Antalya Büyükşehir Belediyesi Evraklarının Yakıldığı İddiası - Son Dakika
Güncel

Antalya Büyükşehir Belediyesi Evraklarının Yakıldığı İddiası

Antalya Büyükşehir Belediyesi Evraklarının Yakıldığı İddiası

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akaydın: "Polis ile beraber partinin militanları belediye tesislerini basabilir mi? Suç duyurusunda bulunacağım. Beni yolsuzluk yok ettiricisi gibi bir konuma düşürmeye çalışıyorlar.

02.04.2014 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Akaydın, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Menderes Türel ve bazı AK Parti'liler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Akaydın, CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar ve bir grup partili ile adliyeye geldi. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Akaydın, Kepez İlçe Seçim Kurulu'nun itirazını reddetmesi üzerine İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunmak için adliyeye geldiğini söyledi.

Belediye tesislerinden biri olan Boğaçayı Şantiyesi'nde kendisinin sözde yolsuzluk belgelerini yaktırarak imha ettiği gerekçesiyle polis ve jandarma ekipleri ile binin üzerinde AK Parti'linin belediyeyi ve makamını bastığını anlatan Akaydın, bunun "hukuksuz" bir saldırı olduğunu belirtti. Saldırıyı Menderes Türel ve AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'in yönettiğini iddia eden Akaydın, "Bu bir devlet saldırısıdır. 3 saat boyunca Vali ve Emniyet Müdürüne ulaşamadım. 3 saat sonra Emniyet Müdürüne ulaştım, ilgileneceğini söyledi" dedi.

Kendisinin sözde yolsuzluk belgelerini yaktırdığı iddialarının yalan olduğunu ifade eden Akaydın, belediyede kitaplarının, evrak niteliği taşımayan, arşiv değeri olmayan belgelerin bulunduğu bir odası olduğunu kaydetti. Bu odanın kendisinden sonra Menderes Türel tarafından kullanılacağını, temiz bir oda bırakmak istediklerini dile getiren Akaydın, şunları söyledi:

"Her ay belediyenin 15, 20 santimetre kalınlığındaki belediye meclis gündemini, 60 klasörü yakılması üzere gönderdim. 'Bunu imha edin' dedim. Ben yolsuzluk belgesini gündüz, herkesin gözü önünde yaktırır mıyım? Ben böyle bir şeyi bilseydim Türel'i de davet ederdim. bak diye. Bu kışkırtıcılığı yapan da Köse'dir. Toplantıda bilgi almış, 'yakıyorlar' demiş. Bu son derece ağır bir suçtur. Devletin polisiyle bir partinin militanları iç içe belediye basmıştır. Mahkeme kararı olmadan. Bu davada emniyet müdürü suçludur. Validen de bir açıklama gelmezse hem Vali hem de Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacağım."

Belediyede geri dönüşüm araçlarına yüklenen evrakların boşaltıldığını öne süren Akaydın, önemli evrakların geri dönüşüm araçlarına konulmayacağını iyi bildiğine dikkati çekti.

Cumhuriyet tarihinde ilk defa böyle bir olay yaşandığını savunan Akaydın, "Ergenekonda yaptıkları gibi kumpas belgeyi bir montajla başka bir evrakın içinde sıkıştırırlarsa ben kendimi nasıl savunacağım. Polis ile beraber partinin militanları belediye tesislerini basabilir mi? Suç duyurusunda bulunacağım. Beni yolsuzluk yok ettiricisi gibi bir konuma düşürmeye çalışıyorlar. Benim her şeyim açık" diye konuştu.

Amerika'ya kaçacağı iddiası

Menderes Türel'in kendisi hakkında "Amerika'ya kaçacağını" iddia ettiğini hatırlatan Akaydın, böyle bir niyeti olmadığını vurguladı. Hiçbir yere gitmediğini söyleyen Akaydın, "Niye kaçayım? Bir ayıbım yok ki. Bu tür iddialar 5 sene önce de oldu, ben hiçbirine itibar etmedim. Böyle iddialar yapmayın. 'Biz delikanlı gibi gider belediyeye teslim alırız' dedim. Türel de seçimi kazandıysa gerçekten delikanlı gibi gelsin teslim alsın belediyeyi" dedi.

Yaklaşık 2 saat öncesine kadar devir teslim töreni yapmayı planladığını ancak bu ortamda belediyede can güvenliğinin kalmadığını ifade eden Akaydın, bu nedenle devir teslim törenine gitmeyeceğini bildirdi. Büyük bir rezaletle karşı karşıya olduğunu belirten Akaydın, yapılanları "hazımsızlığa" bağladı.

Yakılan evrakların hepsinin aslının belediyede var olduğuna işaret eden Akaydın, "Biz bu süreçleri mahsus uzatıyormuşuz. Belediye başkanının yolsuzluk evrakı olsa güpegündüz, apaçık yapar mı? Bunun için belediye başkanının 3 güne mi ihtiyacı var? Bu evrak varsa belediye başkanı çoktan emniyet altına almıştır" diye konuştu.

Köse, Enç, Türel ve partililer hakkında suç duyurusu

AK Parti'li bir meclis üyesinin kendisini arayıp sakin olmasını istediğini, evrakların da belediye meclis gündemleri olduğunu söylediğini anlatan Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Böyle bir rezalet olur mu? Belediyeyi alacaksan delikanlı gibi al. Kaçan yok. Seni çiçekle karşılayıp elini sıkıp vermek isterdim. Bir politikacıya bu hazımsızlık yakıştırılamaz. 'Ben Antalya çocuğuyum, delikanlıyım' diye sakın ortada gezinmesin. Delikanlılık böyle olmaz. Delikanlılık uygarlıkla olur. Seçimin sonucu tescil edilirse halkın verdiği karara saygı duyacak bir insanım. Hiçbir zaman CHP tarihinde siyasi vandalizm yoktur. Bu, siyasi vandalizmdir. Arkasında genel başkan yardımcısı da var. Suçlarının farkındalar. Nasıl örtpas ederiz diye beni suçlamaya çalışıyorlar. Ağır derecede suçlular. Köse, Enç ve Türel ile fotoğraflarla saplanan bütün AK Parti'liler hakkında suç duyurusunda bulunacağız."

Tertemiz, her şeyi şeffaf, verilemeyecek hesabı olmayan bir belediye başkanı olduğunu dile getiren Akaydın, yurt dışına kaçma niyetinde olmadığını kaydetti.

Daha sonra adliyede seçim sonuçlarına itiraz ve suç duyurusunda bulunan Akaydın, ardından adliyeden ayrıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya Büyükşehir Belediyesi Evraklarının Yakıldığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.


Advertisement