Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde geleneksel olarak düzenlenen yılbaşı kutlamasında, tedavi olan çocuklar eğlenme fırsatı buldu.

29.12.2012 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Özgür Sert ve toplantıdan

===

Hastanede yılbaşı kutlaması

AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde geleneksel olarak düzenlenen yılbaşı kutlamasında, tedavi olan çocuklar eğlenme fırsatı buldu. Yatarak ve ayaktan kontrole tabi olan çocuklar kendileri için düzenlenen eğlencede, doktorlarıyla ve aileleriyle birlikte güzel vakit geçirdi. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Ertuğ, kutlamanın geleneksel hale getirildiğini ifade etti.

Amacın hastanede yatarak veya ayaktan tedavi alan çocuklara moral vermek olduğunu kaydeden Prof. Dr. Halil Ertuğ, "Anabilim dalımız öğretim üyesi, asistan, hemşire, sekreter ve diğer çalışanlarının özveri ile hazırladıkları kutlama, hasta yavrularımıza moral takviye ediyor, böylelikle onların motivasyonunu artırarak kısa bir süre de olsa hastalıklarının sıkıntılarını unutturuyor" dedi.

Etkinliğe katkı sağlayanlara teşekkür eden Prof.Dr. Ertuğ, Kempinski Hotel The Dome, Tıp Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim üyeleri ve öğrencileri, Sarı Melekler, Dönem 4 Pediatri Korosu ve Orkestrası, Manavgat Başarı Koleji Okul Aile Birliği ve idarecilerinin etkinliğe bizzat katılarak veya gönderdikleri hediyelerle destek olduklarını söyledi.

Kutlamaya katılan Başhekim Doç. Dr. Mustafa Ünal ise, yeni yılın çocuklara sağlık ve mutluluk getirmesini istedi. Başhekim Ünal, hastanede tedavi gören çocukların eğlenerek hastalıklarını bir nebze de olsa unutmalarının kendisini de mutlu ettiğini ifade etti. Başhekim yardımcıları Doç.Dr. Gülbin Arıcı, Doç.Dr. Ercan Mıhçı, Yrd.Doç.Dr. Mahmut Akyol ile Başmüdür Yavuz Yıldırım da kutlamaya katıldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Etkinlikten foto

===

Hastane çalışanları yeni yılı kutladı

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi çalışanları, geleneksel yeni yıl kutlamasında buluştu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi H Blok Atrium'daki kutlamada konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici, AÜ'de son derece başarılı çalışmalar yapıldığını, hep birlikte daha güzel projelere imza atacaklarını söyledi. Prof. Dr. Ömer Geçici, "Hastanemizde bugüne kadar güzel işlere imza atıldı. Bunda bütün çalışma arkadaşlarımızın payı var. Önümüzdeki yıllarda daha güzel işler yapacağız. A2 Blok açılışını kısa süre sonra yapacağız. Açacağımız blok sağlık açısından son derece önemli bir proje olma özelliğini taşıyor" dedi.

2013 yılının bir başka önemli projesinin de Diş Hekimliği Hastanesi'nin halkın hizmetine sunulması olduğunu kaydeden Prof. Dr. Geçici, Ar-Ge binasının da yeni yılın önemli çalışmalarından biri olduğunu söyledi. Geçici, "Yeni yılda daha huzurlu bir ortamda hep birlikte güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Herkesin yeni yılını kutlayarak güzellikler getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Başhekim Doç. Dr. Mustafa Ünal da yaptığı konuşmada, "Yeni yıl ümit demek, başlangıç demek. 2012'ye ait üzüntüleri bir kenara bırakalım. Bir aile olarak yeni yılda hepinize huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum" dedi. Kutlamaya Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mimar Türkkahraman, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Dinç, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, hemşireler, idari kadro, hastane personeli ve Türkiye'nin ilk yüz nakli olan kişisi Uğur Acar katıldı.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Kutlamadan toplu fotolar

===

Dereler güzelleştiriliyor

ALANYA'nın doğusundan denize dökülen Dim Çayı'nda yapılan ıslah çalışmalarını inceleyen Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, "Akdeniz'e akan bazı dere ve ırmaklar bazen sel taşkınına sebebiyet veriyor. Bu da turizm bölgesine yakışmayan görüntüler oluşturuyor. Bir seferberlik halinde bu dereleri hem güzelleştiriyoruz, hem de rekreasyon alanı yaparak cazibe merkezi haline getiriyoruz" dedi.

Gazipaşa'da İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılan Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Güney, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve Tosmur Belediye Başkanı Musa Özdemir, Dim Çayı'nda yapılan ıslah çalışmalarını inceledi.

Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın bakanlıklar nezdinde en iyi hizmeti alan illerin başında yer aldığını belirterek DSİ'nin de Antalya genelinde çok ciddi yatırımları olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, Antalya'daki birçok dere ve ırmakta sel taşkınlarının yaşandığını ve ortaya çıkan manzaranın bir turizm kentine yakışmadığını dile getirdi.

Bir seferberlik halinde derelerin güzelleştirildiğini kaydeden Çavuşoğlu, "Dereleri rekreasyon alanı yaparak cazibe merkezi haline getiriyoruz. DSİ'nin ırmak ve dereler üzerinde birçok çalışması var. İncelediğimiz 1,3 milyon TL maliyetli bu yatırım da 1-2 ay içinde DSİ'ye teslim edilecek. Daha sonra bu çay üzerini bir rekreasyon alanı haline getireceğiz. Su sporları, yollar ve parklar yaparak değişik amaçlar için kullanılmasını sağlayacağız" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: İncelemeden fotolar - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement