Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi devam toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında gerçekleştirildi.

14.07.2015 21:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi devam toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında gerçekleştirildi.

Antalya Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğünde yapılan toplantıda akıllı kart uygulaması kararına ilave olarak merkez ilçeler Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı ve Aksu ilçelerinde de akıllı kart teknolojisiyle elektronik ücret toplama, araç takip otomasyon sistemi ve çok fonksiyonlu şehir kartı sistemini 10 yıl süreyle kurmak, işletmek amacıyla Antalya Ulaşım AŞ'ye yetki verilmesi konusu görüşüldü.

Başkan Türel, akıllı kart konusuyla ilgili kendilerinden önceki dönemde gerek hukuki gerekse teknik birçok tartışma yaşandığını belirterek, "Biliyorsunuz, benden önceki belediye başkanı akıllı kart ihalesinden dolayı ağır cezada yargılanıyor. Biz de konuyla ilgili hukuki sürece bir süreyi aştığını söyledik ve dikkatle takip ettik. Atmış olduğumuz adımlar neticesinde tasfiye süreci söz konusu olmuştur" dedi.

Daha önce meclisin 14 ilçede akıllı kart ile ilgili Antalya Ulaşım AŞ'ye yetki verdiğini hatırlatan Türel, ancak akıllı kart ile ilgili bir tasfiye süreci başlatılamadığı için merkezdeki 5 ilçe için yetki almasının söz konusu olamadığını ama şimdi yetkilerin alınabileceği ve karşılıklı görüşler ile tasfiye sürecinin başlayacağını anlattı.

Başkan Türel, mutabakat çerçevesinde akıllı kart üzerinde hiçbir firmanın söz sahibi olamayacağını, sadece Antalya Ulaşım AŞ'nin söz sahibi olacağını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Akıllı kart belediyenin kendi bünyesinde inşallah hayata geçirilmeye çalışılacak. Tabi ki belediye şirketi hizmet almak konusunda bir takım ortaklar bulabilir ama meselenin özü şudur, akıllı kart sisteminde direksiyonun başında belediyenin kendisinin olacağı bir sistemi oluşturmaya çalışacağız. O yüzden belki ağustos ayında gündeme getirilecek bir konuydu ama bu sürecin nasıl cereyan edeceğini bilemediğimiz için bir an önce Ulaşım AŞ'ye alma konusunda tasarrufumuz oldu. 14 ilçede zaten Ulaşım AŞ yetkiyi almıştır. Bu karar merkezdeki 5 ilçeyi de Ulaşım AŞ'ye vererek, sistemi yenileyerek, günün tekniğine uygun çağdaş bir sistem olarak halkımızın kullanımına sunmak için böyle bir yetkiyi sizden istiyoruz, takdir meclisindir."

Türel, kendilerinden önceki yönetimin esnaf ve firmayı karşı karşı getirdiğini savunarak, "Ortada sözleşme yokken işin fiilen yürütülmesi söz konusu. Sonra deniliyor ki esnafla firma anlaşamadı. Esnafla firma nasıl anlaşır veya belediye buna nasıl göz yumar? Bunların hukuki izahı var mı? Ama yaptık oldu, bitmiş bu işler demişler" diye konuştu.

Akılı kart uygulamasında hukuken bir sözleşme olmadığını bildiren Türel, fiilen yürütülen bu işlemin durdurulması için hukuki adım attıklarını, mahkemeden işlemin sonlanması işleminin beraberinde getirildiğini kaydetti. Türel, fiilen anlaşma yapılan firmanın da belediyenin açmış olduğu hukuki kararı onayladığını söyledi.

Konuşmaların ardından yapılan oylama sonucu yetki verilmesi, oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclis, Muratpaşa ilçesi Konuksever Mahallesi'nde yapılmak istenen AVM ile ilgili 1/25000 ve 1/5000 ölçekli nazım imar planını görüşmek üzere yarın yeniden toplanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement