Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Açıklaması

"Serik'te 6 ayda 'Yapılamaz' denilen birçok hizmeti hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz"

29.11.2014 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Serik'te 6 ayda 'Yapılamaz' denilen birçok hizmeti hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

AK Parti Serik İlçe Teşkilatı'nın kongresinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Serik'e kısa sürede önemli hizmetler kazandırdıklarını söyledi. Serik'e hizmet için heyecanla çalıştıklarını belirten Türel, "Seçim döneminde Serik'e birçok kez geldik. Verilen sözleri yerine getirmenin onur ve gururunu hep yaşadık ve bundan sonra da yaşayacağız" dedi.

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Serik'in imar problemini çözmek için gayretle çalıştığına değinen Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Serik'te 6 ayda 'Yapılamaz' denilen birçok hizmeti hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Eskiden Serik'in köy yolları sıcak asfalt nedir bilmezdi. Şimdi Kayaburnu'nda 7 kilometrelik sıcak asfalt sizlerin hizmetine kısa sürede sunuldu. Karıncalı, Çanakçı yolu kaymak gibi bir sıcak asfalt ile hizmete girdi. Geçmişte bu hizmetler birkaç yılda yapılıyordu, biz bu hizmetleri bir kaç ayda yapıyoruz."

"Kızderesi yolu yapılacak"

Başkan Türel, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı asfalt çalışmasının Isparta sınırına kadar ulaştığını bildirdi. Gebiz-Isparta Sütçüler yolunun 13 kilometrelik kısmına başlandığını belirten Türel, 55 kilometrelik Alacami-Demirciler yolunun yapımına da başlanacağını kaydetti.

Gelecek yıl bu yolun da tamamlanacağını ifade eden Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kızderesi yolu için ekiplerimizi seferber ettik. ASAT buradaki çalışmalarını tamamladı. Fen İşleri ekipleri bu yol ile ilgili projeyi sundu. Kızderesi yolu bittiğinde adına layık bir yol haline gelecek. Şimdiden hayırlı olsun. Kızderesi yolu aynı zamanda Atatürk Caddesi'ne bağlanıyor ve tek ana arter olduğu için bu yükü taşıyamaz hale geldi. Kızderesi yolu tamamlanınca önemli bir alternatif yol olacak. Kızderesi yolu tamamlanınca geliş Kızderesi yolundan, dönüş ise tek yönlü Atatürk Caddesi'nde olacak. Atatürk Caddesi yeniden düzenlenecek ve ismine layık, Cumhuriyetimizin kurucusunu Mustafa Kemal Atatürk'ün adına layık, Serik'e layık bir hale getireceğiz."

Serik girişine üst geçişli kavşak

2004-2009 yılları arasında Antalya'ya 11 kavşak kazandırdığını anlatan Türel, Antalya'da "Kavşak" deyince akla "Menderes Türel" isminin geldiğini söyledi.

Serik'e gelince vatandaşların "Nerede bizim kavşaklar?" diye sorduğunu anlatan Türel, "2015 sonuna kadar Serik girişinde Belek Kavşağı ve çıkışındaki Karadayı Kavşağı üst geçişli kavşaklar olacak. Böylelikle büyükşehir farkını hissettireceğiz" dedi.

Türel, Serik'in içme suyu sorununun da çözüleceğini belirterek, "Serik'in en önemli sorunlarının başında gelen içme suyu rayına oturdu. Artık sorunlar çözülüyor. Serik 30 Mart seçimlerinde makus talihini yendi. Serik ilçemize önemli hizmetler kazandıracağız" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement