeşitli alternatif turizm olanaklarına sahip olduğuna vurgu yapan Kaymakam Kapankaya, "Kaş'a gelen her turist, bu alternatif turizm çeşitlerinden birine veya birkaçına katılmakta. Kaş'ta Turizm Bakanlığı belgeli 16 tesis bulunuyor. Bu tesislerin toplam yatak kapasitesi 1352. Bakanlık, belediye ve mahalli idare belgeli toplam 209 tesis ve 8 bin 933 yatak kapasitesi mevcut" dedi.

Bu tesislerde 2012 yılı boyunca 103 bin yerli, 205 bin yabancı olmak üzere toplam 308 bin turistin geceleme yaptığına işaret eden Kaymakam Kapankaya, "40 turizm acentesi aracılığı aracıyla gelen turistlerden 15 bini dalış, 3 bin 500'ü nehir kanosu, 3 bini yamaç paraşütü ve 4 bini ise deniz kanosu turuna katıldı" dedi.

Ayrıca Kaş sınırları içindeki Likya Birliği'nin başkenti olan Patara Antik Kenti'ni 155 bin 745, Santhos Antik Kenti'ni ise 47 bin 918 kişinin ziyaret ettiğine dikkati çeken Kaymakam Kapankaya, "Kaş, doğası, tarihi, denizi, sualtı ve suçüstü zenginlikleri ile alternatif turizme bölgemizde başkentlik yapmıştır. 2012 yılında verimli bir turizm sezonu geçirilmiştir" diye konuştu.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Kaymakam Kapankaya

===

Somalili öğrenciler tatilde

BAŞBAKANLIK, Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın ortak yürüttüğü 'Somali'ye Yardım Kampanyası' çerçevesinde Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören Somalili 22 öğrenci, yarıyıl tatili dolayısıyla Somali'ye gitti. Karayoluyla önce İstanbul'a giden öğrenciler, ardından uçakla Somali'ye gitti.

Öğrenciler, yol boyunca Burdur, Isparta ve Afyonkarahisar'da mola vererek bölgeyi gezdi. Sandıklı'da mola veren öğrenciler, Okul Müdürü Nadir Arslan ve Müdür Yardımcıları Etem Berber ve Hasan Acay eşliğinde ilçeyi gezdi, hatıra fotoğrafı çekti. Öğrencilerin yarıyıl tatili nedeniyle Somali'ye gittiğini kaydeden Arslan, "Öğrencilerimiz bu dönem Türkçeyi öğrendi. Derslerinden oldukça başarılı" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Somalili Öğrencilerin Sandıklı'da fotoları

===

'Altın kızlar'

AFYONKARAHİSAR Sandıklı Kız Teknik ve Meslek Lisesi, ilk kez katıldığı Altın Kep Aşçılar Yarışması'nda 'Balık Yemekleri' kategorisinde Türkiye birincisi oldu. 23-26 Ocak 2013 tarihleri arasında Türkiye Aşçılar Federasyonu önderliğinde, Antalya Mutfak Şefleri Birliği Derneği ve Anfaş iş birliğinde 8 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen Altın Kep Aşçılar Yarışması'nda, Kız Teknik ve Meslek Lisesi 'Balık Yemekleri' kategorisinde yaptıkları ıspanaklı, patatesli somon balığıyla katıldı.

Yarışmaya, okul öğrencileri Ümmü Dinç, Hilal Bahşi ve Hülya Yeşilyurt, Okul Müdürü Yasin Filiz ile yiyecek içecek hizmetleri öğretmenleri Fehmi Özkan ve Melek Yavuz gözetiminde katıldı. Yarışma sonunda Kız Teknik ve Meslek Lisesi 'Balık Yemekleri' kategorisinde birinci oldu. Yiyecek-içecek bölümü öğretmeni Melek Yavuz, öğrencilerin yarışmadaki başarılarından sonra birçok üniversiteden burs teklifi aldığını belirtti.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Ödül alan öğretmen ve öğrencilerin fotoları

===

Hırsızlara polisten darbe

BURDUR'un Yeşilova İlçesi'nde 2 işyerinden hırsızlık yapan 5 kişiden biri, polisin çalışması sonucu yakalandı. İlçe merkezinden yan yana olan bir lokanta ve marketin gece soyulduğu ihbarını alan emniyet ekipleri, inceleme başlattı. İlçede bir otomobilin de plakalarının çalınması üzerine olaylar arasında bağlantı olabileceği ihtimalini değerlendiren güvenlik güçleri, soruşturmayı bu yönde sürdürdü.

İlçe girişindeki ve hırsızlığın yaşandığı caddelerdeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alan polis, şüphelilerin 5 kişi olduğunu tespit etti. Polis, güvenlik kamerasında eşkallerini belirlediği şüphelilerden Y.K.'nın kimliğini belirlendi. Y.K.'nın Denizli'den araç kiraladığını öğrenen polis, şüpheliyi kaldığı evde yakalandı. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Y.K. mahkemece tutuklandı.

Şüphelilerin, lokantada ve marketten 9 TL değerinden televizyon, uydu cihazı, bilgisayar monitörü, sigara çaldığı kaydedildi. Denizli ve ilçelerinde çok sayıda hırsızlık olayına karıştığı belirlenen diğer şüphelilerin de yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Yavuzkan AKDOĞAN/YEŞİLOVA, (DHA)

Foto: Olay yerinden fotolar

===

Anne-babalara şiddet eğitimi

KORKUTELİ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, velilere yönelik 'cinsel istismar' semineri düzenledi. Anne ve babalara yönelik semineri HEM'de görevli Maide Dai Zengin verdi. Zengin, cinsel istismarın çocuğun kendisinden büyük bir kişi tarafından cinsel doyum için zorla veya ikna edilerek kullanılması veya bu amaçla başkasının çocuğu kullanmasına izin verilmesi olduğunu kaydetti.

Çocuklara bu konularda eğitim verilmesi gerektiğini kaydeden Zengin, burada en büyük görevin ise anne ve babalara düştüğünü söyledi. Aile içi şiddet konusunda da bilgi veren Zengin, şiddet mağduru çocukların gerek aile yaşantısında gerekse sosyal hayatlarında şiddeti bir çözüm olarak gördüğünü kaydetti.

Cinsel istismara uğrayan ya da şiddet gören çocukların karşı cinsle sağlıklı iletişim kuramadığını, ruh sağlığını ve ileriki sosyal yaşantısını etkileyecek travmalar yaşadığını kaydeden Zengin, "Çocuklarda, korkma, kabus görme, çekingenlik, sosyal iletişim kuramama, kişilik bozuklukları, hırçınlık, saldırgan davranışlar, psikolojik bozukluk, anlık duygu değişimi, evden kaçma ve büyüdüklerinde şiddete eğilim, gibi davranış bozuklukları ortaya çıkabilmekte" diye konuştu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Seminerden

===

SDÜ büyükşehirlerdeki yeni durumu araştıracak

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Okçu başkanlığında yürütülen ve büyükşehir belediyesi değişikliklerini konu alan proje, TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Proje hakkında bilgi veren Doç.Dr. Okçu, son 10 yılda yerel yönetimlerde pek çok değişiklik yapıldığını kaydetti.

Yeni dönemi ve yenilikleri irdeleyeceklerini kaydeden Doç. Dr. Okçu, "Belediye, büyükşehir belediyesi ve il özel idaresi kanunu başta olmak üzere çeşitli kanunlarda değişiklik yapıldı. Yakın dönemde mahalli idare birlikleri düzenlemesi hayata geçirildi. Yapılanlarla yerel hizmetlerin vatandaşlarımıza hangi ölçekte ve hangi yeni yöntemlerle sunulacağı adeta yeniden tanımlanıyor" dedi.

Nüfusun büyük kısmının artık büyükşehir belediyesi sınırları içinde yaşamaya başladığına işaret eden Doç. Dr. Okçu, "İl özel idareleri kaldırıldı. Sonuç olarak sistem çok büyük değişikliklere uğramış durumda. Fakat sadece kanun çıkarmakla mevcut sorunların bir anda ortadan kalktığını ileri süremeyiz. Bu yüzden, büyükşehir belediyelerinde ve mahalli birliklerde neler olduğunun incelenmesine, sorunların tespit edilerek çözüm önerilerinin geliştirilmesine ihtiyaç bulunmakta. Biz 24 ay sürecek projeyle bu konuları incelemeyi hedefliyoruz" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Doç.Dr. Okçu

===

Ziyarette Kılıçdaroğlu sürprizi

CHP Isparta İl Teşkilatı, esnafı ziyaret ederek sorunları dinledi. İl Başkanı Vedat Şenol'un başkanlığında partililer, kent merkezinde faaliyet gösteren esnafı ziyaret etti. Boya sektöründe faaliyete gösteren ve aynı zamanda ressam olan Yalçın Kayışçı'yı ziyaret eden CHP'liler burada hoş bir sürprizle karşılaştı. Kayışçı'nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu'nun yağlı boya portresini yaptığını gören partiler, oldukça şaşırdı.

Portrenin yapımının yaklaşık 2 ay sürdüğünü anlatan Kayışçı, "Bir hafta sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyarete gideceğiz. Portreyi hediye edeceğiz. 2 aylık bir çalışma. Genel başkana hayranım. Hayranlığımı böyle ilan edeceğim" diye konuştu. CHP il Başkanı Vedat Şenol da portreyi çok beğendiklerini belirterek, Kayışçı'ya verdiği emekten ötürü teşekkür etti.

Ziyaret kapsamında esnafın sorunlarını dinleyen Başkan Şenol, Isparta'nın hem sorunlarını tespit etmek, hem de örgütü vatandaşa daha iyi tanıtmak için esnaf ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Mahalle çalışmalarına daha önce başladıklarını kaydeden Başkan Şenol, "Köy çalışmalarımız yarım kalmıştı. Bunlara da tekrar başlayacağız. Haziran'ın sonuna kadar bu çalışmalar fiilen devam edecek" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu

===

Amaçlarını halka yasasının gerçekten faydalı olduğunu anlatmak olduğunu belirten Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney, CHP dağıttığı broşürlerde bilgi kirliliğine neden oldu. Vatandaşları bilinçlendirmek için genel merkezimizce hazırlanan yasanın genel hatlarının yer aldığı kitapçıkları dağıtarak bilgilendirme yapıyoruz" diye konuştu.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Ak Partili yöneticiler ile sanayi esnafı

===

Para vereceğiz diye dolandırdılar

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde çiftçilik yapan 43 yaşındaki Ali Arslan, 'Kimlik bilgileriniz PKK tarafından kullanılıyor' diyerek kendisini telefonda polis diye tanıtan dolandırıcılara 2 bin 500 lirasını kaptırdı. İncekum Beldesi Esentepe Mahallesinde çiftçilik yapan Ali Arslan, dolandırıcıların son hedefi oldu. Arslan'ı telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan kişi, "Hesabın PKK tarafından kullanılıyor. 7 bin lirayı vereceğimiz hesaba yatır. Sana da 15 bin lira vereceğiz" dedi.

Bunun üzerine Arslan, verilen hesaba farklı zamanlarda 7 bin lira yatırdı. Ancak aradan bir hafta geçmesine rağmen hesabına para yatırılmayınca şüphelenen Arslan, İncekum Jandarma Karakoluna giderek olayı anlattı. Karakolda dolandırıldığını anlayan Arslan'ın şikayeti üzerine harekete geçen bankaya yatırılan paranın 4 bin 500 lirası bloke edildi. 2 bin 500 lira ise dolandırıcılar tarafından çekildi. Jandarma dolandırıcıların belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement