Antalya Büyükşehir Belediyesinden Şehit Aileleri ve Gazilere İftar - Son Dakika
Güncel

Antalya Büyükşehir Belediyesinden Şehit Aileleri ve Gazilere İftar

Antalya Büyükşehir Belediyesi, şehit aileleri ve gazilere iftar verdi.

27.06.2016 22:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi, şehit aileleri ve gazilere iftar verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cam Piramitte düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, iftarın şehitleri anmak, onlara duyulan minneti ifade etme vesilesi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, nasıl Çanakkale, Sarıkamış şehitlerini 100 sene sonra bile hatırlıyor, isimlerini saygı ve minnetle yaşatıyorsa bütün şehitlerin isimlerini de aynı şekilde ilelebet yaşatacağını ifade eden Türel, "Şehitlik makamı bizim için en yüce, en şerefli makamdır. Her zamanda öyle kalacaktır. Kendisini vatan için feda eden bir kahraman, bütün milletin yakını ve akrabasıdır. Hepimiz tek bir aileyiz. Bugün de düşen her şehit ateşi, hepimizin yüreğine düşmektedir. Bu ülke bunca yıldır bu kadar desteklenen, dış mihraklar tarafından özellikle desteklenen terör karşısında ayakta kalmasını kahraman şehitlerine ve gazilerine borçludur." diye konuştu.

Türel, bugün Antalya'da huzur ve güven içinde yaşamalarının, şehit ve gaziler ile halen kahramanca mücadele eden güvenlik güçleri sayesinde olduğunun altını çizdi.

"Türkiye artık bu beladan kurtulacaktır"

Bölücü terör örgütünün son dönemde kullanmış olduğu silahların, arkalarındaki birçok devletin varlığını bir kez daha gün ışığına çıkardığını vurgulayan Türel, Türkiye'nin terörle mücadelesinin, masa başında Ortadoğu haritasını değiştirmek isteyenlere karşı verilen bir mücadele olduğunu belirtti.

Türel, Türkiye'nin kararlılıkla ve tek yürek olarak terörle mücadeleyi kazandığını anlatarak, "Türkiye'yi silahla, terörle bölmek isteyenler cevaplarını almışlardır. Hükümetimiz demokrasiden taviz vermeden, bölge halkını azami ölçüde korumaya itina göstererek bu mücadeleyi yürütüyor. İnşallah şimdi sıra bölgenin imarına gelecek ve Türkiye artık bu beladan kurtulacaktır. Bu bölme oyununun başarısız olmasını sağlayan en önemli gücümüz, inancımız ve maneviyatımızdır. Anadolu toprakları çok acı çekmiştir ama milletimiz her zaman inancıyla, maneviyatıyla barıştan, kardeşlikten yana olmuş, ayrılığa prim vermemiştir." dedi.

"Yangın kontrol altına alındı"

Antalya'da birkaç günden beri devam eden yangınlarla gece gündüz mücadele eden Orman Genel Müdürlüğüne ve Büyükşehir Belediyesi personeline teşekkür eden Türel, şöyle devam etti:

"Gerçekten çok zor şartlarda büyük bir mücadele verildi ve çok şükür can kaybı olmadı. Şu an itibarıyla yangın kontrol altına alınmıştır. Şu an için bu konuda herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir. Allah devlete, millete zeval vermesin. Yanan orman alanları süratle rehabilite edilecektir. İki yıl önce Adrasan'ın içinde de orman yanmıştı. Bakanlığımız o alanın tümüne yeni fidanlar dikti. Birkaç yıl içinde orası tekrar ağaçlanmış olacak. Şimdi yanan ormanlık alanlarda hızla ağaçlandırılacaktır. Yangınla mücadele eden arkadaşlarımız da güvenlik güçlerimiz de bazen risk alarak ormana giriyorlar."

Türel, cansiperane ve kahramanlıkla mücadele eden itfaiye erlerinin vazife anlayışlarını kelimelerle anlatmanın mümkün olmadığını dile getirerek, "Her ne kadar bu hadiselerin içinden siyaset üretmeye çalışan bazı insanlıktan nasibini almamış olanlar aramızda olabilir. Önemli değil. Onları da bu mübarek günde Allah ıslah etsin diye aklı selime davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Duaların edildiği iftara, Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, daire müdürleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya Büyükşehir Belediyesinden Şehit Aileleri ve Gazilere İftar - Son Dakika


Advertisement