Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ilçelerde görevlendirilen belediye personelinin 'partili' olduğu için değil, belediye personeli olduğu için görevlendirildiklerini söyledi.

08.05.2015 21:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ilçelerde görevlendirilen belediye personelinin 'partili' olduğu için değil, belediye personeli olduğu için görevlendirildiklerini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Antalya Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğü toplantı salonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel başkanlığında gerçekleştirildi.

Gündemin 5. maddesinin görüşüldüğü sırada söz alan CHP Grubu Sözcüsü Ruhi Beşiktaş, Antalya Büyükşehir Belediyesinde çalışan işçi ve memurların bir kısmının, düşünce ve siyasi duruşları nedeniyle sürgün mahiyetinde Antalya'nın uzak ilçelerine gönderildiği iddiasında bulunarak, bununla ilgili Antalya Valiliği İnsan Hakları Komisyon Raporunu incelediğini belirtti.

Kamu çalışanlarının kişisel bilgilerinin ele geçirildiğini ve üçüncü kişilerle paylaşıldığını iddia eden Beşiktaş, çalışanların sindirilmesi için günlük 4-5 saatlik yolculuk yaparak ulaşabilecekleri ilçelere görevlendirildiklerini söyledi.

"Bize yar olmayan size de yar olmaz"

Başkan Türel'den sözkonusu çalışanları cezalandırmaktan vazgeçmesini isteyen Beşiktaş, şöyle konuştu:

"Bize yar olmayan size de yar olmaz. Bize ihanet edenin size ihanet etmeyeceğinin garantisi olmaz. (Akaydın'ı satan beni de satar. Onun için Akaydın'nı satanı işten attım) diye siz söylediniz. Partisine, başkanına, siyasi geleneğine, ideolojisine ihanet edenler bir gün size de ihanet edeceklerdir. Sizi de yarı yolda bırakacaklardır. Unutmayalım ki haklıdan yana değil, güçlüden yana olanlar, korkak ve kaypak olurlar. Güç merkezi değiştikçe dönerler, fırıldak olurlar."

-"CHP, MHP diye değil ehliyetli olduğu için görevlendiriyorum"

Türel ise ilçelere yapılan görevlendirmelerin CHP grubu tarafından sürekli "sürgün yeri" olarak tanımlanmasını kabul etmediklerini dile getirdi. Türel, "Benim güzel Aksekim, Gazipaşam, Gündoğmuşum, Kaşım, Demrem sürgün yeri değildir. Bunu oralarda söylüyorum. Size CHP'liler 'sürgün yeri' diyorlar, bir de gelip sizden oy istiyorlar diyorum" dedi.

"Bakın bir de gidip bu insanlardan oy istiyorsunuz. Buralara 'sürgün yeri' demekten vazgeçin" diyen Türel, ilçelere yapılan bu nitelemenin haksızlık olduğunu ifade etti. Büyükşehir Yasası ile ilçelerde teşkilatlar kurduklarını belirten Türel, "Buralara personel görevlendirmek için gökten zembille mi adam bulacağım? Mecburum Büyükşehir Belediyesi içinden oralara görevlendirme yapacağız" diye konuştu.

Beşiktaş'ın uzak ilçelere görevlendirilenlerin CHP'li olduğu yönündeki itirazları üzerine de Türel, şöyle konuştu:

"Yine suç işliyorsunuz. Çünkü devlet memurları siyaset yapamaz. Şimdi siz oraya giden arkadaşları CHP'li ilan ettiniz. Biz oraya gönderdiğimiz arkadaşları 'partili' diye değil, belediye personeli olarak görevlendiriyoruz. Ben hiçbir büyükşehir belediyesi personelinin hiçbir şekilde siyasi parti taraftarı olduğuna inanmıyorum. Ben oraların daha çok hizmete ihtiyacı olduğu için görevlendirme yapıyorum. Dahası oradaki arkadaşlar 'CHP, MHP' diye değil ehliyetli olduğu için görevlendiriyorum."

Ardından gündemin 5'inci maddesi olan Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden EKDAĞ AŞ'nin sermayesinin artırılmasıyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement