Antalya'da 19 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Antalya'da 19 Mayıs Kutlamaları

Antalya\'da 19 Mayıs Kutlamaları

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Antalya’da coşkuyla kutlandı.

19.05.2015 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Antalya'da coşkuyla kutlandı.

Antalya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma merasimi ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlamalar, Karaalioğlu Parkı'nda devam etti.

Ay yıldızlı kırmızı beyaz tişört giyen öğrenciler, Işıklar Caddesi'nden "Türkiye" sloganları eşliğinde, Karaalioğlu Parkı'na kadar yürüdü. Parktaki kutlamalara Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri vatandaşlar ve gençler katıldı. Kutlamalara Başkan Türel'in eşi Ebru Türel ile küçük oğlu Akın da katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Burhanettin Hacıcaferoğlu, Mustafa Kemal'in Samsun'da kurtuluş meşalesinin Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 96 yıl dönümünü kutladıklarını söyledi.

Program, Muratpaşa Spor Lisesi öğrencilerinin çöp kovaları aracılığıyla yaptığı ritim gösterisi, FOMGED'e bağlı yabancı öğrenci grupların dans gösterileri, spor liselerinin jimnastik gösterileri ilgiyle izlendi. Öğrencilerin bisiklet şovu büyük alkış aldı. 1919 öğrenci tarafından gerçekleştirilen Cemilem gösterisi, Atatürk'ün karşılanması ve Al Yazmalım Zeybeği canlandırıldı. Kutlamalar öğrenciler ile protokolün hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 BİN ADET TİŞÖRT DAĞITTI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, gençlerin bayramını Türk bayraklı tişörtler dağıtarak kutladı. Kurtuluş mücadelesinin başladığı gün olan 19 Mayıs'ı üzerlerinde bağımsızlığın sembolü olan bayrağı olan tişörtler dağıtarak kutlamak istediklerini ifade eden Türel, gençlere çok daha iyi bir ülke bırakabilmek için çalıştıklarını ifade etti. Türel onlara iyi bir gelecek bırakmak istediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak en önemli milli bayramlarımızdan biri olan Gençlik ve Spor Bayramı'nın en iyi şekilde kutlanması için çalıştıklarını ifade eden Türel, Antalya'nın tüm ilçelerini kutlama bilboardları ile süsleyerek bayram havası oluşturduklarını söyledi. Başta Antalya Valiliği olmak üzere ilgili tüm kurumlar ile koordineli şekilde çalıştıklarını dile getiren Türel, gençlere gerçek bir bayram yaşatmak istediklerini ifade etti.

SİYASİ MESAJ YOK

Lider ülke Türkiye hedefine gençler ile ulaşacaklarını dile getiren Başkan Türel, bu ilerlemenin manevi değerlerine kültürüne sahip çıkan gençlerle olacağını kaydetti. Türk bayraklı tişörtler dağıtmalarındaki amacında bu olduğunu kaydeden ve tişörtlerin içinde siyasi mesaj yer almadığını vurgulayan Türel, "İçinde bir siyasi mesaj içermeyen, gençlerin geleceğe tamamen umutla bakmasını sağlayan bir slogan olan 'iyi gelecek' yazısı da küçük bir şekilde yer aldı" dedi. Açıklamasının ardından Başkan Türel, gençler ve vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Antalya'da kutlamalar akşam Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı ve çeşitli etkinliklerle devam edecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da 19 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement