Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Çiftçi Eğitim Merkezi'nde yapıldı.

19.02.2013 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Toplu foto, Havva Karakullukçu

===Rekabet ortamında fark oluşturmalıyız

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Çiftçi Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Numan Tamer, Prof. Dr. İskender Akkurt ve Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ile Su Ürünleri Fakültesi akademisyenleri katıldı. Toplantıda konuşan Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çetinkaya, Fakültenin akademik, idari yapılanması hakkında bilgi verdi.

Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise Su Ürünleri Fakültesini merkez kampüste görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sizlerin de kampüs içerisindeki imkanlardan faydalanması bizleri çok mutlu ediyor. Fakülte olarak sizlerin mutluluğu bizim için çok önemli" dedi. Dünya genelinde su ürünleri fakültelerine olan talebin düştüğünü söyleyen İbicioğlu, "Biz bu azalan talebe rağmen tercih edilen üniversiteler arasında birinci sırada olmalıyız. Rekabet ortamında fark oluşturmalıyız" diye konuştu.

Ali ÇEVİKBAŞ/EĞİRDİR, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Can Dündar: "Niye Atatürk Müzesi yok"

GAZETECİ-Yazar, belgesel yapımcısı Can Dündar, Atatürk'le ilgili en iyi araştırmaları yabancıların hazırladığını, Türklerin ise bolca nutuk atıp, Atatürk büstü yaptığını belirterek, "Niye Atatürk'ü anlatan bir Atatürk müzesi yok" diye sordu. Bahçeşehir Alanya Koleji'nin davetlisi olarak Alanya'ya gelen Can Dündar, Alanya Kültür Merkezinde (AKM) Atatürk'le ilgili yaptığı araştırmalar hakkında bilgi verip dinleyicilerle söyleşi yaptı. Dündar, Atatürk'ün hayatının son 300 günün anlatıldığı 'Sarı Zeybek' kitabını katılımcılar için imzaladı.

Atatürk'ün anlatıldığı ona özel bir müze bulunmamasını eleştiren Dündar, bu durumun kendisini çok üzdüğünü ifade etti. Öğrencilerin, yabancı konukların götürülebileceği bir Atatürk müzesi olmamasının büyük eksiklik olduğunu vurgulayan Can Dündar, "Atatürk'ün gemisi Savarona'nın kaderini biliyorsunuz. Devletin sahip çıkamadığı özel şirkete kiralanan ve son derece sevimsiz iddiaların yer aldığı soruşturmaya konu oldu. Atatürk'le ilgili en iyi araştırmaları yabancılar hazırlandı. Yabancılar bizden iyi anlayıp anlattılar" dedi.

Atatürk'le ilgili nutuk atmak, özel günlerde Atatürk'ün üstün kişiliğinden söz etmeyi, heykelini büstünü yapmayı sevdiğimize değinen Dündar, şöyle devam etti: "Asıl onun anısını yaşatacak şeyleri yapma konusunda son derece geri kaldığımızı düşünüyorum. Üstümüze düşeni yapmadığımızı düşünüyorum. Emanetlerini koruma, değerlerine sahip çıkma konusunda toplumda iyi bir sınav vermediğimiz kanısındayım. 'Türk Övün, Çalış, Güven' güven sözünde sadece övünme kısmında kaldık. Atatürk'ü övüyoruz faka çalışma konusunda bir hayli eksiğimiz var."

İzleyicilerin sorularını da yanıtlayan Dündar, Atatürk'ün hayatının son 300 günün anlatıldığı 'Sarı Zeybek' kitabını imzaladı. Dündar, imza için bekleyenlere yetişemeyince, kitap sahiplerinin isimlerini ve kitaplarını alarak imzalandıktan sonra Bahçeşehir Alanya Koleji aracılığıyla kendilerine ulaştıracağını söyledi. Söyleşiyi, Kaymakam Erhan Özdemir, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya, Emniyet Müdürü Erkan Dur ile birlikte yaklaşık 500 kişi izledi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Söyleşiden

===

Alanya'da engelliler yararına konser

ÜNLÜ buzuki sanatçısı Orhan Osman, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde engelliler yararına düzenlenen gecede konser verdi. Alanya'da fiziksel engelliler yararına düzenlenen 'Yeni Yıl Konseri'nde, ünlü buzuki sanatçısı Orhan Osman ve Asya Barış Sanat Topluluğu sahneye çıktı. Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi ve Engelsiz Yaşam Gönüllüleri Derneği'nin (PATİKA) fiziksel engellilere tekerlekli sandalye kazandırmak amacıyla Alanya Kültür Merkezi'nde düzenlediği konseri çoğunluğu yabancı yaklaşık 400 kişi izledi.

'Bir tekerlekli sandalye daha' sloganıyla düzenlenen konserde 2 saat sahnede kalan sanatçıyı izleyenler uzun süre alkışladı. Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, "Aralık ayında düzenlediğimiz Noel Pazarı'ndan elde edilen 22 bin 350 TL ile engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye aldık. Bu konseri de engelli vatandaşlarımızın daha engelsiz bir hayat geçirmesine katkıda bulunmak için düzenledik. Dünyaca meşhur bir sanatçının Alanya'da sahne almasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Sahneden ve izleyenlerden

===

Ölüdeniz'de turizm sezonu hazırlıkları başladı

FETHİYE'nin Ölüdeniz Beldesi'nde turizm sezonu hazırlıkları başladı. Çalışmalar kapsamında görüntü kirliliğine neden olan elektrik telleri yer altına alınırken bozulan yol ve kaldırımlar onarılarak düzenli ve bakımlı hale getiriliyor. Ölüdeniz'in Belceğiz, Ovacık ve Hisarönü mahallerindeki çalışmaları yerinde izleyen Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ölüdeniz'i sezona pırıl pırıl yetiştirmek için çalışmaların önceden başladığını belirtti.

Bu yıl elektrik kablolarının yer altına alınmasıyla görüntünün daha güzel olacağın söyleyen Yılmaz, belediye olarak yollar ve kaldırımlar yanında bu yıl çok sayıda park ve oyun sahası açtıklarını anlattı. Ölüdeniz'i en kısa sürede turizm sezonuna hazır hale getireceklerini aktaran Yılmaz, "Belediye olarak misafirlerimize hayal ettikleri bir Ölüdeniz'i yaşatmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün de bu çalışmaları yerinde izlemek için işçilerimizi ziyaret ettim. Verdikleri özverili emekten dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum ve kolaylıklar diliyorum" dedi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Ölüdeniz caddeleri ve Başkan Keramettin Yılmaz çalışanlarla

===

Isparta'da artık şehir merkezinde radar uygulaması yapılacak

5 güzergahta gaza basmayın

ISPARTA Emniyet Müdürü Mehmet Or, şehir merkezinde de radar uygulaması başlattıklarını açıkladı. Bundan böyle Mehmet Or, trafik ekiplerinin 5 güzergahta radarla hız denetimi yapacağını bildirdi. Mehmet Or, vatandaşların karayollarında güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak, meydana gelen trafik kazalarını azaltmak, trafik kazaları nedeniyle meydana gelen can kaybını ve ekonomik kayıpları önlemek amacıyla denetim faaliyetlerinin sürdüğünü anımsattı.

Trafikte denetimin temel amacının sürücülerde davranış değişikliği yaratmak olduğunu kaydeden Or, "Ülkemizdeki kaza istatistikleri yüksek hızda araç kullanma davranışının, kaza sayısı üzerinde doğrudan doğruya etkide bulunan çok önemli bir ihlal olduğunu göstermektedir. Ayrıca, yüksek hızda seyreden bir araç, durmasını gerektiren bir engelle karşılaştığında bir yandan daha fazla mesafeye ihtiyaç duymakta, bir yandan da sürücünün durmak için gerekli tepkiyi verme süresi içinde aracın kat edeceği mesafe arttığından mevcut mesafenin bir kısmı yine hız nedeniyle yutulmaktadır" dedi.

Kullanılan aracın ne kadar yüksek hızla seyrediyorsa çarpma anında transfer edeceği mekanik enerjinin de o kadar yükseldiğine dikkati çeken Or, "Kaza anında bu enerjinin transfer edildiği araç, aracın içinde bulunan insanlar ve aracın çarptığı yaya, araç ya da engel o kadar zarar görmektedir. Saatte 80 kilometre hızla seyreden araçta bulunan bir kişinin hayatını kaybetme ihtimali, saatte 30 kilometre hızla giden bir araçta bulunan bir kişiye göre 20 kat daha fazladır" diye konuştu.

Yayalar ve bisikletliler gibi, daha savunmasız yol kullanıcıları söz konusu olduğunda kaza sonuçlarının çok daha ağır olabildiğine işaret eden Mehmet Or, yayaların kendilerine 30 km/saat ya da daha düşük hızda giden bir araç çarptığı zaman hayatta kalma ihtimali yüzde 90 iken, aracın saatte 45 kilometre hızda olması halinde hayatta kalma ihtimalinin 50'ye düştüğünü kaydetti. Or, bu veriler ışığında il merkezinde radarla hız kontrolleri başlatıldığına değinerek, meskun mahallerde hız limitinin 5/ kilometre/saat olduğuna işaret etti.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Mehmet Or, trafik fotosu

--- KUTU ---

HANGİ CADDEDE KAÇ KİLOMETRE

Sürücülerin mağdur olmamaları ve güvenli olarak oraç kullanabilmeleri amacıyla belirlenen limitlere uymaları gerektiğini vurgulayan Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or radarla hız denetimlerinde uygulacak limiletleri şöyle açıkladı:

İstanbul Caddesi: Kol Çelik kavşağı ile Çünür kavşağı arası 70 kilometre.

142 Cadde: Migros kavşağı ile Dost-Pet kavşağı arası 70 kilometre

Gölcük Yolu: İspaş kavşağı ile PTS kameraları arası 50 kilometre

106 Cadde: Demirköprü kavşağı ile Dost-Pet kavşağı arası 50 kilometre

Antalya yolu-Dost-Pet kavşağı arası 70 kilometre

===

Sahte kimlikle kredi çekmek isterken yakalandı

ANTALYA'NIN Kemer İlçesi'nde bir banka şubesinden sahte kimlikle kredi çekmek isteyen 45 yaşındaki Kadir Kurt, banka görevlisinin kimliğin sahte olduğunu anlaması ve polise haber vermesi üzerine yakalandı. Başka bir isim adına düzenlenmiş sahte kimlikle Dörtyol Caddesi'ndeki bir banka şubesine giden Kadir Kurt, banka görevlisine kredi çekmek istediğini söyledi. Yapılan inceleme sonucu Kurt'un durumundan şüphelenen görevli, durumu polise bildirdi. Banka görevlisinin bir süre oyaladığı Kurt, şubeye gelen polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Dolandırıcılık, sahtecilik ve hırsızlık suçlarından sabıkası olduğu öğrenilen Kurt, polis merkezindeki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Kadir Kurt'un adliyeye getirilirken

===

Ilıca Belediye Başkan Vekili Fazıl Öz Oldu

MANAVGAT'a bağlı Ilıca Belde Belediye Başkanı Ak Partili Rafet Ünal'ın irtikap suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırılarak, cezaevine konulmasının ardından Belediye Başkan Vekilliğine Fazıl Öz seçildi.

Ilıca Belediye Meclisi, olağanüstü toplanarak başkan vekilliği için seçim yaptı. Tüm meclis üyelerinin katıldığı seçimde Ak Parti'den Fazıl Öz ve Süleyman Uslu aday oldu. Salt çoğunluk sağlanamayan seçim 4 tur sürdü. Dördüncü turda Fazıl Öz'e 5 oy çıkarken Süleyman Uslu 4 aldı.

Seçim sonucunda Fazıl Öz, Ilıca Belediyesi Başkan Vekili oldu. Fazıl Öz, hizmetlerin aksamadan kaldığı yerden devam edeceğini belirterek, meclis üyeleri ve belediye çalışanları ile Ilıca'ya hizmet vermek için çaba göstereceklerini kaydetti. Ilıca Belde Belediye Başkanı Rafet Ünal, hakkında 2010 yılında Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "irtikap suçundan" verilen 5 yıl hapis cezasının bir hafta önce Yargıtayca onanması üzerine cezaevine konulmuştu.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Fazıl Öz

===

Isparta'nın sanayi enventeri çıkarılıyor

ISPARTA Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Albayrak, şehirdeki bütün sanayi kuruluşlarının tespitini yapmak amacıyla sanayi envanteri oluşturma çalışmalarına başladıklarını söyledi. Şu anda mevcut sanayi envanter sistemine kayıtlı 430 işletmenin bulunduğunu belirten Albayrak, "Bizim tahminlerimize göre sisteme kayıtlı olması gereken yaklaşık binin üzerinde işletmenin olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle ildeki bütün sanayi kuruluşlarının tespitini yapmak amacıyla sanayi envanteri oluşturmak için çalışmalara başladık" dedi.

Tespit edilerek, elektronik sisteme aktarılan sanayi kuruluşlarının, yıllık üretimlerinin kaydedileceğini anlatan Albayrak, henüz henüz işin başında olduklarını vurguladı. Envantere kayıtlı olan işletmelerin belirli indirimlerden yararlanabildiğini belirten Albayrak, "Elektriği yoğun kullanan sanayi işletmeleri yüzde 20 nispetinde enerji kullanımındaki indirimlerinden yararlanabiliyor. Sisteme kayıtlı olmak her yönüyle işletmeciye fayda sağlıyor" diye konuştu.

'İŞLETMELER DÜŞÜK TEKNOLOJİYE SAHİP'

Isparta sanayinde katma değeri çok düşük ürünler üretildiğine dikkati çeken Albayrak, işletmelerde kullanılan teknolojinin yenilenmesi gerektiğine işaret etti. Isparta'nın katma değeri düşük ürünler üretmesi nedeniyle ekonomiden alması gereken payı alamadığını belirten Albayrak, "Burada ağaç sanayisi çok yaygın. Ham keresteyi alıyor, late haline getirip late olarak satıyor. Bunu işleyip parkeye ya da suntaya dönüştürse veya sanayinin diğer kollarında kullanılan formika gibi hatta bunlarla da yetinmeyip mobilya ürünlerine dönüştürülerek piyasaya arz etse katma değeri yükselmiş olacak" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA/DHA

Foto: İl Müdürü Albayrak ve Gül Sanayi Sitesi

===

Sağlık çalışanları işaret dilini öğreniyor

ISPARTA Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce, işitme engellilerin sağlık hizmetlerinde karşılaştığı sorunları en aza indirmek amacıyla 67 sağlık çalışanına işaret dili kursu veriliyor. Isparta Valisi Memduh Oğuz, işaret dili kursunun açılışı dolayısıyla Barida Otel'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, günümüzde vatandaşa verilen sağlık hizmeti ile medeniyet ölçüsünün doğru orantılı olduğunu söyledi.

Isparta'da sağlık hizmetlerinin çok üst düzeyde verildiğine değinen Vali Oğuz, Türkiye'nin hiçbir şehrinde Isparta kadar sağlık hizmetlerinin iyi şekilde verilmediğini kaydetti. Isparta'da kanserin arttığı yönündeki iddiaları anımsatan Vali Oğuz, "Önümüzdeki günlerde bu konuda hazırlanan rapor açıklanacak" dedi.

Obezite, çevre kirliliğinin önlenmesi ve radyasyon konusunda çalışmalar yürüttüklerini anlatan Vali Oğuz, "Bu çalışmaların sağlık hizmetleri açısından bir bütün olarak görülmesini istiyorum. Isparta her geçen gün sağlık hizmetlerinde daha iyi bir noktaya gelmektedir" diye konuştu. Oğuz, sağlık çalışanlarına verilecek işaret dili kursunun da önemine dikkati çekerek, bu eğitimle işitme ve konuşma engelli vatandaşların sağlık hizmetlerinden daha iyi şekilde yararlanacağını belirtti.

Daha sonra, kurs eğitmeni Kaniye Gümral ilk dersi verdi. İşaret dili alfabesinin anlatıldığı ilk derste Vali Memduh Oğuz, Isparta İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya ile Isparta Halk Sağlığı Müdürü Meral Kişioğlu'nun da aralarında bulunduğu katılımcılar, işaret diliyle isimlerini yazdı. Toplam 67 sağlık çalışanının eğitim alacağı kurs, 120 saat olacak ve 3 ay boyunca devam edecek.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Törenden

===

Kargoyla gümrük kaçağı sigara gönderdiler

BURDUR'un Bucak İlçesi Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince, Bucak Otogarı'nda, şüphe üzerine kontrol edilen B.R.' adlı kadına ait kolilerde çok sayıda gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Kaçak sigaraların kargoyla Bucak'a gönderildiği, B.R.'nin de sigaraları Antalya'ya götürmek üzereyken yakalandığı belirtildi. Polis yetkilileri, olaya ilgisi olduğu belirlenen M.C., K.L. ve N.R. hakkında adli işlem başlatıldığını ve ele geçirilen bin paket sigaraya el konulduğunu açıkladı.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Sigaralardan foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement