Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalyalıların bir daha ulaşım kartında iptal veya değişiklik yaşamayacağını bildirdi.

12.02.2016 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalyalıların bir daha ulaşım kartında iptal veya değişiklik yaşamayacağını bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın ulaşım kartı sistemi konusunda yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Yapılan açıklamaların, "kafa karıştırma, çamur atma" amaçlı olduğunu ifade edilen açıklamada, Antalya Kart'ın "Antalya'nın kartı" olduğu vurgulandı.

Antalya Kart'ın dışarıdan bir şirkete ihale edilmediği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yasaya aykırı ihale yapıp bu milleti A-Kent firmasına muhatap edenler, yargıdan tokat gibi ihalenin yasaya aykırılığı nedeniyle iptal kararını ellerine almışlar, yine de bu kararı uygulamayarak yasayı bir kez daha çiğnemişlerdir. Yine bu yasaya aykırı ihale nedeniyle sorumlular ağır cezada yargılanıyorlar. Adaletin eline düştüler. Akaydın Meclis'e gitti dokunulmazlık zırhına büründü, şimdi atıp tutuyor. Eski Halkkart belasını biz feshetmedik, mahkeme feshetmiş. Kararı uygulamamışlar ve işi tasfiye etmemişler. Şimdi tahkim yoluna gidildi ve kanunun gerekleri uygulanıyor. Bu defa işi dışarıdan bir firmaya vermedik. Belediye olarak kendimiz, şirketimiz eliyle sistemi kurduk. Artık Antalya Halk'ta bir daha kart iptali ve değişiklik yaşamayacak. Sistem halkın maldır."

"Asılsız iftiralarla milletin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar"

Açıklamada, Büyükşehir Belediye Meclisi ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi kararlarıyla büyükşehir sınırları içinde Akıllı Kart Teknolojisiyle Elektronik Ücret Toplama ve Araç Takip Otomasyon Sistemi'nin kurulum imtiyazının belediye şirketi olan Antalya Ulaşım AŞ'ye devredildiği vurgulandı.

Bu imtiyaz devri neticesinde şirket tarafından çalışmalara başlandığına yer verilen açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki ilçelerde Toplu Taşıma Akıllı Kartlarla Elektronik Toplama ve Araç Takip Otomasyonu Sistemi'nin kurulduğu ifade edildi.

Her şeyin belediye meclisinde, tüm siyasi parti temsilcilerinin huzurunda, halka açık görüşüldüğü ve karara bağlandığının belirtildiği açıklamada, şöyle devam edildi:

"Sistemin kurucusu ve sahibi Antalya Ulaşım Hizmetleri Petrol Sanayi ve Ticaret AŞ'dir. Teknolojik alt yapı doğal olarak bir firmadan temin edilecektir ve yasal kurallara çerçevesinde bu yapılmıştır. Firma Kent-Kart Akdeniz sadece teknik alt yapıyı kurmuş olup ihale yasaklısı da değildir. 'Aksini iddia edenleri bunu ispat edemezlerse müfteri ilen edeceğiz' dedik. Hala havanda su dövüyor, asılsız iftiralarla milletin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement