Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.AKDENİZ Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Öğr.Gör.Utku Özkanoğlu'nun öğrencisi Kamil Çağatay Azat, 1-3 Kasım tarihleri arasında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda düzenlenen 'I.Ulusal Klasik Gitar' yarışmasında...

28.11.2012 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Kök aşure dağıtırken foto

===

Konservatuvara bir ödül daha

AKDENİZ Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Öğr.Gör. Utku Özkanoğlu'nun öğrencisi Kamil Çağatay Azat, 1-3 Kasım tarihleri arasında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda düzenlenen 'I.Ulusal Klasik Gitar' yarışmasında ikincilik ödülü kazandı. Öğr. Gör. Utku Özkanoğlu ve öğrencisi Kamil Çağatay Azat'a Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Muharrem Kılıç teşekkür belgesi sundu.

Öğr. Gör. Özkanoğlu'nu ve Azat'ı tebrik eden Prof.Dr. Kılıç, "Rektör yardımcılığı görevime başladığımdan beri sürekli konservatuvardan öğrencilerimizin aldığı ödüllerle bir araya geliyoruz. Umarım başarılarınız daim olu" dedi. Antalya Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ayşe Sezer de son ödülle 2012 yılı itibariyle uluslararası ve ulusal alanda aldıkları ödül sayısının 18'i bulduğunu aktardı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Teşekkür belgesi verilirken

===

Cinayet kurbanı çift toprağa verildi

ANTALYA'nın Finike İlçesi Arif Köyü'nde geçen pazartesi günü bıçaklanarak öldürülen Dursun Aksu ve eşi Hatice Aksu'nun cenazeleri düzenlenen törenle toprağa verildi. Antalya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından cenazeleri alınan Aksu çifti için Finike'de cenaze töreni düzenlendi. Törenin ardından Dursun Aksu'nun cenazesi Arif Köyü Mezarlığı'nda, Hatice Aksu'nun cenazesi ise Turunçova Beldesi'nde toprağa verildi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Fotosuz

===

Okulda suçtan korunma eğitimi

ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Milli eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen 'Güvenli Okullar' projesi kapsamında ilçedeki tüm öğrencilere güvenlik konularında eğitim veriliyor. Finike Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürüttükleri proje kapsamında, okullarda suç unsurları konusunda eğitim verilmeye başlandığını kaydetti.

Eğitim faaliyetlerini 2 grupta verdiklerini kaydeden Çakmaklı, 1,2,3 ve 4 sınıf öğrencilerine trafik, ortaokul ve lise öğrencilerine ise çeşitli suç unsurları konusunda eğitim verildiğini söyledi. Projeyle ilgili ayrıntılı bilgi aktaran Çakmaklı, özellikle suça iten sebepleri önlemek istediklerini kaydetti. Çakmaklı, öğrencilerin gevenle okula gidip gelmeleri, güvenli internet kullanımı ve kötü alışkanlıklardan korumaya yönelik seminerler düzenlediklerini kaydetti.

Bunun yanı sıra servis araçları, okul çevresinde şüpheli şahıs ve sağlığı tehdit eden yiyecek satışı gibi konularda da önleyici tedbirler alındığına dikkati çeken Çakmaklı, Canan Yavuz Gürkan Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde, ilköğretim öğrencilerine görsel materyallerle bilgiler verildiğini vurguladı. Finike Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Nedim Bayrak ise polis ve çocuk arasındaki iletişimi en üst seviyeye çıkarmak istediklerini vurguladı.

'Suçlu çocuk değil suça itilmiş çocuk' olduğunu kaydeden Bayrak, polisin her zaman çocukların yanında olduğu mesajını verdi. Bayrak, seminerlerde, trafik eğitimi ve nelerin suç olduğunu, okula gidip gelirken nasıl güvenli olacakları konusunda bilgi verdiklerini söyledi. Liselerde ise uyuşturucu, sigara gibi alışkanlıkların nasıl kazanıldığı ve çeşitli suç unsurlarına dikkat çektiklerini belirten Bayrak, korunmak için nelerin yapılması gerektiğini anlattıklarını söyledi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Seminerden - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement