CHP'nin Muratpaşa Kongresinde Büyükşehir Hesaplaşması - Son Dakika
Güncel

CHP'nin Muratpaşa Kongresinde Büyükşehir Hesaplaşması

CHP\'nin Muratpaşa Kongresinde Büyükşehir Hesaplaşması

Antalya Muratpaşa CHP İlçe Kongresi'nde partililer, 30 Mart seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi'nin kaybedilmesinin iç hesaplaşmasını yaptı.

04.01.2015 19:31  Güncelleme: 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tansiyonun yükseldiği kongre, aralarında Deniz Baykal'ın da bulunduğu 5 milletvekilinin yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Mustafa Akaydın ile il başkanı seçildiği dönemde Baykal'ın fotoğraflarını il binasından indiren Devrim Kök'ü de aynı çatı altında topladı.

Kongrede Ahmet Kumbul 210 oyla ilçe başkanı seçilirken, rakibi Songül Başkaya 100 oy aldı.Meydan semtindeki bir düğün salonunda yapılan Muratpaşa ilçe kongresi, CHP'lilerden büyük ilgi gördü.

Toplam 376 delegesi bulunan CHP'nin Muratpaşa ilçe kongresinde başkanlık için Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Songül Başkaya ile Ahmet Kumbul aday oldu. Aralarında eski genel başkan Deniz Baykal'ın da bulunduğu Antalya milletvekillerinin tamamının katılımıyla gerçekleşen kongrenin divan başkanlığını, Parti Meclisi Üyesi Cemal Canbolat yaptı.

İLÇE BAŞKANININ KONUŞMASI TANSİYONU YÜKSELTTİ

Çarşaf listeyle seçime gidilen kongrede, başkan adayları Songül Başkaya ile Ahmet Kumbul el ele birlik mesajı verdi. Ancak Ercan Erkan'ın istifasından sonra Muratpaşa ilçe başkanlığına getirilen Ahmet Çiftçi'nin kongre açılışında yaptığı konuşma, tansiyonu yükseltti.

EVCİLMEN'LE BAŞLADI

Özeleştiri yapan Çiftçi, önce isim vermeden 1999 seçimlerinden bu yana üç dönem Muratpaşa Belediye Başkanlığı yapan, 30 Mart seçimlerinde aday gösterilmeyince DSP'den aday olan Süleyman Evcilmen'i eleştirdi.

1999 seçimlerinde DSP'den, iki dönem de CHP'den belediye başkanı seçilen Süleyman Evcilmen'i kastederek, 30 Mart seçimlerinde aday gösterilmeyenlerin 6 oku silip güvercin olup uçtuğunu söyleyen Çiftçi, "Bizi arkamızdan hançerleyenler bu şekilde seçime girdiklerinde 19 bin 630 oy aldı. Bu oylardan 2 bin 50'sini Büyükşehir'de DSP'ye verdiler. Bu oyların 11 bin 166'sı MHP'ye, 6 bin 265'i AKP'ye gitti. CHP'ye gelen oy sayısı ise 149. Çünkü bunlar seçim çalışmaları sırasında hep şunu söylediler. 'Biliyoruz biz kazanamayacağız. Ama birileri de kazanamayacak' diye çalışma yaptılar. ve biz Büyükşehiri 22 bin gibi bir oyla kaybettik" dedi.

AKAYDIN ALKIŞLADI

30 Mart seçimlerinin kaybedilmesinde faturayı milletvekillerine de kesen Çiftçi, "Biz seçimlere binbir yokluk içerisinde çalışırken, partimizi bastılar, camlarımızı kırdılar, yine bu dönemde başka partilerin adaylarını ziyaret edenler oldu. 'İlçede şuna, büyükşehirde şuna oy verin' diyenler oldu" diye konuştu.

Çiftçi'nin konuşmalarını, 30 Mart seçimlerini kaybeden Mustafa Akaydın ile Deniz Baykal'ın fotoğraflarını il eski başkanıyken partiden kaldırtan Devrim Kök'ün aralarında bulunduğu Baykal muhalifleri 'Bravo' diyerek alkışladı.

30 Mart akşamı seçim kurulu önlerinde çalışırken yanlarında CHP milletvekillerini hiç göremediklerini anlatan Çiftçi, "Biz seçim kurulunda çalışırken, AKP'li milletvekilleri ile boğuşurken, üzülerek söylemek istiyorum ki o gün hiçbir milletvekilimizi yanımızda, önümüzde göremedik. Ama burada görüyoruzki sayın milletvekillerimiz kongrelerimizle çok ilgili. Teşekkür ediyoruz. Ama biz sahada AKP'lilerle dalaşırken gençlerimiz karakollara alınırken onları yanımızda görmeme ezikliğini yaşadık" dedi.

VİCDANLARINIZ RAHAT MI?

Muratpaşa'nın 1 oyunu bile hırsızlara çaldırmadıklarını, buna karşılık Büyükşehir Belediyesi'nin kaybedildiğini belirten Çiftçi, şimdi Büyükşehir Belediyesi'nde taşeronlar başta olmak üzere işçi kıyımı yaşandığını söyledi. "Vicdanlarınız rahat mı?" diye soran Çiftçi'nin konuşmalarına tepki gösteren bazı partililer, divana gidip duruma müdahale edilmesini istedi. Bu gruba bir başka grubun karşı çıkması üzerine tansiyon daha da yükseldi. Bir ara Baykal da oturduğu yerden kalkıp Divan Başkanı Canbolat'ı uyardı. Tartışmanın devam etmesi üzerine herkese yerine oturmaları çağrısında bulunan Canbolat, "Herkes haddini bilecek " dedi.

"GENEL BAŞKANA LAF SÖYLETMEYİZ"

Divan Başkanı Canbolat, ardından Deniz Baykal'ı kastederek 'Biz bu partinin genel başkanlığını yapmış herkese bir tek laf söyletmeyiz, söyletmeyeceğiz de dedi. Bu konuşma üzerine Baykal oturduğu yerden başını sallayarak memnuniyetini gösterdi.

Baykal taraftarları da alkışlarla konuşmaya destek verdi. Ardından Canbolat, "Sayın genel başkanım kongrede olmamasına rağmen istediği anda konuşma yapabilir. Kararı sayın genel başkanımız verecek burada. Sayın genel başkanım konuşma yapacaksanız, buyrun lütfen kürsüye" diyerek, CHP'nin eski lideri Baykal'a davette bulundu. Ancak Baykal tansiyonu yükseltmeme adına bu teklifi geri çevirip teşekkür etti.

KUMBUL İLÇE BAŞKANI OLDU

Tansiyonun normale dönmesi üzerine başkan adayları kura çekimi yaparak konuşma yaptı. Her iki başkan adayı da birlik ve beraberlik mesajı verdi. Konuşmalardan sonra Baykal kongreden ayrıldı. Dün yapılan Kepez ilçe kongresinde başkan seçilen Garip Erdoğan da kongreyi izleyenler arasında yer aldı. Ardından seçimlere gidildi. Kongrede Ahmet Kumbul 210 oyla ilçe başkanı seçilirken, rakibi Songül Başkaya 100 oy aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'nin Muratpaşa Kongresinde Büyükşehir Hesaplaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.


Advertisement