Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Cezaevindeki Çocuklara Tecavüz Haberlerini Yalanladı - Son Dakika
Güncel

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Cezaevindeki Çocuklara Tecavüz Haberlerini Yalanladı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Antalya merkez Döşemealtı İlçesi'ndeki L Tipi Cezaevi'nde bazı çocuk tutuklulara, yetişkin tutuklu- hükümlüler tarafından cinsel tacizde bulunulduğu yönündeki şikayet üzerine, adı geçen Z.Y.adlı yetişkin...

31.05.2013 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Antalya merkez Döşemealtı İlçesi'ndeki L Tipi Cezaevi'nde bazı çocuk tutuklulara, yetişkin tutuklu- hükümlüler tarafından cinsel tacizde bulunulduğu yönündeki şikayet üzerine, adı geçen Z.Y. adlı yetişkin tutuklunun başka cezaevine gönderilip, soruşturma açıldığını; ancak konuyla ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Sözcüsü ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Güler tarafından yapılan yazılı açıklamada, bir kısım ulusal ve yerel gazetelerde, Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile ilgili 'Antalya'da Pozantı izleri', 'Buz dağının görünen kısmı, CHP'nin cezaevi raporunda vahim iddialar', 'Pozantı'dan daha beter', 'Ağalık hortlamış', 'Buzdağı göründü' gibi başlıklarla 'Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda çocukların 'kapasite üstü barındırıldıkları, yetişkinlerle karışık tutuldukları, dövüldükleri, cinsel taciz ve tecavüze uğradıkları ve bütün bunlarla ilgili yetkililerin duyarsız kaldıkları' içerikli haberlerinin yer aldığını anımsatıldı.

Açıklamada, Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki 430 odadan, 4'er yataklı 21 odasının 13- 18 yaş grubu çocuk tutuklular için tahsis edildiğine işaret edilerek, 84 kapasiteli bu bölümlerde ortalama 35 çocuk tutuklu barındırıldığı ve bu bölümler dışında yetişkinlerle bir arada çocuk tutuklu barındırılmadığı kaydedildi.

Gerek cezaevinde bulunurken, gerek tahliye olduktan sonra bizzat veya yakını aracılığıyla cumhuriyet başsavcılıklarına yaralama, sövme, tehdit edilme, cinsel taciz, cinsel istismar gibi eylemelere ilişkin ihbar ve şikayetler alındığı ve bunların derhal üzerine gidilerek adli ve idari soruşturma yapıldığı belirtilen açıklamada, cumhuriyet başsavcılıklarının, ilk kez medyada yer alan benzer iddia ve ithamları da suç ihbarı kabul ederek gereğini yaptığı kaydedildi.

Açıklamada, cezaevinde işlendiği iddia edilen eylemlerden dolayı geçmiş tarihlerde adli ve idari soruşturmalar yapıldığı, kovuşturmaya yer olmadığına dair kararlar verildiği gibi kamu davaları da açıldığı anlatıldı.

BAŞKA CEZAEVİNE NAKLEDİLDİ

Açıklamada, son günlerdeki gazete haberlerinde ismi simgelenenlerden 'Z.Y. tarafından S.Ö. adlı çocuğun istismar edilmesi' iddiasının 25 Ocak 2013 tarihinde S.Ö. adlı 1994 doğumlu çocuk olmayan kişinin müracaatıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal ettiği bildirildi. S.Ö.'nün ifadesinin alınıp raporunun aldırılarak, adli soruşturma başlatıldığına değinilen açıklamada, soruşturmanın sürdüğü,

aynı gün cezaevi idaresi tarafından Z.Y. hakkında disiplin işlemi başlatılıp, ardından bu hükümlünün başka bir cezaevine naklinin sağlandığı vurgulandı.

S.Ö.'nün cezaevi personeli tarafından darp edildiği iddiasının da, bu kişinin 6 Şubat 2013 tarihindeki şikayetiyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal ettiğine işaret edilen açıklamada, açılan soruşturmada delil bulunamadığından takipsizlik kararı verildiği, şikayet edenin itiraz etmemesi üzerine de soruşturmanın sonuçlandığı bildirildi.

ADALET BAKANLIĞI'NDAN 2 YETKİLİ CEZAEVİNDE

Son günlerdeki gazete ve internet haberlerinde yer alan diğer iddialar ihbar kabul edilerek Adalet Bakanlığı'nın ilgili biriminden 2 yetkilinin 28 Mayıs günü cezaevine intikal ederek incelemelere başladığı belirtilen açıklamada, "Antalya Cumhuriyet başsavcılığı olarak, hem hükümlü- tutuklu açısından ve hem de kastı- ihmali bulunup bulunmadığı yönünden görevliler açısından adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.

DİĞER İDDİALARA YALANLAMA

Açıklamada, basın yayın organlarında yer alan Antalya L Tipi Ceza infaz kurumundan kapasite üstü hükümlü- tutuklu bulunduğu, Antalya L Tipi Ceza infaz kurumundan kapasite üstü çocuk tutuklu bulunduğu, Antalya L Tipi Ceza infaz kurumundan çocuk tutuklularla yetişkin tutuklu ve hükümlülerin aynı odada (koğuşta) tutulduğu, cezaevi içerisinde suç işlendiği iddialarının kapatıldığı ve yetkililerin duyarlı olmadığı, Yaralama, taciz, istismar iddialarının üzerine gidilmediği yolundaki haber ve iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Cezaevindeki Çocuklara Tecavüz Haberlerini Yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement