Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr.Mustafa Akaydın, TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas ve üst düzey yöneticileri, Global Liman İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Saygın Narin,...

28.11.2012 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Toplantıdan foto

--- KUTU ---

Kimler katıldı?

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Mustafa Akaydın, TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas ve üst düzey yöneticileri, Global Liman İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Saygın Narin, Antalya Limanı İşletmecisi Port Akdeniz A.Ş. Genel Müdürü Özgür Sert ve ANSİAD üyeleri katıldı.

ANSİAD'ın 18. Olağan toplantısının firma tanıtımı bölümünde Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Haldun Kilit, son yıllardaki çıkışı ile dikkati çeken AHK şirketini tanıttı. Kilit, tasarımı kendisine ait yeni otel odası konseptini anlattı. Toplantıya katılan TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça da kısa konuşmasında, ANSİAD'a övgüler yağdırarak, derneklerin ANSİAD'ı rol-model aldıklarını dile getirdi.

===

Yolculara piyano dinletisi

ICF Airports Antalya Havalimanı, iç hatlar terminalinde gerçekleştireceği piyano dinletileriyle yolculara keyifli bir müzik ziyafeti sunuyor ve bu dinletilerde festival programı hakkında bilgiler de veriyor. İç hatlar terminaline yerleştirilen piyanoda dinletilerin yanı sıra, ilgi duyan yolcular da performanslarını sergiliyor.

ICF Airports Antalya Havalimanı'na yolcu olarak gelen Uçak Mühendisi Erkan Yardibi, Piyano Festivali kapsamında iç hatlar terminaline yerleştirilen piyanonun başına geçerek yolculara küçük bir resital verdi. Performansı beğenilen Erkan Yardibi, yolculara da piyano çalma fırsatı verilmesini memnuniyetle karşıladığını ifade ederek "Piyano Festivali'nin sponsoru olan ICF Airport'a bu duyarlılığından dolayı teşekkür ederim" dedi.

ICF Airports Antalya Havalimanı Genel Müdürü Ersel Göral, havalimanlarının şehirlerin vitrini olduğunu belirterek, "Bu nedenle Antalya'nın kültürel kimliğinde önemli yeri olan Uluslararası Antalya Piyano Festivali'ni bir ölçüde terminallerimize taşımak istedik. Antalya'da 13 yıldır Fazıl Say'ın Genel Sanat Yönetmenliği'nde dünyaca ünlü piyanistlerin yer aldığı bir festival gerçekleşiyor, yolcularımızın dikkatini buna çekmek için bu dinletileri düzenliyoruz" diye konuştu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Havalimanında piyano dinletisinden foto

===

Misafirhane

çürük çıktı

Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl, müdürlük kampüsü içerisinde bulunan misafirhanenin depreme dayanıksız çıktığını ve inşaatında deniz kumu kullanıldığının tespit edildiğini söyledi.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait kampüs içerisinde bulunan ve 1980 yılında inşa edilen 5 katlı misafirhanenin çürük olduğu ortaya çıktı. 2 kat olarak projelendirilen binaya 2 kat için ruhsat alındığı, 5 kat inşa edildiği belirlendi. Bu durumu geçen yıl bölge müdürlüğünün idare binasının çatısında çıkan yangın sonrasında başlattıkları çalışmalar sonucu tespit ettiklerini söyleyen Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl, acil haller dışında binanın kullanıma kapatıldığını ifade etti.

DEPREME DAYANIKSIZ

Çatı tadilatının tamamlanmasının ardından idare binası ve misafirhanenin camlarını değiştirmeye yönelik tadilatların başlatıldığını kaydeden Ali Gökçöl, bunun için binaların depreme dayanıklılık testinin yapılması zorunluluğu oluştuğunu kaydetti. Yaptırdıkları ölçümler sonrasında misafirhanenin depreme dayanıksız çıktığını vurgulayan Ali Gökçöl, "Orayı kapatmak durumunda kaldık. 12 Aralık 2012 tarihinde Nebiler'deki Yangın Eğitim Merkezi'nin açılışını yapacağız. Oradaki misafirhane açılınca depreme dayanıksız olanı tamamen kapatmayı düşünüyoruz" dedi.

2 KAT RUHSAT ALIP 5 KAT YAPMIŞLAR

Misafirhaneye ilişkin depreme dayanıklılık testinin iki ayrı firma tarafından yapıldığını ifade eden Ali Gökçöl, "Birinci firma ölçtü, 'depreme dayanıklı değil, binanın kapatılması lazım' dedi. İkinci firmaya da performans testini yaptırdık, 'eğer güçlendirme yaparsak ne kadar masrafla bunu kurtarabiliriz' dedik. 'Bırakın güçlendirmeyi gölgesinden dahi geçmeyin' dediler. Biz de araştırdık 'niye bu bina böyle' diye. Belediyeden ruhsatını bulduk. 2 kat ruhsat çıktı. Bina 2 kat projelendirilmiş, ruhsatı alınmış 5 kat yapılmış. Kullanılan kum deniz kumu. İnşaatta kullanılan demir de o günün şartlarına göre iki katı idare edecek şekilde" diye konuştu.

İDARİ BİNA GÜÇLENDİRİLİYOR

Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl, idare binasına ilişkin yapılan dayanıklılık testinde ise binanın az miktarda güçlendirmeye ihtiyaç duyduğunu ve buna ilişkin güçlendirme çalışmalarının da yapıldığını sözlerine ekledi.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Misafirhane dış plan, Ali Gökçöl portre.

===

Ormanda 9 yeni araştırma projesi

Batı Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü, 2013 yılı için 9 yeni araştırma projesini gündemine aldı. Bunların arasında en dikkat çekeni ise 'Ayın değişik evrelerinde kesilen orman üretim emvallerinin dayanıklılığının incelenmesi' oldu.

Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı Batı Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü'nün 2012 yılı Teknik Kurul Toplantısı, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi. Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl, Enstitü Müdürü Neşat Erkan, Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, işletme müdürleri ve araştırmacıların katıldığı toplantıda, 2012 yılında yürütülen projeler ile 2013 yılına ilişkin araştırma projeleri anlatıldı. 2012 yılında 3 projenin sonuçlandırıldığını söyleyen Batı Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Neşat Erkan, 2013 yılında ise 9 yeni araştırma projesini gündeme alacaklarını ifade etti.

TÜRKİYE'DE İLK DEFA YAPILACAK

Önümüzdeki yıl başlatılacak araştırma projeleri arasında en dikkat çekici olanın 'Ayın değişik evrelerinde kesilen orman üretim emvallerinin (mal ya da para ile alınan şeyler) böceklenme ve odun dayanıklılığı bakımından incelenmesi' olduğunu kaydeden Neşat Erkan, sadece Türkiye'de değil dünyada da ayın değişik evrelerinde kesilen orman ürünlerinin dayanıklılıklarının farklı olduğu yönünde çeşitli iddiaların var olduğundan bahsetti. Dünyada bazı araştırmalar olsa da henüz kesin bir sonuca ulaşılamayan konuyla ilgili Türkiye'de ilk defa bir araştırma yapılacağını vurgulayan Neşat Erkan, konunun bilimsel olarak ortaya konulması için inceleme yapılacağını sözlerine ekledi.

ARAŞTIRMACILAR ISRARCI OLMALI

Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl ise araştırmacıların yürüttükleri projelerde ısrarcı olması gerektiğini belirtirken, "Çok önemli olan bir araştırma belki bölge müdürünün o konuya ilgi duymamasından dolayı raflarda kalabilir. Bunun araştırmacı arkadaşları demoralize etmemesi lazım. Mutlaka ısrarcı olup uygulamaya geçip geçmediğini takip etmeleri lazım. Yoksa emekleri heba olur" dedi. Ayın değişik evrelerinde kesilen orman üretim emvallerinin incelenmesine yönelik projenin ise bugüne kadar herhangi bir araştırmaya konu olmadığını aktaran Ali Gökçöl, "Bu sürekli safsata gibi görülmüş. Ama büyük araştırmalar hep gözlemcinin dikkati sonucunda ortaya çıkmıştır. Plastik yaparken lastiğin bulunması gibi bir şey" yorumunu yaptı.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantı genel, Neşat Erkan ve Ali Gökçöl portre.

--- KUTU ---

Araştırma 4 yıl sürecek

2013 yılında başlayıp 2017 yılına kadar devam edecek proje, Korkuteli Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içinde kalan araştırma ormanı ile Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Orman Fakültesi Laboratuvarında yürütülecek. Batı Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü öncülüğünde SDÜ Orman Fakültesi ve Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nün katkılarıyla hayata geçirilecek projenin ortaya çıkmasına ise üretilen orman ürünlerinin kalite ve kantite (nicelik) kayıplarını en aza indirmek için kesim zamanlarının belirlenmesinde ayın evrelerinin etkili olduğuna dair yıllardır devam eden söylentiler oldu.

Türkiye'deki orman işletmeciliği faaliyetleri kapsamındaki odun hammaddesinin üretiminin başlangıç aşamasından son satış aşamasına kadar doğaya açık olmasının bu ürünlerin özellikle bakteriler, mantarlar ve böcek gibi zararlı organizmalar tarafından tahribat riski altında olduğu ortaya konulurken, projenin ana amacının da ayın evreleri dikkate alınarak yapılacak üretim sonrasında kalite ve kantite bakımından en iyi ürünün elde edilerek ekonomiye kazandırılmasını hedeflediği öğrenildi.

===

Kolejli Atakan dans şampiyonu

ANTALYA Koleji Anadolu Lisesi 10-A sınıfı öğrencisi Atakan Çalık, Türkiye Dans Federasyonu tarafından düzenlenen Dans Sporu Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası 2. Etap Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu.

Ankara'da düzenlenen yarışmada, Atakan Çalık ve partneri Nastia Schvrinskaya, 2. Etap yıldızlar 2 B kategorisi standart dalında rakiplerini geride bırakarak, birincilik kupasının sahibi oldu. Yine aynı yarışmada yarışan Çalık ve Schvrinskaya Latin danslarında da Türkiye ikincisi oldu. Uzun bir çalışma dönemi sonrasında aldığı bu başarının ödülünü öğretmenleri ve arkadaşlarıyla paylaşan Atakan Çalık, okul idaresi tarafından da teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrencinin dans ederken fotosu

===

Yol kontrolünde esrar ele geçirildi

KORKUTELİ'ne bağlı Kızılcadağ Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, yaptıkları yol kontrolünde durdurdukları bir otomobilde 1 kilo kubar esrar ele geçirdi. Kızıcadağ Jandarma Komutanlığı ekipleri, önceki gece yaptığı yol kontrolünde 07 DK 056 plakalı otomobili durdurdu. Araçta yapılan aramada, 1 kilo kubar esrarı ele geçirdi. Olayla ilgili araç sürücüsü S.H (32) ve yanındaki H.H.(40) gözaltına alındı.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Fotosuz

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement