Antalya'da 7 Milyon Rus Turisti Ağırlamaya Hazırız" - Son Dakika
Kültür Sanat

Antalya'da 7 Milyon Rus Turisti Ağırlamaya Hazırız"

Rusya'dan gelen gazetecileri konuk eden Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'nın 7 milyon Rus turisti ağırlamaya hazır olduğunu belirtti.

23.09.2016 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'dan gelen gazetecileri konuk eden Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'nın 7 milyon Rus turisti ağırlamaya hazır olduğunu belirtti.

Vali Karaloğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının konuğu olarak Rusya'dan gelen gazetecileri makamında kabul ederek, başta turizm ve güvenlik olmak üzere çeşitli konulara ilişkin sorularını cevapladı.

Uçak krizinden önce iki ülke arasında vizesiz girişler olduğunu hatırlatan Karaloğlu, aynı yönde çalışmaların sürdüğünü, tercihleri ve temennilerinin bunun hemen hayata geçmesinden yana olduğunu dile getirdi.

Karaloğlu, 2016 sonuna kadar charter uçak başı desteğinin devam edeceğine vurgu yaparak, "Turizm Bakanımız dün Antalya'daydı sektör temsilcileriyle uzun bir toplantı yaptı. Sayın Bakan, Bakanlar Kurulu'na charter uçak başı desteğinin 2017 yılında da devam etmesi konusunda teklif götürecek." dedi.

2016 yılını 500 bini Rusya'dan, 8 - 8,5 milyon turistle kapatmayı hedeflediklerini kaydeden Karaloğlu, "son rezervasyon" turizm hareketliliğinin devam ettiğini bildirdi. Karaloğlu, ekim ve kasım aylarında beklentilerin üzerinde rezervasyon olduğunu vurguladı.

Antalya'nın tüm İspanya'dan fazla beş yıldızlı otele sahip olduğuna dikkati çeken Karaloğlu, "Antalya, sahip olduğu muhteşem altyapısı ve 385 beş yıldızlı otel ve tatil köyü ile 2014'te ağırladığı Rus misafirin en az 2 katını konuk etme potansiyeline sahip. Antalya, 7 milyon Rus turisti ağırlamaya hazır. Gelecek her Rus misafirimizi memnun edecek altyapı ve hizmet kalitesine sahibiz." diye konuştu.

Komşu ülkelerin milli para birimleriyle birbirlerinden alışveriş yapması gerektiğine değinen Karaloğlu, şunları söyledi:

"Zannediyorum son liderler buluşmasında Sayın Erdoğan ve Sayın Putin vizesiz girişler ve milli para ile ticaret konularını da görüştü. Rusya ile bu kadar yakın komşu ve büyük ilişkilerimiz varken, biz Rusya'da Türk lirasıyla, bir Rus vatandaşının da Antalya'da Rus rublesiyle alış veriş yapması kadar doğal bir şeyin olmaması lazım. Bunu mutlaka çözmemiz gerekir diye düşünüyorum."

Karaloğlu, 13 milyon misafirin ağırlandığı Antalya'da güvenliğin her zaman önemli olduğunu belirterek, özellikle İstanbul'daki havalimanında yaşanan üzücü olaydan sonra, şehrin ana giriş çıkışları ve Belek gibi turizm alanlarındaki güvenlik tedbirlerini artırdıklarını anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Antalya'da 7 Milyon Rus Turisti Ağırlamaya Hazırız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement