Türel: Kokan Alanya'yı, Mis Gibi Kokan Alanya Haline Getiriyoruz - Son Dakika
Yerel

Türel: Kokan Alanya'yı, Mis Gibi Kokan Alanya Haline Getiriyoruz

Türel: Kokan Alanya\'yı, Mis Gibi Kokan Alanya Haline Getiriyoruz

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Alanya'nın arıtma tesislerinin rehabilitasyon çalışmalarının mayısa kadar bitirileceğini belirtti.

01.02.2015 22:08  Güncelleme: 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya'nın arıtma tesislerinin rehabilitasyon çalışmalarının mayısa kadar bitirileceğini belirterek, "Kokan Alanya'yı, mis gibi kokan Alanya haline getiriyoruz" dedi.

Türel, Alanya Ticaret ve Sanayi Odasında (ALTSO) düzenlediği basın toplantısında, ilçe belediyelerinin çözülemeyen birçok sorununun Büyükşehir Yasası'yla giderilmeye başlandığını söyledi.

Alanya'nın sadece Türkiye'nin değil, dünyanın göz bebeği turizm merkezi olduğunu vurgulayan Türel, "Bu şehrin tabii olarak sorunları da olacaktır. Biz de yöneticiler olarak bu sorunları çözerek yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Türel, Alanya'nın arıtma tesislerinin kapasitelerinin dolması ve teknik eksikler nedeniyle çalışamaz durumda olduğunu kaydederek, eksikleri gidermeye çalıştıklarını ifade etti.

"Kokan Alanya'yı, mis gibi kokan Alanya haline getiriyoruz" diyen Türel, mayısa kadar arıtma tesislerinin rehabilitasyon çalışmalarının tamamlanmış olacağı bilgisini verdi.

"Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya için fırsattır"

Türel, 2016'ya kadar ilçede 15 kilometre kanalizasyon hattı yapacaklarını, Kestel, Mahmutlar, İncekum ve Küçükhasbahçe içme suyu tesisi yatırımlarını da tamamlayacaklarını dile getirerek, Büyükşehir Yasası olmadan bu çalışmaların yapılamayacağını anlattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin 2004-2009 yıllarında bir çivi dahi çakmadığını iddia eden Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kardeşiniz Davos'a Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kabul ediliyor. Bu, Menderes Türel'in kendi şahsına değil, makama, sizlere verilmiş onur. Mevlüt Çavuşoğlu'nun dışişleri bakanlığı Antalya'nın cumhuriyet tarihi boyunca yakaladığı en önemli avantajdır, fırsattır. Hak ettiği için bu göreve getirildi. Benim de en büyük şansım. Ne zaman aradıysam, 'han' dediğimiz yere 'hamam yaptıracağım' diye canını dişine takıyor. Bir raylı sistem EXPO hattı bu kadar kısa zamanda yapılabilecek hale geliyorsa, tüm hükümet üyelerinin desteğiyle oluyor."

"Çöpten elektrik üretilecek"

Alanya'nın çöp sorununa da değinen Türel, dünyanın turizm devi Alanya'da hala çöpün nereye döküleceğinin tartışıldığını söyledi.

Türel, bu soruna da çözüm bulduklarını ifade ederek, Türkler'deki katı atık bertaraf tesisinin alan tahsisinin imzalandığını belirtti.

Bunun masa masa evrak takip ederek alındığını aktaran Türel, "1-2 senede çöpü nereye dökeceğini düşünen Alanya kalmayacak. Çöpünden elektrik elde eden ve bertaraf eden Alanya olacak. 77 bin 925 metrekarelik alana kurulacak ve sadece arada atık transfer istasyonuyla Gazipaşa'nın atıklarını da elektriğe dönüştürüp bölgesel atık transfer tesisi kurmuş olacağız" dedi.

Toptancı hali sorunu

Türel, yerel seçimlerden önce Alanya ziyaretinde kendisine iletilen toptancı hali sorunu hakkında da verdikleri sözü yerine getirmek için çalıştıklarını dile getirerek, tahsisi yapılacak 90 dekarlık alana bölge hali kurulacağını söyledi.

Dim Barajı'ndan 12 köye ulaşımı sağlayacak köprü projesi hazırlığı içinde oldukları bilgisini veren Türel, "Avam proje çalışmaları ve zemin etütleri tamamlandı. Uygulama projeleri hızla yapılıyor. Hemen ardından ihalesi yapılacak" diye konuştu.

Toplantıya AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türel: Kokan Alanya'yı, Mis Gibi Kokan Alanya Haline Getiriyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement