Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.DEMRE 80'inci Yıl Cumhuriyet İlköğretim Kurumu'nun 4'üncü sınıfı öğrencileri engellilere tekerlekli sandalye alınması için öğretim yılı başında başlattıkları mavi kapak kampanyası kapsamına 10 bin kapak topladı.2012-2013 öğretim yılının...

21.02.2013 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Çalışmalardan

===

Cumhuriyetin örnek öğrencileri

DEMRE 80'inci Yıl Cumhuriyet İlköğretim Kurumu'nun 4'üncü sınıfı öğrencileri engellilere tekerlekli sandalye alınması için öğretim yılı başında başlattıkları mavi kapak kampanyası kapsamına 10 bin kapak topladı. 2012-2013 öğretim yılının başında 4-A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Aysun Yalçın'ın öncülüğünde mavi kapak toplama kampanyası başlattı. Kampanyaya 11'i kız olmak üzere sınıftaki 27 öğrenci destek verdi.

Kampanyaya ailelerini de katan 27 öğrenci, kısa sürede 10 bin mavi kapak topladı. Toplanan mavi kapakları, Demre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi. Öğrenciler, mavi kapaklarla engelli arkadaşlarına tekerlekli sandalye alınmasına katkıda bulunacak. Sınıf öğretmeni Aysun Yalçın, "Öğrenciler büyük bir özveriyle destek verdi. Kısa sürede 10 bin mavi kapak topladılar. Bir engelli için tekerlekli sandalye alındı. Herkese örnek oldular" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Öğrencilerden

===

Kadın çiftçiler yarışıyor

ANTALYA Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' Bilgi ve Proje Yarışması'nın 10'uncusu Korkuteli'nde yapıldı. Belediye Düğün Salonu'ndaki yarışmada 15 kadın çiftçi yarıştı. Yarışmada, gıda, tarım ve hayvancılık alanlarında toplam 15 soru soruldu. Soruların tamamına doğru yanıt veren Ümmü Akgün ile 12 soruya doğru cevap veren Müberra Bayer ve Ümmüşen Bozkurt 15 Mart'ta Antalya'da yapılacak yarışmada Korkuteli'ni temsil etmeye hak kazandı.

Dereceye giren yarışmacılar çeyrek altın ve uyku setiyle ödüllendirildi. Ödüller Elmalı Kaymakamı ve Korkuteli Kaymakam Vekili M. Murat Çekmen tarafından verildi. Yarışmanın jüri başkanı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Şube Müdürü Ali Ulvi Büyüksoy, 17 ilçede düzenlenecek yarışmada toplam 270 kadın çiftçinin yarışacağını söyledi.

İlçelerinde dereceye giren kadın yarışmacıların 15 Mart'ta Antalya'da düzenlenecek finalde yarışacağını hatırlatan Büyüksoy, "Finalde 50 kadın çiftçi yarışacak. Buradaki 8 finalist ise Burdur'da yapılacak finalde Antalya'yı temsil edecek. Yarışmanın amacı kırsal alandaki kadın çiftçileri daha bilinçli hale getirmek ve yürütülen eğitim çalışmalarının sonuçlarını görmek" diye konuştu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Yarışmadan

===

'Hastane okul el ele'

KORKUTELİ Osman Önal Ortaokulu'nda 'Hastane Okul El Ele, Sağlıklı Geleceğe Projesi' devam ediyor. Proje kapsamında Korkuteli Özel Medi Yaşam Hastanesi Başhemşire Yardımcısı Özlem Şeref öğrenci ve velilere hijyen, temizlik ve sağlık kavramları ile ilgili seminer verdi. Saç, vücut, ağız ve diş temizliğinin önemine dikkat çeken Şeref, özellikle temasla bulaşan hastalıklara karşı el yıkama ve araç gereç temizliği üzerinde durdu.

Fotoğraf ve canlandırmalarla etkili el yıkamayı anlatan Şeref, "Çocuklara el yıkama alışkanlığı kazandırılmaya çalışıyoruz. Su ve besinlerle bulaşan hastalıkların önlenmesinde su ve besin temizliği ile güvenilirliğinin önemi üzerinde duruyoruz. Temiz çevre şartlarının sağlanması ve hayvanlarla temas durumunda dikkat edilmesi gereken hususları önemle vurguluyoruz" dedi.

Okul Müdürü Fatih Tıraş ise toplum sağlığını korumak, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek amacı ile düzenlenen seminerle, öğrencilere kişisel temizlik ve hijyen alışkanlığı kazandırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Proje Koordinatörü Zühtü Bülbül ise bir dizi çalışma yaparak öğrencilere mesleki rehberlik yapmaya çalıştıkların kaydetti. Sağlıklı beslenme ve obezite konularında bilgilendirme yapıldığını anlatan Bülbül, "Çocukların genel sağlık problemlerini önceden fark etmesini ve önlem almasını sağlamayı, hastanede yatan yaşlılara ve çocuklara hastalıklarını unutturarak kendilerini iyi hissetmelerini amaçlıyoruz. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında uygulamaya başladığımız projeyi, beklenen verimin sağlanması üzerine bu yıl yeni etkinlikler ile geliştirerek tekrar uygulamaya koyduk" diye konuştu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Eğitimden

===

Şehit ailesine devlet ödünç madalyası

ISPARTA'da Ekim 2011'de Mardin Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevliyken geçirdiği trafik kazasında şehit düşen polis memuru Aytaç Usta ile Hakkari'de teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen piyade er Süleyman Kalkan'ın ailelerine devlet övünç madalyası verildi. Valilik Göl Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Vali Memduh Oğuz, Türk milletinin şehitlerini hiçbir zaman unutmadığını bu törenin de şehitlerin unutulmadığının bir göstergesi olduğunu söyledi. Konuşmasının ardından Vali Oğuz, Süleyman Kalkan'ın annesi Şerif Kalkan ve Aytaç Usta'nın kızı Esma Sare Usta'ya devlet övünç madalyalarını taktı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Törenden

===

Güral'ın hedefi yüzde 70

AFYONKARAHİSAR'da 'Ortadoğu'nun en büyük oteli' sloganıyla yola çıkan Güral Afyon Otel, ayda 15 bin kişiyi ağırlıyor. Otel Müdürü Kadir Ay, yüzde 50 kapasiteyle çalışan otelin önümüzdeki yıldan itibaren yüzde 70 kapasiteye ulaşacağını söyledi. Güral Afyon Otel Müdürü Kadir Ay, Pazarlama Müdürü Berna Vural Gök, Operasyon Müdürü Arcan Arıcan ile Yiyecek ve İçecek Müdürü İlker Demirer düzenledikleri basın toplantısında otelin hizmetleri hakkında bilgi verdi.

8 AYDIR HİZMET VERİYOR

Güral Afyon Otel'in 1500 yatak kapasitesine sahip olduğunu belirten Otel Müdürü Kadir Ay, aylık ortalama 15 bin konuk ağırladıklarını söyledi. Otelin 8 ay önce hizmete açıldığını anlatan Ay, bu dönemde epeyce yol aldıklarını vurguladı. Şu anda ancak yüzde 50 kapasiteyle çalıştıklarına değinen Ay, önümüzdeki yıllarda bu oranın yüzde 70'e çıkarmayı hedeflediklerini anlattı.

KENT EKONOMİSİNE AYLIK 300 BİN LİRA

Afyondaki termal otellerin aylık müşteri sayısının 40-50 bin olduğuna vurgu yapan Ay, otelin ihtiyaçlarını Afyonkarahisar'da üretilen mamullerden karşılamaya çalıştıklarını kaydetti. Kadir Ay, "Ortalama bir hesapla, bizim Afyonkarahisar'dan yaptığımız alışveriş aylık 300 bin lirayı buluyor" dedi.

ESNAFA GÖREV DÜŞÜYOR

Afyonkarahisarlı esnafın kendilerine destek vermesi halinde müşterilerin de esnaftan alışveriş yapmaya başlayacağını kaydeden Ay, "Bölgede bir alışveriş merkezi var. Çeşitli etkinler düzenliyor. Sürekli dolu. Esnaf, işyerlerini erken kapatıyor. Gece biraz daha canlandırılabilirse, Uzun Çarşı daha canlandırılabilirse saat 23.00 ve 24.00'e kadar hareket sağlanabilir. Esnafın bu alanda adım atması lazım" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Asfalta 'baklavalı' kutlama

SERİK Belediyesi tarafından Cuma Pazarı'nın kurulduğu alan asfaltla kaplandı. Seyyar Pazarcılar ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Erdal Çam, asfalt döken ekibe baklava ikram ederek teşekkür etti.

Cuma Pazarı'nda tezgah açılan yerlerde çamurdan-tozdan kurtulduklarını belirten Oda Başkanı Erdal Çam, "Pazar yeri komple sıcak asfaltla kaplandı. Esnafımız ve vatandaşlarımız artık rahat bir şeklide alışveriş yapabilecek. Bu konuda bize yardımcı olan ve verdikleri sözü yerine getiren Belediye Başkanı Mehmet Habalı'ya ve Hal Müdürü Fethi Tıbıka ve Mehmet Atıcı'ya teşekkür ederiz" dedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Baklava ikram edilirken

===

Polisin minik ve meraklı konukları

BURDUR'un Ağlasun İlçesi Atatürk Anaokulu öğrencileri İlçe Emniyet Amirliği'ni ziyaret etti. Öğrenci ve öğretmenleri İlçe Emniyet Amiri Tekin Önal karşıladı. Kahvaltılarını emniyette yapan öğrencilere polislik ve trafik kuralları hakkında bilgiler verildi. İlçe Emniyet Amiri Tekin Önal, "Anaokulu öğrencileri ve öğretmenlerinin ziyareti bizi onurlandırdı. Hoşça vakit geçirdik. Teşkilatımızın görev ve sorumluluklarını paylaştık. Öğrenciler ve polisi yakından tanıdı" dedi. Ziyaretin ardından öğrencilere ay-yıldızlı balon hediye edildi.

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Jandarmadan sigara operasyonu

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde jandarma tarafından yapılan operasyonda 2 bin 300 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Doğu illerinden piyasaya sürülmek üzere Antalya'ya kaçak sigara getirileceği istihbaratını alan Gazipaşa Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Antalya- Mersin Karayolu Macar Köyü Kavşağı'nda önlem aldı. Jandarma ekipleri durdurdukları bir yolcu otobüsünde yaptığı aramada, Suriye uyruklu İbrahim Solma Alad'a (35) ait valizde 2 bin 300 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alınırken, sigaralara da el konuldu.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Sigara resim

===

İnşaattan düşen garson ağır yaralandı

GAZİPAŞA'da çalıştığı iş yerinin yanında yapımı süren inşaatta gezintiye çıkan garson İsmail Uçar (32), inşaatın birinci katından düşerek ağır yaralandı. Olay, D-400 Antalya-Mersin karayolu üzerindeki Tuncerler Akaryakıt İstasyonu'nda meydana geldi. İddiaya göre, istasyonun yanındaki dinlenme tesislerinde garson olarak çalışan İsmail Uçar, istasyon içerisinde yapımı süren inşaat alanında gezintiye çıktı. Dengesini kaybederek boşluğa düşen Uçar, ağır yaralandı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini olay yerinde yaptığı Uçar, Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan müdahalenin ardından Alanya'ya sevk edilen İsmail Uçar'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Yaralı İsmail Uçar sevk edilirken - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement