Antalya'da 10 Bin 500 Engelli İçin Evde Bakım Ücreti Olarak Aylık 8 Milyon Ödeme Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

Antalya'da 10 Bin 500 Engelli İçin Evde Bakım Ücreti Olarak Aylık 8 Milyon Ödeme Yapılıyor

Antalya\'da 10 Bin 500 Engelli İçin Evde Bakım Ücreti Olarak Aylık 8 Milyon Ödeme Yapılıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Antalya İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Antalya genelinde 20 bin engelli vatandaşın bulunduğunu belirterek, bunlardan 10 bin 500 engelli için evde bakım ücreti olarak her ay toplam 8 milyon TL yardım yapıldığını söyledi.

13.10.2015 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Antalya İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Antalya genelinde 20 bin engelli vatandaşın bulunduğunu belirterek, bunlardan 10 bin 500 engelli için evde bakım ücreti olarak her ay toplam 8 milyon TL yardım yapıldığını söyledi. Antalya'da suç mağduru veya suça karışmış olan 30 çocuğun rehabilitasyon merkezlerinde bulunduğunu, 80 çocuğun sosyal tesislerde, 200 çocuğun da kuruma bağlı 37 evde koruma altında tutulduğunu belirten Çalışkan, Antalyalıların koruyucu aile olarak projelerde yanlarında olmaları için destek istedi.Çalışkan ayrıca, yapım tarihinin açıklanması beklenen Karpuzkaldıran bölgesinde gerçekleşecek huzurevi projesinin Kasım ayında tüm yasal prosedürlerinin tamamlanacağını ve temel atma aşamasına geleceğini açıkladı.

Sanayici ve iş adamlarından oluşan Salı grubunun bu haftaki konuğu Olan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Türkiye'de 4 bin koruyucu ailenin bulunduğunu, bunun sadece 95'inin Antalya'da olduğunu ve bu rakamın Antalya'ya göre çok az olduğunu söyledi. Çalışkan, kadına karşı şiddeti önleme merkezlerinin büyük bir hassasiyetle çalıştığını belirtti. Müdürlüklerinin Antalya merkez başta olmak üzere Alanya ve tüm bölgede yaşlıların, kadınların, gençlerin her türlü sorunlarıyla ilgilenecek şekilde 750 personeliyle Antalya ilinde hizmet verdiklerini, çalışmalarının daha da büyüyerek devam edeceğini sözlerine ekledi.

Salı Grubu toplantısı Başkan Muharrem Koç Ankara'da meydana gelen terör katliamı ile ilgili hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi. Terörün her türlüsünü lanetlediğini ifade eden koç, ayrıca vefat eden sanatçı Levent Kırca hakkında kısa konuşma yaptı ve Kırca'nın son mektubundan önemli bölümleri okudu. Toplantı, misafir konuşmacı Abdullah Çalışkan'a teşekkür belgesi vermesi ile sona erdi.Toplantı sonunda Gazeteci-Yazar Mehmet Kesim, Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç'a 'Müsaadenizle' adlı şiir kitabını hediye etti.

Salı Gurubu nun kahvaltılı toplantısının bu haftaki toplantısına ayrıca Antalya Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Aksu Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Antalya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Çalım, Antalya Vergi Dairesi Mükellef Hakları Müdürü Orhan Zıngal, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genele Sekreter Yardımcısı Sanem Öztürk, Gazeteci Yazar Mehmet Kesim, Mimar Nihan Kalender de dinleyici olarak katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antalya'da 10 Bin 500 Engelli İçin Evde Bakım Ücreti Olarak Aylık 8 Milyon Ödeme Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement