Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.AKDENİZ Üniversitesi (AÜ), Türkiye'de ilk kez düzenlenen ve özel öğrencilerin yer aldığı 'En Özel Festival'e ev sahipliği yapıyor.

03.05.2013 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Oy kullanılırken foto

===

En özel festival

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ), Türkiye'de ilk kez düzenlenen ve özel öğrencilerin yer aldığı 'En Özel Festival'e ev sahipliği yapıyor. Özel çocukların bilim, sanat ve spor festivali 'Enfest' 8-10 Mayıs tarihleri arasında AÜ şenlik alanında ve spor salonlarında gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Antalya Valiliği ve Akdeniz Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek özel çocuklar için 'En Özel Festival' duyurusu, AÜ Rektörlük Senato Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda yapıldı.

Prof. Dr. Geçici, resim sergileri, müzik dinletileri, bilimsel etkinliklerin yer alacağı Enfest'e tüm Antalyalıları davet ederek, "Sanırım enfes bir festival olacak" görüşünü dile getirdi. Enfest'i gelecek yıl 'ulusal' bir sonraki yıl da 'uluslararası' boyutta yapmayı düşündüklerini söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici, "Katılımı daha yoğun ve daha fazla branşta yarışmaların yer alacağı ulusal ve uluslararası Enfest'lere de ev sahipliği yapacağız" diye konuştu.

Toplantıya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacı Caferoğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Şube Müdürü Ramazan Sarıgül, BESYO Müdürü Doç. Dr. Erkan Çalışkan ve özel öğrenciler Büşra Yüncü ve Sevim Hande Şeker de katıldı. Basketbol sporu yaptıklarını söyleyen özel öğrenciler, bu tür organizasyonların daha da fazlalaşmasını istedi. Festivale Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Manavgat, Muratpaşa, Kumluca ilçelerinde yer alan 74 okul katılacak. Basketbol, futbol, yüzme ve atletizm dallarında toplam 819 sporcu festival süresince birbirleriyle maç yapacak.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Basın toplantısına katılanlar bir arada.

===

Trafik Haftası'nda anlamlı yarışma

ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen İlköğretim Okulları arası trafik yarışmasında öğrenciler kıyasıya mücadele etti. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmaya İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli komutanlar, İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis şefleri ile arkadaşlarına destek veren çok sayıda öğrenci katıldı. Her biri 10 puan değerindeki 15 sorudan oluşan yarışmaya eşit sürede cevaplar veren öğrenciler kıyasıya mücadele etti.

Finale kalan iki okuldan Odabaşı İlköğretim Okulu 160 puanla birinci, diğer finalist Kömürcüler İlköğretim Okulu ise 140 puanda kalarak ikinci oldu. Yarışmanın ardından 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü olan öğrencilere İl Jandarma Komutanlığı tarafından dünya klasiklerinden oluşan kitaplar ve MP3 çalar hediye edildi. Birinciliği kazanan Ebru Yüksel, Büşra Batu, Özkan Bozkurt ve Elif Kübra Batu'ya, Uncalı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenecek törende, bisiklet, kask ve dizlik hediye edilecek.

Akif ARICI/ANTALYA, (DHA)

Foto: Yarışmadan

===

Antalya, Burdur ve Isparta'nın yer aldığı Batı Akdeniz Bölgesi, mevsimlik giyim fiyatlarıyla Türkiye genelinde 'Nisan ayı enflasyon şampiyonu' oldu.

Nisan ayı enflasyonunda şampiyonuz

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Nisan Ayı enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Antalya'nın da içerisinde yer aldığı Batı Akdeniz Bölgesi'nin, Türkiye'nin 26 Bölgesi içerisinde 'Nisan Ayı enflasyon şampiyonu' olduğunu belirten Başkan Budak, Batı Akdeniz Bölgesi'ndeki Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranının, aylık yüzde 1,17, dört aylık yüzde 3,41 ve yıllık bazda yüzde 5,92 olarak gerçekleştiğine işaret etti. Budak, Nisan ayı enflasyonunda çarpıcı gelişmenin, Batı Akdeniz Bölgesi'nin aylık enflasyonda liderliği olduğuna dikkati çekti.

Budak, şu bilgileri verdi: "Bölgemiz 26 bölge arasında dört aylık enflasyonda sekizinci, yıllık enflasyonda ise beşinci sırada yer almıştır. Aylık enflasyondaki yüzde 0.75'lik fark giyim fiyatlarındaki yüksek artıştan ve gıda fiyatlarındaki düşüşün Türkiye ortalamasının gerisinde kalmasından kaynaklanmıştır. Antalya'da mevsimsel giyim enflasyonu klasik bir durumdur. Bunun dışında turizmde Mayıs ayına çok iyi bir başlangıç yapıldığı ve turist sayısında günlük yüzde 34 gibi artışlar gerçekleştiğini görüyoruz. Dolayısıyla mevsimsel olarak enflasyonda farklılaşma yaşanmakta, yıl genelinde tekrar yakınsama olmaktadır."

Üretici fiyatlarında dünya ve Türkiye ekonomisindeki durgunluğa bağlı olarak deflasyonist eğilimin devam ettiği görüldününün altını çizen ATSO Başkanı Budak, sektörel olarak aylık bazda tarımda yüzde 2,23, sanayide yüzde 0,18, imalat sanayinde yüzde 0,12 düşüş gerçekleştiğine işaret etti. Budak, "Tarım ve enerji fiyatlarındaki düşüşle birlikte 2009 krizi sonrasındaki en düşük ÜFE oranı elde edilmiştir. Küresel ekonomik konjonktür henüz enflasyon baskısı yaratmamıştır ve bu konjonktürde yüzde 6-7 arasındaki bir enflasyon oranı bile yüksek kalmaktadır. Şu anda en önemli soru enflasyondan çok büyüme hızının ne olacağıdır" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Çetin Osman Budak

===

Mardin Çok Amaçlı Toplum Merkezi'ndeki (ÇATOM) kadınlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin davetiyle Yavuz Özcan Parkı'nda el emeği sergisi açtı.

Akaydın'dan Mardinli kadınlara destek

KADINLARI sosyal ve ekonomik olarak desteklemeye yönelik faaliyet gösteren Mardin Kızıltepe Çok Amaçlı Toplum Merkezi'ndeki kadınlar, ürünlerini Antalya'da sergiliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak Antalya'ya gelen Mardinli kadınların Yavuz Özcan Parkı'ndaki "Mardin'den Antalya'ya Kadın Eli" sergisini Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın açtı. Mardinli kadınların kilim, bıttım sabunu, telkari, iğne oyası gibi el emeği ürünlerini inceleyen Akaydın, hayran kaldı. Mardin Kızıltepe ÇATOM yöneticisi Leyla Onur Yanar'dan ürünler ve ÇATOM'un çalışmaları hakkında bilgi alan Akaydın'a, Mardin Dargeçitliler Derneğe Başkanı Erhan Kılıç tarafından Mardin poşisi hediye etti. Yavuz Özcan Parkı'ndaki "Mardin'den Antalya'ya Kadın Eli' sergisi 7 Mayıs'a kadar açık kalacak.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ

Başkan Mustafa Akaydın açılışta yaptığı konuşmada, ÇATOM'un, hem işgücünü değerlendirme hem de bu yoldan kadınlara kazanç sağlama projesi olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Mardinli kadınlar ürünlerini Türkiye'ye yaymak istiyorlar. Dolayısıyla akla gelen ilk il, bir turizm başkenti olması nedeniyle Antalya. Büyükşehir Belediyesi olarak, stantlarımızı kendilerine açarak yardımcı oluyoruz. Mardinli kadınlarımıza katkımız olsun istiyoruz. Her türlü desteği veriyoruz. Bizim de ASMEK'lerde, Aile Danışma Merkezlerimizde benzer gelir getirici projelerimiz var. Örneğin Kibelya projemizde kadınlarımız ayda 300 liraya yakın gelir elde ediyor."

ANTALYA, (DHA)

Foto: Akaydın sergide

--- KUTU ---

9 İLDE 44 ÇATOM

GAP bölgesindeki 9 ilde faaliyet gösteren Çok Amaçlı Toplum Merkezlerinde, kadınların sorunlarının farkına varmalarına, tanımlamalarına ve çözümü için inisiyatif kullanabilmelerine fırsat yaratmak, kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini artırmak amacıyla faaliyetlerde yürütülüyor. Adıyaman'da 2, Batman'da 3, Diyarbakır'da 8, Gaziantep'te 2, Kilis'te 2, Mardin'de 9, Siirt'te 4, Şanlıurfa'ta 8, Şırnak'ta 6 olmak üzere 44 ÇATOM bulunuyor. ÇATOM'lar, kentlerin daha çok kırdan göç etmiş yoksul hanelerin yaşadığı mahallelerde ve ilçe merkezlerinde faaliyet gösteriyor. Her yıl ortalama 15 binin üzerinde genç kız ve kadın ÇATOM'un eğitim, sağlık, gelir getirici ve kadın istihdam girişimciliğini destekleyici programlarına katılıyor.

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement