Antalya - Çavuşoğlu: Biz Milliyetçiliğe Oynamayız, Milliyetçinin Kendisiyiz - Son Dakika
Güncel

Antalya - Çavuşoğlu: Biz Milliyetçiliğe Oynamayız, Milliyetçinin Kendisiyiz

Antalya - Çavuşoğlu: Biz Milliyetçiliğe Oynamayız, Milliyetçinin Kendisiyiz

Çavuşoğlu: Biz milliyetçiliğe oynamayız, milliyetçinin kendisiyiz Antalya'da Emekli Astsubaylar Derneği Antalya Şubesi'ni ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu'na emekli astsubay Abdullah Kepezlioğlu, "Güneydoğu'da tuzaklar kurulmasına müsaade ettiniz.

28.10.2015 21:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çavuşoğlu: Biz milliyetçiliğe oynamayız, milliyetçinin kendisiyiz

Antalya'da Emekli Astsubaylar Derneği Antalya Şubesi'ni ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu'na emekli astsubay Abdullah Kepezlioğlu, "Güneydoğu'da tuzaklar kurulmasına müsaade ettiniz. Şimdi de milliyetçiliğe oynuyorsunuz, hiçbir zaman beni ikna edemeyeceksiniz" diye eleştiride bulundu. Bunun üzerine Çavuşoğlu, "Biz milliyetçiliğe oynamayız, milliyetçinin kendisiyiz. Biz sosyal demokratçılık oynamayız, biz sosyal demokratın kendisiyiz" dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu'nun saat 15.00'te yapacağı duyurulan ziyareti, yoğun programı nedeniyle yaklaşık 2 saat gecikmeli gerçekleşti. Ziyaret öncesinde dernek lokalindeki masalarda bulunan okey taşları ve ıstakalar kaldırıldı. Uygulamaya tepki gösteren bazı emekli astsubaylar lokali terk etti. Çavuşoğlu'nun ziyareti sırasında emekli astsubaylara Ak Parti'nin seçim materyalleri ve içinde parti logosu bulunan mini toplar dağıtıldı, ardından Ak Parti'nin Antalya projelerinin tanıtım filmi izletildi.

TEMAD Antalya Şube Başkanı Mustafa Değirmenci tarafından karşılanan Çavuşoğlu, trafiğin azizliğine uğradığı için geciktiklerini belirterek, özür diledi.

Türkiye'nin daha ileri gitmesi için ekonomi ve istikrarın şart olduğunu anlatan Mevlüt Çavuşoğlu, terörü de ülkenin gündeminden çıkarmak gerektiğini söyledi. Terörle mücadelede her türlü yöntemi de denediklerini vurgulayan Çavuşoğlu, "Maalesef karşınızdaki samimi değilse silah bırakma konusunda sonuç elde edemiyorsunuz. Son zamanlarda terör örgütü eylemlerini arttırdı. Bu konuda karamsar olmamak lazım. Mücadelede de etkili olmamız lazım" dedi.

"AİLEMDE ASKER, POLİS, ÖĞRETMEN YOK"

Toplantıda soruları da yanıtlayan Çavuşoğlu, astsubay eşi Ayten Yılmaz'ın "Şehit sayısı neden arttı" sorusuna, "Bizim de şehitler gelince yüreğimiz yanıyor. Fakat dikkat ediyorsanız terör örgütleri askerimizle, polisimizle karşı karşıya gelemiyor. Terör örgütü kalleş. Daha çok ne yapıyor, yol altında mayınlar gizliyor. Genellikle bu kalleş tuzakları sadece askerimize, polisimize de değil, doktorumuza da yapıyor. Bunlar insanlıktan uzak" diye yanıt verdi. Yılmaz'ın, "Ailenizde asker var mı" sorusuna ise Çavuşoğlu, "Yok, ailemde öğretmen de polis de yok ama hiç merak etmeyin hepsinin sorunlarını biliyorum, diplomasiyi de biliyoruz" diye cevap verdi.

MİLLİYETÇİLİK TARTIŞMASI

Emekli astsubay Abdullah Kepezlioğlu ise "Güneydoğu'da tuzaklar kurulmasına müsaade ettiniz. Şimdi de milliyetçiliğe oynuyorsunuz, hiçbir zaman beni ikna edemeyeceksiniz" diye Mevlüt Çavuşoğlu'na tepki gösterdi. Bunun üzerine Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Biz milliyetçiliğe oynamayız, milliyetçinin kendisiyiz. Biz sosyal demokratçılık oynamayız, biz sosyal demokratın kendisiyiz. Türkiye'de en sosyal demokrat parti Ak Parti'dir. Sosyal politikalarda da böyledir, sağlık politikalarında da böyledir, eğitimde de böyledir. Her şeyde böyledir. Gerçek milliyetçi parti de Ak Parti'dir. Çünkü gerçek milliyetçilik ülkesini yükseltmek, ekonomisini büyütmek, bayrağını ve pasaportunu itibarlı, parasını itibarlı yapmak demektir. Gerçek milliyetçilik Türk'ün adının konulduğu yerlerde Moğolistan'a gidip Göktürk abidelerine yol yapmak, müze yapmaktır. Milliyetçilik hamaset yapmak, slogan atmak da değildir, şehitlerden, akan kandan beslenmek de değildir. Abuk subuk hareketler de yapmak değildir. Osmanlının atalarımızın mirasına sahip çıkmaktır. Gerçek Milliyetçilik Türkiye'yi dünyada söz sahibi yapmaktır. Bunları yapan da Ak Parti'dir. Biz burada milliyetçiliğe oynamıyoruz."

Astsubayların özlük haklarının iyileştirilmesi için de gerekli çalışmayı yapacaklarını sözlerine ekleyen Çavuşoğlu, salondakilerle fotoğraf çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Çavuşoğlu: Biz Milliyetçiliğe Oynamayız, Milliyetçinin Kendisiyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement