Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.BURDUR MÜZESİ.Burdur kent merkezinde 1963'te kurulan ve tarih öncesi Paleolitik çağlardan, Neolitik (8000-5500), Kalkolotik (5500-3200) çağlar ve sonraki dönemlere ait eşsiz tarihi eserlerin sergilendiği Burdur Arkeoloji Müzesi, 2001- 2002...

15.05.2013 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Mehmet Ali Özgün

--- KUTU ---

Skandal üç ihale

BURDUR MÜZESİ: Burdur kent merkezinde 1963'te kurulan ve tarih öncesi Paleolitik çağlardan, Neolitik (8000-5500), Kalkolotik (5500-3200) çağlar ve sonraki dönemlere ait eşsiz tarihi eserlerin sergilendiği Burdur Arkeoloji Müzesi, 2001- 2002 yıllarında Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü'nün ihalesiyle büyük bir onarım geçirdi. İhaleyi alan firma, 25 bin liralık harcamayla yangın ihbar ve önleme sistemi, yangın hidroforu, kullanma suyu hidroforu, jeneratör, kamera sistemi, ısıtma-soğutma ve havalandırma sistemlerini yaptı. Bu onarım sonrasında Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile DÖSİM bünyesindeki personellerden oluşan geçici ve kesin kabul heyetleri kesin kabulü gerçekleştirdi. Ancak eşsiz tarihi eserleri barındıran müzeye kurulan ve 150'ye yakın dedektörden oluşan yangın ihbar ve önleme sisteminin o tarihten itibaren çalışmadığı belirlendi. Sorun hala giderilemedi.

TEKELİOĞLU KÜTÜPHANESİ: Antalya'daki kütüphane 2010 yılında yaklaşık 40 bin liralık ihale sonucunda bakım ve onarımdan geçirildi. 2013 yılında aynı işleri de kapsayan 1.1 milyon liralık yeni bir ihale ile Kamu İhale Kanunu'na göre suç sayılan mükerrer işleri içerdiği belirlendi. Aynı ihalede kurum içinde hazırlanması gereken maliyet cetvelinin bu işlerden sorumlu mimarın bir sınıf arkadaşı tarafından hazırlanmış olduğunun da ortaya çıkmasıyla ihaleye gölge düştü.

ANDRİAKE: Demre'de bulunan Likya kenti Andriake'de antik çağ yapıları Granarium (tahıl depoları) ve Plakoma (Ticaret agorası) restorasyon, çevre düzenlemesi gibi işleri içeren 8.3 milyon liralık ihalede, 2012 sonuna kadar firma sadece 40 bin liraya yakın elektrik hattı işi yapmasına karşın, toplam 1.8 milyon lira hakediş ödendi.

===

ATSO'da meclis başkanı İzzet Bayar

ATSO seçimlerinin üçüncü aşamasında meclis başkanı, başkan yardımcıları ve katip üyeliği seçimi yapıldı. İki adayın yarıştığı seçimde İzzet Bayar 65 oyla ATSO'nun yeni meclis başkanı oldu. Rakibi Tahsin Aksoy ise 55 oy aldı.

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 4 Mayıs Cumartesi günü komite ve meclis üyeleri ile başlayan seçim sürecinde yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyeleri, TOBB delegeleri ve disiplin kurulunun ardından meclis başkanı, yardımcıları ve katip üyeliği seçimleri de yapıldı. ATSO Meclis Salonu'ndaki seçimlerde iki aday yarıştı. ATSO'nun yeni dönem meclis başkanlığı için ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak'ın desteklediği İzzet Bayar ile başkanlık yarışını kaybeden Ali Rıza Akıncı'nın grubunun desteklediği Tahsin Aksoy yarıştı.

BİR ZARFTAN PARA ÇIKTI

Sakin bir havada gerçekleşen seçimler saat 09.00'da başladı ve 12.00'ye kadar sürdü. 12.00'de sandık açıldı. Seçim kurulunun oy sayımı sırasında, bir zarf içinden 30 TL çıktı. 49 meslek komitesi adına 127 meclis üyesinden 122 'sinin oy kullandığı seçimlerde, ATSO'nun önümüzdeki 4 yıllık yeni dönemi için meclis başkanlığı görevine 65 oy alan İzzet Bayar seçildi. Meclis başkan yardımcılığı yarışında ise 4 isim yer aldı. Nilay Akbaş Yıldırım 67, Süleyman Özer 66 oy alarak meclis başkan yardımcısı seçildi. Diğer adaylar Mücahit Turgut 54 ve Cem Onay 49 oyda kaldı. Katip üyeliği seçiminde ise tek aday olan Rıfat Çelik 113 oyla seçildi.

YENİ DÖNEM BAŞLADI

Tüm meclis üyelerine teşekkür eden ATSO'nun yeni meclis başkanı İzzet Bayar, bugün itibariyle ATSO çatısı altında yeni döneme başlandığını, 131 yıllık bu kurumda böyle bir görev almanın gurur verici olduğunu söyledi. Seçim dönemi sonrası herkese büyük sorumluluk yüklendiğini belirten İzzet Bayar, "Önümüzdeki 4 yıl hep birlikte el ele vererek çalışacağız. Seçim geride kaldı ve yorum yaparak vakit kaybetmemeliyiz. Dünya şehri Antalya'da her birimizin ayrı ayrı ağır sorumluluğu var. Laf ya da kişilerle uğraşmak yerine hep birlikte ortak hedefte kilitlenmeliyiz" dedi.

SON SEÇİM KOMİSYONLARDA

ATSO'da 25 bine yakın üyenin 3003 meslek komitesi üyesi ile 127 meclis üyesi seçimiyle başlayan sürecinin ikinci aşamasında yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyeleri, TOBB delegeleri ve denetim kurulu belirlenmişti. Meclis başkanı, 2 başkan yardımcısı ve bir katip üyenin de seçildiği üçüncü aşamanın ardından son kez sağlık, eğitim, bütçe gibi komisyonlar için meclis üyeleri oy kullanarak süreci tamamlayacak.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: İzzet Bayar'ın fotosu

===

Yeni sahil için proje hazır

KONYAALTI Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı sahilinde devletin suç işlediğini belirterek, "Konyaaltı sahili için yepyeni bir proje hazırladık. Fakat Milli Emlak Genel Müdürlüğü sahilin yeniden Konyaaltı Belediyesi'ne kiralanmasına ilişkin olumlu cevap vermeden, bizim yaptığımız projenin anlamı yok" diye konuştu.

Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek, gazetecilerle Kaleiçi'nde kahvaltıda bir araya geldi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Böcek, Konyaaltı sahiliyle ilgili devletin ilgili kurumlarının suç işlediğini savundu. Maliye Bakanlığı ve Konyaaltı Belediyesi arasında sahilin kiralanmasına ilişkin protokolün 29 Eylül 2012'de dolduğunu ve o günden bu yana sahilde yetki açısından bir başıboşluk bulunduğunu kaydeden Başkan Böcek, "Sahile ilişkin 4 kez Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne, Antalya Defterdarlığı'na yazı yazdım. Son yazıyı Nisan ayında gönderdim. Bugün yarın, sabah akşam cevap bekliyorum. Umarım olumlu bir yanıt gelecek" diye konuştu.

Böylesi bir noktada Konyaaltı Sahili'nin Büyükşehir Belediyesi'ne ya da Konyaaltı Belediyesi'ne kiralanmasının bir önemi olmadığını kaydedan Başkan Böcek, yeniden kendi belediyesine verilmesi durumunda sahil için yeni projelerinin hazır olduğunu kaydetti. Konyaaltı sahili için yeni projede mevcut 24 büfe sayısının 13'e düşürüleceğini, engelli rampalarıyla farklı bir sahil yaratacaklarını dile getiren Başkan Böcek, "Fakat olumlu bir cevap olmadan bizim yaptığımız projenin bir anlamı yok" dedi. Benzer bir sürecin Süleyman Erol Yüzme Havuzu'nda da yaşandığını dile getiren Başkan Böcek, "Alanın yıkımını gerçekleştirdik, temizledik. Bize devredileceğini beklerken siyasetin bir bekleme süreci içine girdik. Bize, sadece siyasi kaygılarla devri yapılmıyor" dedi.

10'DA 10 YAPTIM

Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin sorular üzerine bugüne kadar 10 seçime girdiğini, hiçbirinden yenilgiyle ayrılmadığı karşılığını verdi. Ne Konyaaltı Belediye Başkanlığı ne de Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına ilişkin sorulara net yanıt vermeyen Başkan Böcek, sürece ilişkin değerlendirmeler için Ağustos ayı sonrasını takvim verdi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Başkan Böcek

--- KUTU ---

Hiçbir parti kaybedecek adayla seçime girmez

Başkan Böcek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son Antalya ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı işaret ettiğine ilişkin yorumları da değerlendirdi. "İşaret duruma göre değişir" değerlendirmesinde bulunan Başkan Böcek, "Akaydın Hoca'yla bir sorunumuz yok, ama Antalya'da hiçbir siyasi parti kaybedecek adayla seçime girmeyecektir. Bunu belirlemenin artık bilimsel yöntemleri de var" diye konuştu. Başkan Böcek, kendisinin Ak Parti'ye geçeceği, partiyle pazarlık içinde olduğuna ilişkin iddialara ise esprili şekilde, "Yeni belediye binamızın açılışını da Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu yaptıktan sonra bu dedikodular bitti sanıyordum. Hala mı devam ediyor" dedi.

===

Akdeniz'de

şenlik var

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) tarafından düzenlenen 16. Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği'nin resmi açılışı gerçekleştirildi. Rektör Vekili Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, Endonezya Ankara Büyükelçisi Nahari Agustini, rektör yardımcıları ve öğrencilerin katıldığı resmi açılış için AÜ tören alanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından Endonezya Büyük Dans Grubu bir gösteri yaptı.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER FAZLA

Daha sonra şenliğe katılan misafir ülkelerin öğrenci konseyleri AÜ Senato Salonu'nda Prof. Dr. Ergin tarafından kabul edildi. Prof. Dr. Ergin, şenliğin bir eğlence programı olmasından öte kültürel alanda çok sayıda etkinlik yapıldığını belirtirken, bu etkinliklerin çok faydalı olacağını ifade etti. Prof. Dr. Ergin ayrıca, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde meydana gelen patlamadan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirirken, bu nedenle tüm konserlerin iptal edildiğini kaydetti.

KAMPÜS İÇİNDE KORTEJ

Prof. Dr. Ergin konuşmasından sonra öğrenci konseyi temsilcilerine çeşitli hediyeler verirken, onların hediyelerini de kabul etti. Senato Salonu'ndaki kabulün ardından öğrencilerin oluşturduğu kortej uğurlaması yapıldı. Kortej kampüs içinde tur attıktan sonra şenlik alanında son buldu.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Çelenk koyma, dans gösterisi, senato kabulü, hediye verilmesi, kortej.

===

Hukuk ihracatı önerisi

Antalya Barosu'nu ziyaret eden milletvekili Sadık Badak, yurtdışında başarılı olabilecek avukat sayısının çokluğuna dikkat çekerek, hukuk ihracatını gündeme getirdi.

Türkiye'de Antalya Barosu avukatlarının hukuk ve yabancı dil bilgisi ile iyi konumda olduklarını ifade eden Sadık Badak, şu öneride bulundu; "Biz, hukukçularımızın yurt içinde olduğu gibi yurtdışında da başarılı hukuk büroları kurabilmesini arzu ediyor ve bu girişimleri destekliyoruz. Yurtdışında iş yapan, yurtdışı bağlantısı olan, ihracatçılarımızın her türlü hukuki ihtiyacını karşılayabilecek donanıma sahip hukuk bürolarının olması, ihracatçı firmalarımızın haklarını koruyup, gücünü artıracağı gibi faaliyetlerinin sürdürülebilirliği açısından da son derece önemlidir."

Hukukçuların kuracağı hukuk bürolarının, yurtdışında çalışan firmalara o ülkelerin kanunları, dilleri ve uluslararası ticaret kurallarıyla danışmanlık hizmeti sağlayacağını aktaran Badak, "Avrupa, Afrika, Uzakdoğu ülkelerinde gerek kamu kurum ve kuruluşlarına gerek özel sektörde faaliyet gösteren firmalara da hukuk danışmanlığı hizmeti verebilirler. Böylece ülkemize döviz kazandırmış olurlar. Duyuyoruz ki, Amerikalı hukuk büroları gelmişler, İstanbul ve birkaç ilimizde hukuk danışmanlığı yapıyor. Varolan ve yeni kurulan güçlü hukuk bürolarımız bunu rahatlıkla yapabilir" diye konuştu.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Vali genç sporcuları kabul etti

ANTALYA Valisi Ahmet Altıparmak 15-21 Mayıs Gençlik Haftası nedeniyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıceroğlu ile beraberindeki sporcuları makamında kabul etti. Sporcuları kabulünde Gençlik Haftası'nı kutlayan Vali Altıparmak, genç sporculardan eğlendirici faaliyetler yerine fayda sağlayıcı faaliyetlere daha fazla zaman ayırmalarını istedi.

Altıparmak, "Bu çağlarda en önemli şey hangi alanda olursa olsun kendini yetiştirmektir. Gençlerin sportif anlamda olsun, eğitim anlamında olsun, geleceği en güzel şekilde hazırlayarak daha sonra pişmanlık duymamaları lazım" diye konuştu. Gençlik Haftası dolayısıyla Karaalioğlu Parkı'nda stantlar kurulacağını belirten Burhanettin Hacıceroğlu da Antalya'da gerçekleştirilecek spor ve sanat etkinlikleri hakkında bilgi verdiği Vali Altıparmak'a davette bulundu. Vali Altıparmak ziyaretin sonunda genç sporculara kitap seti hediye etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu

===

Mardan'a yeni genel müdür

ANTALYA'nın Kundu turizm köyünde Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından 1.5 milyar dolara inşa edilen ve 'Dünyanın En Lüks Oteli' unvanına sahip Mardan Palace Otel'de kurulduğu günden itibaren genel müdür olarak görev yapan Cumhur Özen, görevini genel müdür yardımcısı olan Çetin Pehlivan'a devretti. Cumhur Özen, aynı grubun Golf International firmasının başına geçerken, yerine gelen Çetin Pehlivan ise 2009'dan itibaren Mardan PalaceHotel'de genel müdür yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Görevi süresince kendisine destek veren Özen'e teşekkür eden Çetin Pehlivan, dünyanın ve Avrupa'nın en lüks oteli unvanlarına sahip, kalitesiyle Antalya ve Türkiye'de fark yaratan Mardan Palace Hotel'de geldiği bu görevin gurur verici olduğunu söyledi. Yeni dönemde de Mardan Palace'ın kalitesine yaraşır bir şekilde hizmetini sürdüreceğini belirten Pehlivan, "Mardan Palace'a olan sevgimiz ve ekibimizin tecrübesinden aldığımız güçle hizmetimizi en iyi şekilde vermeyi sürdüreceğiz" dedi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Çetin Pehlivan

===

Lösemili çocuklar, futbolcularla piknikte buluştu

MEDİCALPARK Antalya Hastane Kompleksi Pediatrik Kemik İliği Nakil Ünitesi'nde lösemi tedavisi gören çocuklar ve aileleri, piknikte bir araya geldi. 'Sağlıklı Gülebilen Bir Çocuk Tüm Dünyayı Mutlu Eder' sloganıyla yola çıkan hastane yönetimi, 'Küçük Kahramanlar Pikniği' adı verdikleri etkinliğe, Antalyasporlu futbolcuları da davet etti. Futbolcularla bir arada zaman geçiren çocuklar, öğle yemeğinin ardından palyaço eşliğinde eğlendi.

AnadoluPark'ta gerçekleşen etkinliğe Antalyaspor kaptanı Uğur İnceman, Ömer Şişmanoğlu, Murat Duruer ve Tita katıldı. Lösemi hastası çocuklarla şakalaşan, eğlenen ve renkli dakikalar geçiren futbolcular, kucaklarına aldıkları miniklerle bol bol fotoğraf çektirdi. Etkinliğe MedicalPark Antalya Hastane Kompleksi Baş Hekimi Dr. Şefik Köksal da katıldı. Gün boyunca bir arada olmanın keyfini yaşayan çocuklar, hastanede hazırlanan tamamen organik yemeklerin tadına baktı.

Yemek sonrası palyaço eşliğinde eğlenen minikler, balonlarla oyunlar oynadı. Moral ve motivasyona yönelik düşünülen etkinliğin hem hasta çocuklara hem de ailelerine iyi geldiğini belirten Başhekim Köksal, "Kemik iliği nakli ve tedavisi yapılan çocukların dış ortama çıkmaları kısıtlıdır. Her yerde her zaman gezemezler. Hastanede 6 aya kadar yattıkları oluyor. Haliyle bu çocukları bir araya getirelim istedik. Onlara, aileleriyle birlikte ortak bir ortam yaratmak istedik" dedi.

Pikniğe katılan lösemi hastası çocukların ilik nakillerinin gerçekleştiğini ve rutin kontrollerinin devam ettiğini vurgulayan Köksal, "Birinci etapta kemoterapi tedavileri alıp iyileşmeyen çocuklar için kalıcı ve daha etkili çözüm olan kemik iliği nakli tedavisi veriyoruz. Buradakiler, 1'inci derece yakınlarından kemik ilikleri alınarak nakilleri yapılan çocuklar. Sağlık durumları iyi, kontrolleri devam ediyor. Aralarında Suriye'den nakil için gelen bir çocuk da var" dedi.

Pikniğe katılan çocuklar arasında bulunan Suriyeli 8 yaşındaki Ammar Abdo da pikniğe ailesiyle birlikte geldi. Yaşıtlarına oranla daha küçük görünen Ammar, Antalyasporlu futbolcu Ömer Şişmanoğlu ile iyi anlaştı. Ammar ile bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Şişminoğlu, "Onlarla birlikte burada olmak ve mutluluklarını paylaşmak bana büyük enerji verdi" dedi.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Futbolcularla çocukların, çocukların toplu ve değişik fotoları

===

TED'liler baharı kutladı

TED Antalya Koleji Lise bölümü öğrenci ve öğretmenleri, geleneksel 2. Bahar Şenliği'ni coşkuyla kutladı. 8'inci sınıf öğrencilerinin de renk kattığı şenlik, bahçede yenilen öğle yemeğiyle başladı. Beden Eğitimi zümresinin hazırladığı eğlenceli yarışmalarda öğretmen ve öğrenciler kazanmak için tüm güçleriyle yarıştı. Daha sonra lise pop orkestrası, seslendirdiği hareketli ve güncel şarkılarla şenliği daha da hareketlendirdi. Katılımcılar hep birlikte söylenen şarkılar ve yapılan danslarla günü keyifli bir şekilde sonlandırdı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Şenlikten foto

===

Başkan Akkaya engellilerle buluştu

BURDUR Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya kentteki engelliler ve aileleri ile yemekte bir araya geldi. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Serenler Otel'de düzenlenen yemeğe Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve eşi Şevkiye Akkaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bayram Keskin, Burdur Özürlüler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Şengel ile engelliler ve aileleri katıldı.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, her yıl olduğu gibi bu yıl da engelliler ve aileleriyle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Özel çocuklarımızın annelerini, babalarını kutluyorum, Çünkü görevinizin ne kadar zor bir görev olduğunu biliyoruz. Devletimiz sizin yanınızda bizlerde her halükarda sizlere hizmet etmek için varız. Her türlü sorununuzu çözme yolunda elimizden gelen gayreti sarf ederiz" dedi.

Vali Nurettin Yılmaz da yaptığı konuşmada, "Bizler her zaman sizlerle beraberiz. Sizlere, okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize, bu evlatlarımıza bakarak onları el üstünde tutuğunuz için hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu. Yemekten önce masaları tek tek dolaşan Vali Nurettin Yılmaz ve Başkan Akkaya'ya engelli öğrenciler sevgi gösterilerinde bulundu. Engelli öğrenciler çalan müzik eşliğinde gönüllerince bir gece yaşadı.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Yemekten

===

Kemer'de gençlik yürüyüşü

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Gençlik Yürüyüşü düzenlendi. Bando eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtına çelenk konuldu. Kemer İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hazırlanan Gençlik Haftası programı çerçevesinde düzenlenen Gençlik Yürüyüşü, Spor Salonu önünden başladı. Öğrencilerin ve sporcuların katıldığı yürüyüş, renkli görüntülere sahne oldu. Bando eşliğindeki yürüyüş, Atatürk ve Liman Caddeleri geçilerek, Kemer Belediyesi önünde sona erdi. Yürüyüş sonunda İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Taliye Mağden, Atatürk anıtına çelenk sundu.

Buradaki törene Kaymakam Murat Bulacak, Belediye Başkanı Mustafa Gül, Gençlik ve Spor Müdürü Taliye Mağden, İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Vekilleri Kahraman Üraz ve Mustafa Özkaynak ile okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler katıldı. Törende konuşan Mağden, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Mağden, "Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içerisinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu emaneti yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur" dedi. Kemer Lisesi öğrencisi Orhan Kız ise, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okudu.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Yürüyüş ve törenden

===

Sağlıkçıya 'Beden ve İletişim' eğitimi

SANDIKLI Devlet Hastanesi çalışanlarına 'Beden Dili ve İletişim' eğitimi verildi. Hüdai Kaplıcaları Safran Termal Otel'deki eğitimi Koç Üniversitesi'nden beden dili uzmanı İlhan Doğan verdi. Doğan, eğitimde beden dilinin nasıl kullanılacağı ile doğru,düzgün ve etkili iletişim konularında bilgi aktardı. Yaklaşık üç saat süren eğitimde, İlhan Doğan bazı katılımcıları sahneye çağırarak onlarla beraber konuyu anlatmaya çalışması renkli görüntülere sahne oldu.

Sandıklı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Lütfi Mutlu, hasta ve sağlık çalışanı arasındaki ilişkinin artırılması ve daha iyi hizmet sunabilmek için böyle bir eğitim düzenlediklerini söyledi. Eğitime Sandıklı Kaymakamı Ali Candan, Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, Sandıklı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Lütfi Mutlu ve Hastane personeli katıldı.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: İlhan Doğan eğitim verirken ve eğitimden - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement