Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.Toplantı genel, Mustafa Çalık portre.

06.02.2013 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Toplantı genel, Mustafa Çalık portre.

===

Vali Alakır'da

ANTALYA Valisi Ahmet Altıparmak, Alakır Vadisi'nde incelemelerde bulundu. Vali Altıparmak'a incelemelerinde Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yaşar Güvenç, DSİ Bölge Müdürü Türkay Özgür, Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl, İl Jandarma Komutan Vekili Haldun Ziya Yücel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Karaçay, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tuncay Engin ve diğer yetkililer eşlik etti.

Kumluca Kaymakamı Işık tarafından Söğütcuması Mahallesi'nde karşılanan Vali Altıparmak'a, burada verilen çay molası sırasında kurum yetkilileri bölgeye ilişkin bilgi aktardı. Söğütcuması mahalle sakinleriyle de sohbet eden Vali Altıparmak, mahalledeki yapılaşma hakkında uyarılarda bulundu. Ardından Alakır Vadisi'ne hareket eden Vali Altıparmak, karşılaştığı Alakırlı vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi, çocukları severek hediye ettiği oyuncaklarla sevindirdi.

Beraberindekilerle Alakır Çayı üzerinde bulunan Kürce, Kozdere ve Toçak hidroelektrik santrallerini gezerek yerinde incelemelerde bulunan Vali Altıparmak, yetkililerden bilgi aldı. Vali Altıparmak incelemeleri sırasında ilgililere çevre düzeni ve ağaçlandırma konularında talimatlarını bildirdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Geziden fotolar

===

SDÜ Rektörü'ne tepki

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr Hasan İbicioğlu'nun, TED Koleji'nin bulunduğu alanın konut alanı, kampus sahası içinde ise ticari alan teklifi, muhalefet partilerinin tepkisine yol açtı. CHP İl Başkanı Vedat Şenol, SDÜ yönetiminin toplu konut için TED Koleji'nin bulunduğu alanın eğitim alanından konut alanına çevrilmesi yönündeki talebi için 'utanç verici' ifadesini kullandı ve 'İlim şehrine bunu mu reva görmüş?' diye sordu.

Talebin mantıklı yanı olmadığını belirten CHP İl Başkanı Şenol, "Bir eğitim kurumunu sıkıştırmak, onun bulunduğu alanı rant alanı yapmak için konut projesi üretmek bir Rektör için utanç verici durum. SDÜ için Isparta'nın başka yerinde konut alanı yok mu? Şahsiyetli bir eğitim kurumuna bunu yapmak yazıktır, günahtır, ayıptır. Türkiye çapında ün yapmış bir üniversitenin Rektörüne yakışmayan davranışlar. Bir yandan İlim Şehri Projesi diyoruz bir taraftan yaptıklarına bakın" dedi.

HOŞ DEĞİL

MHP İl Başkanı İsa Yalçın da eğitim sahası içinde ticari alan düşünülmesinin hoş olmadığını kaydetti. Yalçın, "Üniversitenin bilimsel ortamda yaptığı çalışmalarla anılması gerekirken bu tür konularla gündeme gelmesi maalesef iyi yorumlanmıyor. İlla ki toplu konut yapılması gerekiyorsa bu üniversite yönetiminin talepleriyle değil ilgililerin teklifleriyle eğitim sahası dışında kalan yerlere yapılmalı" diye konuştu. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise gazetecileri sorusu üzerine, "Bu konuda kararı Meclis verecek" yanıtını verdi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Fotosuz

===

Bucak Belediyesi parke döşüyor

BUCAK Belediyesi parke yapım çalışmalarını Oğuzhan Mahallesi'nde sürdürüyor. Doğalgaz ve elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmaları nedeniyle bozulan yollar parke ile kaplanıyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, Oğuzhan Mahallesi'nde doğalgaz ve elektrik çalışmaları tamamlanan İstiklal Caddesi, 3906 sokak, 3908 sokak ve 3918 sokakta parke yapım çalışmasını tamamladıklarını, 3918 sokakta yolun her iki tarafına yaya kaldırımı yaptıklarını belirtti. Ayaz, çalışmalara Konak Mahallesi ve Okullar Caddesi'nde devam edileceğini bildirdi.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Çalışmalardan

===

Minibüslerde kameralı dönem

AFYONKARAHİSAR'da, kentin eski mahallelerine hizmet veren Çavuşbaşı Minibüs Durağı, diğer minibüs duraklarına örnek olacak bir çalışmaya imza attı. Durak'taki toplam 22 minibüse kamera taktırılarak minibüslerin içi ve ön tarafında ne olup-bittiği kaydedilmeye başlandı. Kameralar, görüntüleriyle hem şoförlerin hem de yolcuların memnuniyetini artırdı. Duraktaki her araçta 2 kamera bulunuyor. Kameralar görüntüleri, hafıza kartlarına kaydediyor. Görüntüler bir kaç günde bir duraktaki ana bilgisayara aktarılarak, kontrol ediliyor.

HIRSIZLIK OLAYI GÖRÜNTÜLENDİ

Çavuşbaş Minibüs Durağı'nda çalışan Vural Kavuran, kameraları taktıktan sonra bir hırsızlığın ortaya çıkarıldığını belirterek, "Bir yolcu, minibüsten inerken parasının kaybolduğunu söyledi. Emniyet, görüntüleri inceledi ve hırsızlık yapan iki kişi belirlendi" dedi. Kameralar sayesinde yolcuların güvenli seyahat edebildiklerini belirten Kavuran, eşyası kaybolan yolcuların da duraktaki görüntüleri izleyerek, eşyalarına ulaşabildiklerini belirtti.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Minibüsteki kamera ve Vural Kavuran

===

Bu mahalleye yatırım için 3 yerden izin gerekiyor

AFYONKARAHİSAR'daki Efecik Mahallesi'nin altyapı sorununun Mart ayından itibaren çözülmeye başlayacağını belirten Muhtar Yılmaz Kızılkaya, mahalleye yapılacaklar için üç ayrı kurumdan izin alınma zorunluluğu bulunduğunu söyledi. Muhtar Kızılkaya, mahallede altyapı sorunu bulunduğunu, ancak Mart ayından itibaren bu sorunun giderilmesi için çalışmanın başlayacağını söyledi.

Kızılkaya, "Mahallemiz, kolay yatırım yapılabilecek bir yer değil. Tarihi mekanlar ve yollar konusunda Eskişehir'deki Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne, camiler ve çeşmeler için Kütahya'daki Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne, Kale'nin eteğindeki çamlık alanlar için ise Konya'da ilgili müdürlüğe başvurmak gerekiyor" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Mahalleden ve muhtar

===

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler'e Hatay'dan sabun uzmanları

AFYONKARAHİSAR'da yapılan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi, projeye yapılan ilavelerle büyüyor. Sabun imalathanesi kurulması planlanan merkezin inşaatına Hatay'dan uzmanlar geldi. Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Afyonkarahisar Fidanlık Müdürlüğü bünyesinde yapımı devam eden Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi'nde sabun üretimi yapılması planlanıyor. Bu amaçla Hatay'dan gelen sabun üretiminde uzman kişiler Orman Genel Müdürlüğü Orköy Dairesi Başkanı Mahmut Aydın ve Odun Dışı Ürünler Dairesi Başkanı Fuat Şanal ile birlikte merkezi gezerek, görüş alışverişinde bulundu.

Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya, merkezin ekolojik tasarımıyla çevreye zarar vermeyeceğini söyledi. Merkezin kendi enerjisini kendisinin üreteceğini vurgulayan Sarıkaya, "Odun dışı orman ürünleriyle ilgili araştırmalar yapılacak, bunların üretilip satışa sunulması sağlanacak" dedi. Odun Dışı Ürünler Dairesi Başkanı Fuat Şanal ise Afyonkarahisar'a projeyi geliştirmek üzere yeni bir fikirle geldiklerini söyledi. Merkezin yanına organik sabun, yağ, krem üretme atölyesi kurulmasının planlandığını söyleyen Şanal, sabun imalatı için Hatay'dan uzmanlar geldiğini açıkladı.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Merkezdeki incelemelerden

===

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yeni binasında

AFYONKARAHİSAR Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Mehmet Tetik, eskiden 7-8 hastanın aynı odada tedavi gördüğü eski ortamdan yeni binaya geçilmesiyle hizmet kalitesinin arttığını ve fiziki koşulların iyileştiğini bildirdi. Tetik, merkezin yeni yerinde hizmet vermeye başlamasının ardından tedavi ettikleri hasta sayısının arttığını söyledi.

Eski binanın en büyük sorununun fiziki mekan olduğunu, 3-4 katlı binaya dar bir merdivenden çıkıldığını ve özellikle yaşlıların merkeze gelişlerinde sıkıntılar yaşadığını hatırlatan Tetik, "Eski yerimizde, hastalar, sıkışık bir ortamda birbirlerine temas ederek sıralarının gelmesini bekliyordu. 60 kişilik oturma alanı vardı. Yeni merkezimizde 200 kişilik oturma alanı var. Sterilizasyon ve röntgen birimlerini ayrı bir kata koyduk. Bu birimlerin bekleme salonları ayrı" dedi.

Tetik, eski binada 7-8 hastanın aynı ortama girip tedavi edildiğini, bu konuda da hekimlerin ve diğer personelin ciddi anlamda rahatsız olduğunu anlattı. "Büyük bir odada hasta, doktor ve personelle 25 kişi vardı. Uygun bir yer değildi. Şimdi her hekim ayrı odada, hasta mahremiyeti korunarak muayenesi ve tedavisini yapıyor" diyen Tetik, yeni binada her türlü eğitici faaliyetleri yapabildiklerini dile getirdi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Başhekim Tetik

===

Afyon'da 1350 ton haşhaş üretildi

TÜRKİYE'nin haşhaş üretim merkezi Afyonkarahisar'da, 2012'de 1350 ton ürün alındı. Afyonkarahisar'da geçen yıl rekoltesi en fazla tarımsal ürünlerin, haşhaş, patates, kiraz, vişne, yağlık ayçiçeği ve şeker pancarı olduğunu açıklayan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, 2012'de 9 bin 515 hektar alanda ekim yapılarak, 1350 ton haşhaş elde edildiğini bildirdi.

Serteser, aynı dönemde 11 bin 731 hektarda 433 bin 398 ton patates, 518 bin 400 hektarda 25 bin 749 ton kiraz, 1 milyon 171 bin 852 hektarda 46 bin 619 ton vişne, 7 bin 444 hektarda 9 bin 777 ton yağlık ayçiçeği, 14 bin 920 hektarda 788 bin 929 ton şeker pancarı üretildiğini söyledi. Serteser, yumrulu bitkiler üretiminde patatesin payının yüzde 95 olduğunu, patatesin en çok Sandıklı ve Şuhut ilçelerinde üretildiğini kaydetti.

Afyonkarahisar'da kiraz üretiminin giderek arttığına işaret eden Serteser, "Afyonkarahisar'da üretilen kirazın yüzde 70'i ihraç ediliyor. İhracat imkanının iyi olması, üreticinin reel olarak getirisini artırıyor ve çiftçinin en büyük sorunu olan pazarlama sorunu ortadan kalkıyor. En çok kiraz, yüzde 89 ile Sultandağı ilçesinde yetiştiriliyor" dedi Serteser, Afyonkarahisar'ın, yağlık ayçiçeği üretimi için arazi yapısının uygun olduğunu vurguladı.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Serteser ve üreticiler

===

Burdur'da baleye ilgi büyük

BURDUR'da açtığı kursta 6 aydır bale eğitimi veren Natalia Goralevo, Burdurluların baleye ilgisinden memnun. Burdur Öğretmenevi altında açtığı kursta 22 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydeden Moskova Devlet Üniversitesi Klasik Bale Koreografi ve Pedagoji Bölümü Mezunu ve eski ritmik cimnastik sporcusu Natalia Gorelova, "Kurs 6 ay önce başladı. Burdur bale konusunda çok istekli ve bilinçli. Çalışmalar çok güzel gidiyor. Öğrencilerimiz hevesli. Bu da beni çok mutlu ediyor" dedi.

Klasik Bale çalışmalarının ön hazırlık, hazırlık, orta ve ileri seviyelerden oluşan 9 yıllık uzun bir eğitim süresi olduğunu belirten Natalia Gorelova, "Her kız çocuğu baleye heves eder ama klasik bale çalışmaları devamlılık gerektiriyor. Disiplin, istek ve aile desteği olmayan çocuklar kısa sürede ayrılabiliyor" diye konuştu. Gorelova, Burdur ve Isparta'daki öğrencilerle birlikte Mart ayında bir gösteri sunacaklarını sözlerine ekledi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Balerinler

===

Demre'nin su şebekesi yenileniyor

DEMRE'nin su şebekesi yenilenecek. Demre'nin yeni su şebekesi İller Bankası tarafından 8 milyon 598 bin liraya ihale edildi. İhaleyi alan firma, şantiyesini kurarak çalışmaya, boruları döşemeye başladı. Firma 5 iş makinesi, 5 kamyon ve 25 işçiyle çalışmaları yürütüyor. Yeni su şebekesinin 2014'ün Kasım ayında bitirilmesi hedefleniyor. Yeni su şebekesi için 180 kilometre kanal kazılıp, boru döşenecek. Ana caddelere 400 ve 355, ara sokaklara ise 250 ve 110 milimetrelik boru döşeniyor.

Yeni su şebekeyle birlikte biri 5 bin litrelik ana su deposu, 3 tane de su dağıtımı için terfi depoları yapılacak. Yeni su şebekesinin 8 milyon 598 bin liralık giderinin yarısı İller Bankası tarafından hibe olarak karşılanıyor. Geri kalan yarısı da, on yıl içinde Demre Belediyesi tarafından geri ödenecek. Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Demre'nin mevcut su şebekesinin, 30 yıl önce yapıldığına işaret ederek, "Künk beton borulardan oluşan eski şebeke ömrünü tamamladı. Şebeke sürekli arıza yapıyor. Yeni su şebekesiyle Demre daha sağlıklı içme suyuna kavuşacak" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Şebeke inşaatından

===

Kadın çiftçiler Kaş'ta yarıştı

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'nın, Kaş etabı yapıldı. Yarışma büyük bir ilgi ve çekişmeye sahne oldu. Üç grup halinde yapılan yarışmaya 38 kadın çiftçi katıldı. Yarışma sonunda üç grupta ilk iki dereceyi paylaşan kadın yarışmacılar, 19 Mart Salı günü yapılacak olan Antalya il birinciliğinde Kaş İlçesi'ni temsil edecek.

Kaş Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nde yapılan yarışmayı Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Antalya İl Şube Müdürü Ali Ulvi Büyüksoy, Kınık Beldesi Belediye Başkanı Ali Beki, Yeşilköy Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Akdeniz, Gömbe Belediye Başkanı Hasan Toker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut, İlçe Tarım Müdürü Gökhan Göktaş, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer ve çoğunluğunu bayanların oluşturduğu yaklaşık 300 kişi izledi.

Yarışmanın jüri üyeliklerini Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Ulvi Büyüksoy, Ziraat Mühendisi Menderes Kasap ve Veteriner Hekim Ramazan Akbaş yaptı. Yarışma öncesi halk müziği konseri ve şiir dinletisi sunuldu. Yarışmaya 38 kadın çiftçinin katılması nedeniyle, 25 soruluk bir öne eleme yapıldı. Ön elemede ana yarışmacı sayısı 24'e düşürüldü. Ön elemede son sekiz kişi aynı puanı alınca, sekiz kişi arasından iki kişi kurayla belirlendi. Yarışmanın sürprizi de bu iki kişiden çıktı.

Kuradan gelen iki kişiden biri olan Kaş'a bağlı Çavdır Köyü'nden Cemile Özkan, 15 sorudan 14'ünü doğru yanıtlayarak 140 puanla yarışmanın birincisi oldu. Ana yarışmacı kadın çiftçiler üç grupta yarıştı. 1. grupta Gömbe Beldesi'nden Zülfiye Darıcı 130, Gömbe Beldesi'nden Ümran Yıldız 120, 2. gruptan Gömbe Beldesi'nden Fatma Patırnaoğlu 150, yine Gömbe Beldesi'nden Ülkü Ekinci 140, 3. gruptan Çavdır Köyü'nden Cemile Özkan 140, Kınık Beldesi'nden Beka Kılıç 130 puanla ilk iki sıraları aldı. Antalya'da yapılacak il birinciliğinde Kaş'ı temsil etmeye hak kazandı.

Yarışmada grup birincilerine Kaş Ziraat Odası Başkanlığı birer çeyrek altın, Ziraat Bankası Kaş Şubesi 100'er TL'lik hesap cüzdanı, battaniye, bambus arısı, su ısıtıcısı, diğer dereye girenlere de gübre, zirai ilaç ve her yarışmacıya ikişer adet zeytin fidanı hediye edildi. Birinci grubun birincisi Gömbe Beldesi'nden Zülfiye Darıcı, "Yarışmaya katıldığım için çok mutluyum. Bize bu imkanı sundukları için herkese teşekkür ederim. Kendimize güvenimiz geldi. Daha sosyalleştik, daha bilgilendik" dedi.

İkinci grubun birincisi Gömbe Beldesi'nden Fatma Patırnaoğlu, "Yarışmaya bilgimi artırmak için katıldım. Başarılı da oldum. Çok mutluyuz. Kadınlara böyle bir imkan verildiği için çok mutluyuz" diye konuştu. Yarışmanın ve üçüncü grubun birincisi Çavdır Köyü'nden Cemile Özkan, çok heyecanlandığını belirterek, birinci olacağını tahmin etmediğini anlattı.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Yarışmadan

===

Sebze fiyatları yerinde sayıyor

FİNİKE Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, üretici hallerinde sebze fiyatlarında son bir haftada önemli bir değişiklik olmadığını, geçtiğimiz hafta 1 lira 50 kuruşa satılan domatesin bugün 1 lira 30 kuruştan işlem gördüğünü söyledi. Sarıçobanoğlu, sebze fiyatlarında geçen haftaya göre önemli bir değişiklik yaşanmadığını söyledi. Fiyatlara bundan sonra önemli fiyat artışı beklemediklerini dile getiren Sarıçobanoğlu, üretici hallerinde itibariyle domates ve patlıcanda 20 kuruş düşüş yaşandığına dikkati çekti.

Bazı ürünlerde küçük de olsa fiyat artışları gözlendiğini söyleyen Halil Sarıçobanoğlu, bugün itibarıyla domatesin 1 lira 30 kuruş, patlıcanın 2 lira, salatalığın 2 lira 20 kuruş, kabağın 2 lira, silor salatalığın 3 lira, sivri biberin 2 lira 70 kuruş, çarli biberin 2 lira 50 kuruş, salkım domatesin de 2 lira 10 kuruştan işlem gördüğünü kaydetti. Sarıçobanoğlu, portakal fiyatlarının ise kalitesine göre 50 kuruş ile 90 kuruştan alıcı bulduğunu sözlerine ekledi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Fotosuz

===

Finike'de, beldelere kanalizasyon

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Necati Bahçeci

===

Fethiye'ye an fazla göç Denizli'den

TÜRKİYE İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus sayımı sonuçlarına göre Fethiye'nin 2012 yılındaki toplam nüfusu 195 bin 419 olarak gerçekleşti. Fethiye'de erkek sayısı kadın sayısına göre artış gösterirken en fazla göçü 2 bin 928 kişi ile Denizli'den aldı. Adrese Dayalı Nüfus sayımına göre Fethiye'nin 2012 yılındaki toplam nüfusu 195 bin 419 olarak gerçekleşti. 851 bin 145 nüfusa sahip Muğla ilinin toplam nüfusunun dörtte birine sahip Fethiye'nin 2011 yılında 188 bin 259 olan nüfusunu yüzde 3,5 arttı.

Genç bir nüfusa sahip olan ilçede 25-40 yaş arasındaki nüfus sayısı 58 bin 893 oldu. 2011 yılında 95 bin 93 olan Fethiye'deki erkek sayısı, 2012 yılında 99 bin 55'e yükseldi. 2011 yılında ilçedeki toplam kadın sayısı 93 bin 166 iken geçen yıl bu sayı 96 bin 364'de kaldı. 2011 yılında birbirine neredeyse eşit olan kadın ve erkek sayısı arasındaki fark, 2012 yılında açıldı. TUİK verilerine göre 195 bin 419 nüfuslu ilçeye, 47 bin 810 kişi başka illerden gelerek yerleşti.

Fethiye'ye dışarıdan gelip yerleşen illerin ilk sırasında 2 bin 928 kişiyle Denizli yer alıyor. Denizli'yi sırasıyla 2 bin 551 kişi ile Antalya, 2 bin 229 kişi ile İstanbul ve bin 740 kişi ile de Burdur takip ediyor. Veriler Fethiye'nin en fazla göçü kendisi ile aynı iklime sahip Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinden aldığını gösteriyor. Yapılan araştırmada Fethiye'ye an az göç 25 kişi ile Hakkari'den gerçekleşti. Hakkari'yi 64 kişiyle Şırnak, 74 kişiyle Iğdır, 92 kişiyle Bingöl ve 97 kişiyle Bilecik takip ediyor.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: İlçeden genel insan fotoğrafları

===

Finike Devlet Hastanesi diyaliz cihazlarını değiştirdi

FİNİKE Devlet Hastanesi Başhekimi Abdullah Konak, tıbbi malzeme altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalar kapsamında, 10 yıldır kullanılan diyaliz cihazlarının tamamının değiştirildiğini kaydetti. Vatandaşlara modern sağlık hizmeti vermek amacıyla yeni cihazlar alındığını, ayrıca uzun süredir kullanılan bazı cihazların da yenilendiğini söyleyen Konak, "10 yıldır kullanılan diyaliz cihazlarının tamamı değiştirildi. Ayrıca hastane yoğun bakım ünitesinde tedavi gören ve ihtiyacı olan hastalarımız için de diyaliz cihazları konuldu" dedi.

Eksik cihazların alınması yönünde çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Başhekim Abdullah Konak, "Geçtiğimiz günlerde skopi cihazı, yeni diş üniti, KBB üniti ve EMG cihazlarını hastanemize kazandırmıştık. Eksik olan cihazların alınması konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız Finike halkının ihtiyacı olan sağlık hizmetini ilçemizden karşılayarak başka hastaneler gitme zahmetinden kurtarmaktır" diye konuştu.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA

Foto: Başhekim Abdullah Konak

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement