Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

ADALET ve Kalkınma Partisi Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Finike Kaymakamı Mesut Yakuta'yı makamında ziyaret etti.

12.04.2013 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fotosuz

===

finike'nin adliye sorunu çözülecek

ADALET ve Kalkınma Partisi Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Finike Kaymakamı Mesut Yakuta'yı makamında ziyaret etti. Milletvekili Enç, ziyaret sırasında Kaymakam Yakuta'dan ilçenin sorunlarına ilişkin bilgi aldı. Kaymakam Yakuta, ilçede yapılması planlanan hastanenin yer sorununun çözülerek plan proje aşamasına gelindiğini kaydetti. Mevcut adliye binasının yetersiz olduğunu belirten Kaymakam Yakuta, bu konuda da çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

İlçedeki okulların mevcut durumu hakkında da bilgiler aktaran Kaymakam Yakuta, "Finike'de 3 tane meslek lisesi, 1 tane Anadolu Lisesi mevcut. Anadolu Lisesi 120 öğrenci alıyor. Dolayısıyla öğrenciler ya Anadolu Lisesi'ni kazanacaklar ya da meslek liselerinden birinde okumak zorunda. Önümüzdeki yıllarda genel lise eksikliğini ortadan kaldırmak amacıyla ikinci bir okulun açılması önemli" dedi.

Milletvekili Enç ise Antalya'nın göç alan bir kent olduğunu, bu nedenle sağlık ve eğitim sorunlarının beraberinde geldiğini söyledi. AK Parti hükümetinin hizmetleri hakkında da bilgi veren Enç, "AK Parti hükümeti 10 yıllık süreçte adliye binaları konusunda önemli yatırımlar yaptı. Kötü olan adalet binalarını saraylara dönüştürdük. Finike, Antalya'da bu anlamada sorunu olan birkaç ilçeden biridir. Ancak sorunların çözümüne ilişkin bir gayret içindeyiz" dedi.

Türkiye'ye bir bütün olarak bakıldığında Antalya'nın, çok önemsediği kentlerden biri olduğuna işaret eden Enç, "Özel ilgi ile bakılan bir kent. Doğum ve göçten de kaynaklanan sorunlar var. 70 yıllık sorunlar çözülmemiş, birikmiş. İyi seviyelere gelmiş durumdayız. Mevcut olan sorunların çözülmemesi gibi bir durum söz konusu değil" diye konuştu.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Enç, Özel Karçiçekleri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Burç Kız Yurdu, okullar ile ilçe ve belde belediyelerini ziyaret etti. Milletvekili Enç'e, Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç, AK Parti Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nezihe Tezcan, AK Parti İlçe Başkanı Necati Bahçeci ile partililer eşlik etti.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Finike Kaymakamı Mesut Yakuta'ya gerçekleştirilen ziyaret sırasında çekilen foto

===

Kaçak sigaraya geçit yok

ANTALYA'da ihbar üzerine bir minibüsü takibe alan polis, bir evin bodrum katında 250 karton kaçak sigara ele geçirdi. Doğu illerinden kent merkezine gelen bir minibüsle sifara kaçakçılığı yapıldığı ihbarını alan polis, minibüsü takibe aldı. Minibüsün Konuksever Mahallesi 784'üncü Sokak'ta park halinde olduğunu belirleyen Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, şüphelileri kısa sürede tespit etti. M.C'ye ait olduğu anlaşılan minibüs içerisinde ve evde yapılan aramada, 250 karton kaçak sigara ele geçirildi. Gözaltına alınan M.C., ifadesi alınmak üzere Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Akif ARICI/ANTALYA, (DHA)

Foto: Polis sigara taşırken

===

Enişte katiline 20 yıl ağır hapis

BURDUR'da eniştesi 28 yaşındaki Şahin Koçaç'ı öldürdükten sonra ormanlık alana gömen 27 yaşındaki Oğuzhan Yöndemli, 20 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Burdur'da 15 Ocak 2012'de kaybolan Şahin Koçaç'ın eşi Gülsüm Koçaç, ertesi gün kardeşi Oğuzhan Yöndemli ile polise giderek kayıp başvurusu yaptı. Yöndemli'nin çelişkili ifadelerinden şüphelenen polis, teknik ve fiziki takibe aldı. Koçaç'ın cesedi 4 Nisan 2012'de bulunurken, Yöndemli, bir TV kanalının programına katılmak üzere otobüse binerken polis tarafından gözaltına alındı. Yöndemli çıkarıldığı mahkemece cinayet şüphelisi olarak tutuklandı.

Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Oğuzhan Yöndemli avukatı Ömer Bütüner'le birlikte hazır bulundu. Şahin Koçaç'ın annesi Hetime, babası Bayram Koçaç ile yakınlarının da katıldığı duruşmada, Oğuzhan Yöndemli son savunmasını yaptı. Daha önce eniştesini bir erkekle ilişkisi olduğu gerekçesiyle öldürdüğünü iddia eden Yöndemli, son savunmasında 'cinayeti tasarlayarak işlemediğini söyledi.

Şahin Koçaç'ın kendisine karşı değişen tavırlarından dolayı tahrik olduğunu, eniştesinin kendisini tehdit ettiğini iddia eden Yöntemli, "Keşke bu olaylar yaşanmasaydı. Pişmanım, adaletinize güveniyorum" dedi.

Şahin Koçaç'ın babası Bayram ve annesi Hiteme Koçaç ise Oğuzhan Yöndemli'nin olayı tek başına gerçekleştirmediğini, yanında başkalarının da olduğunu iddia etti. Tarafların dinlenmesinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığı 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, daha sonra sanığın cinayeti tahrik altında işlediğine kanaat getirerek cezasını 20 yıla indirdi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Şahin Koçaç ve Oğuzhan Yöntemli fotosu

===

Başkana kartal başlı yüzük

ANTALYA'da bu yıl 17'ncisi düzenlenen Expo Silver Antalya Gümüş, Takı, Saat Fuarı, ilk gün yoğun ilgi gördü. Sektör temsilcilerini ağırlayan fuara, Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras da katıldı. Standları tek tek gezerek bilgi alan Üras, bir standdaki ürünleri uzun süre inceledi. Beşiktaş taraftarı olduğu bilinen Üras, yüzük şeklindeki kartal başını parmağına taktı. Kartal başlı yüzüğe hayran kalan Üras, "Bunlardan sipariş verip, seçmene dağıtmak lazım" diyerek espri yaptı.

Stand yetkililerinin "Size bu yüzüğü hediye etmek isteriz" sözlerini "Teşekkür ederim" diyerek geri çeviren Üras, fuarı dolaşmaya devam etti. 15 Nisan'a kadar açık kalacak fuarda ürünleri mankenler tanıttı. Kolye, bilezik, yüzük, saat gibi yüzlerce takının görücüye çıktığı fuarı ilk gün 3 bine yakın sektör temsilcisi dolaştı. Bazı stadlarda ürünlerin tanıtımı mankenlerin kollarında ve boyunlarında yapılırken, kimileri de düzenledikleri mini defilelerle ürünleri görücüye çıkardı.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Başkan Yusuf Üras'ın parmağında kartal yüzüğü ve ürün tanıtan mankenlerin fotosu

===

2B eylemine katılım olmadı

ALANYA'da 2B arazilerinin rayiç fiyatlarına tepki gösteren bir grup, Alanya Vergi Dairesi önünde toplanarak eylem yaptı. Her Cuma 2B arazilerinin rayiç bedelinin düşürülmesi için eylem yapan hak sahipleri, bu hafta vergi dairesi önünde toplandı. Yaklaşık 50 kişilik grup, kendilerinin mağdur edildiğini belirterek uygulamanın düzletilmesini istedi.

Ellerinde, '2B sorunu Doğu İllerinde olsaydı teşvik değil tapusu ve üste para verilirdi', 'Yörüklerin ayranı kabardı sabrı kalmadı', '2B hesabı sandıkta AKP'ye sorulacak', 'Dinimizi dolandıran sülükler bizi de dolandırıp tarlalarımızı alıyorlar' yazılı dövizler taşıyan eylemciler, uzun süre alkışlarla tepkilerini sürdürdü.

'Deniz Feneri' eylemleri ile tanınan Ferhat Gedikli de protestoculara destek verdi. Bazı eylemcilerin yolu trafiğe kısa süreli kapatmak istedi. Güvenlik önlemi alan polis, eylemcilere izin vermedi. Eylemciler vergi dairesi önünde basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Protestoculardan - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement