Antalya'da AK Parti 5, CHP 5, MHP 3 ve Hdp 1 Milletvekili Çıkardı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da AK Parti 5, CHP 5, MHP 3 ve Hdp 1 Milletvekili Çıkardı

Antalya\'da AK Parti 5, CHP 5, MHP 3 ve Hdp 1 Milletvekili Çıkardı

Antalya'da 14 milletvekilliğinin dağılımı Ak Parti 5, CHP 5, MHP 3 ve HDP 1 olarak gerçekleşti.

07.06.2015 22:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da 14 milletvekilliğinin dağılımı Ak Parti 5, CHP 5, MHP 3 ve HDP 1 olarak gerçekleşti. Geçen seçimde Ak Parti 6, CHP 5 ve MHP de 3 milletvekili çıkarmıştı.

Seçim sonuçlarına göre Ak Parti adayları Lütfi Elvan, Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökcen Özdoğan Enç ve Sena Nur Çelik; CHP adayları Niyazi Nefi Kara, Deniz Baykal, Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın ve Devrim Kök; MHP adayları Mehmet Günal, Ahmet Selim Yurdakul ve Tarkan Akıllı ile HDP adayı Saruhan Oluç Antalya Milletvekili seçildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, Antalya'dan meclise giderken, Ak Parti'de Hüseyin Samani ve Gökcen Özdoğan Enç Ankara'da ikinci dönem görev yapacak. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile MHP Milletvekili Mehmet Günal bu dönem de Antalya Milletvekili olarak TBMM'de görev alacak. İlk kez Antalya'dan milletvekili çıkaran HDP'yi Ankara'da Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç temsil edecek.

AK PARTİLİ VEKİLLER

Maden mühendisi 53 yaşındaki Lütfi Elvan, Ermenek doğumlu. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi'ni bitirdi. Leeds Üniversitesi'nde maden araştırması alanında, Delaware Üniversitesi'nde ekonomi dalında yüksek lisans yaptı. 23 ve 24'üncü Dönem Karaman Milletvekili. 25 Aralık 2013'te Binali Yıldırım'ın yerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na atandı. Evli ve 2 çocuk babası.

Avukat Mustafa Köse 38 yaşında. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 2001 yılında avukatlığa başladı. 2011'de Hüseyin Samani milletvekili adaylığı için istifa edince, İl Başkanı olarak atandı. 10 Haziran 2012'deki kongrede İl Başkanı seçildi. 2.5 yıl bu görevini yaptıktan sonra milletvekili adayı olabilmek için istifa etti. Evli, 3 çocuk babası.

İkinci dönem meclise giren 51 yaşındaki Hüseyin Samani, Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümü ön lisans, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü lisans mezunu. Tarımsal girdi ticareti, seracılık ve tarımsal danışmanlık yaptı. Ak Parti Antalya İl Başkanlığı yapan Samani, 24'üncü dönem Antalya Milletvekili seçildi. Evli ve 3 çocuk babası.

Yine ikinci dönem meclise giren 39 yaşındaki Gökcen Özdoğan Enç, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu. 24'üncü dönem Ak Parti Antalya Milletvekili seçildi. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Üyesi, TBMM Türkiye- Kosta Rika Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Türk Parlamenterler Birliği Üyesi. Evli ve 1 kız çocuk annesi.

Avukat Sena Nur Çelik, Alanya İlçesi doğumlu ve 28 yaşında. Üsküdar Amerikan Lisesi'nden mezun. Lisans eğitimini İngiltere'de Warwick Üniversitesi'nde tamamladı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden denklik aldı. İstanbul'daki bir hukuk firmasında avukatlık yaptı. Milletvekili aday adaylığına İstanbul 1. Bölge'den başvurdu, Antalya'dan gösterildi. İngilizce biliyor. Bekar.

CHP'DEN SEÇİLENLER

'Halkın doktoru' olarak tanınan Niyazi Nefi Kara, 46 yaşında. Manavgat İlçesi'nde doğdu. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Çeşitli illerde doktor olarak görev yaptı. Son olarak Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olarak çalıştı. Milletvekilliği için görevinden ayrılan Kara, CHP'nin Antalya'da gerçekleştirdiği önseçimden birinci çıktı. 2007 ve 2011 yıllarında da CHP'den milletvekili aday adayı olan Kara, evli ve 2 çocuk babası.

CHP eski Genel Başkanı 77 yaşındaki Deniz Baykal, Antalya doğumlu. Partinin 2'inci kurucu genel başkanı olarak CHP'nin 18 yıl Genel Başkanlığı görevinde bulundu. 37. Hükümette Maliye Bakanlığı, 42. Hükümette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 52. Hükümette Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Evli ve 2 çocuk babası.

İşadamı Çetin Osman Budak 55 yaşında. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) eski Başkanı Budak, CHP'nin 14 kişilik Antalya listesinde kontenjan aday olarak yer aldı. ATSO başkanlığıyla birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) başkan yardımcılığı görevinde de bulunan Budak, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Yönetimi Bölümü'nden mezun. Evli ve 2 çocuk babası.

63 yaşındaki Mustafa Akaydın, Çorum doğumlu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü ve Üniversiteler Arası Kurul Başkanlığı görevlerinde bulundu. CHP'den 2009 yılında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Akaydın, 2014 yerel seçimlerini kaybetti. Evli ve iki çocuk babası.

Turizmci Devrim Kök, 38 yaşında. CHP Antalya eski İl Başkanı Kök, ilk ve ortaokulu, Manavgat ve Antalya'da, yükseköğrenimini ise Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde tamamladı. Kök, CHP'de Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde de bulundu. 1 çocuk babası.

MHP'NİN VEKİLLERİ

MHP'den 3'üncü dönem meclise giren Mehmet Günal 51 yaşında. Manavgat'ta doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını ABD'de; doktorasını Ankara'da tamamladı. Merkez Bankası'nda uzman olarak çalıştı. Atılım, Bilkent Üniversitesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğretim görevlisi olarak ders verdi. DPT Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüttü. 2002'de doçent oldu. Ekonomi alanında 5 kitabı yayınlandı. İngilizce ve Almanca biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

Tıp doktoru 49 yaşındaki Ahmet Selim Yurdakul, Ankara doğumllu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra yüksek lisansını ve doktorasını yaptı. Çeşitli hastanelerde doktor olarak çalıştı. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı'nda doçent oldu. İngilizce biliyor.

İnşaat mühendisi 46 yaşındaki Tarkan Akıllı, Manavgat'ta doğdu. Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. Keçiören Belediyesi İmar Müdürlüğü'nde görev yaptı. Manavgat'ın Ilıca Belediyesi'nde İmar ve Fen işleri Müdürlüğü yaptı. 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde Ilıca belediye başkan adayı oldu. İngilizce biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

HDP İLK KEZ ÇIKARDI

Gazeteci- yazar 56 yaşındaki Saruhan Oluç, 56 yaşında. İstanbul doğumlu. Üniversite eğitimini Almanya'da tamamladı. Günlük gazetelerde ve basın yayın kuruluşlarında editörlük, yazarlık, yöneticilik ve yorumculuk yaptı. Kurucularından olduğu Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nde uzun yıllar Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. HDP'nin kuruluşunda yer aldı, Eş Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da AK Parti 5, CHP 5, MHP 3 ve Hdp 1 Milletvekili Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Murathan Mungan, 'Maskeli Balo' Şarkısının İzinsiz Kullanılmasına Dava Açacak
    16:37 Murathan Mungan, 'Maskeli Balo' Şarkısının İzinsiz Kullanılmasına Dava Açacak

    Murathan Mungan, 'Maskeli Balo' adlı şiirinin Yeni Türkü tarafından izinsiz kullanıldığını ve bu durumdan üzüntü duyduğunu açıkladı. Mungan, konuyla ilgili dava açılacağını duyurdu.

  • Nevra Serezli'ye Dünya Tiyatro Günü'nde ödül
    16:36 Nevra Serezli'ye Dünya Tiyatro Günü'nde ödül

    41'incisi düzenlenen ödül töreni Dünya Tiyatro Günü'nde gerçekleştirildi. MSM öğrencilerinin oylarıyla belirlenen ödül bu yıl Tiyatrokare'nin sahneye koyduğu kapalı gişe oyunları arasında yerini alan 'Ağaçlar Ayakta Ölür' ve 'Veda' oyunlarıyla seyircilerini büyüleyen sanatçı Nevra Serezli'ye verildi. Nevra Serezli ödülü alırken gözyaşlarını tutamadı ve şöyle söyledi: 'Bu ödülü Metin (Serezli) yıllar önce almıştı, salonumuzda duruyordu. Belki bir gün ikincisini de ben alırım diye ümitleniyordum, hatta Metin ile bu konuda bol bol şakalaşıyordum. Şimdi salonda iki adet Dümbüllü büstü var ama ne yazık ki Metin yok. Böyle hasret gidereceğiz.' Nevra Serezli ayrıca bir sanatçının en büyük ödülünün sahneye çıkması olduğunu belirterek: 'Şimdi 'Ağaçlar Ayakta Ölür' oyununa yetişiyorum. Ödül töreninden sonra eve gitseydim, ödül coşkusunu bu kadar çok yaşayamayacaktım. Güzel ödül töreni seyircimin alkışlarıyla katlanacak' dedi. İSMAİL DÜMBÜLLÜ SANAT KAMUOYUNUN ÖNEMLİ ÖDÜLLERİNDEN BİRİ. Müjdat Gezen ise yıllardır verilen ödülle ilgili olarak: 'Tiyatromuzun en önemli isimlerinden İsmail Amca babamın da tanıdığıydı. Onun adına ödül vermeye karar verdiğimizde, yüzündeki gülüşü ve doğru ifadeyi yakalayabilmek için Savaş Dinçel'in yardımlarını rica etttim. Bu büst İsmail Dümbüllü fotoğrafı üzerine Savaş Dinçel'in yüz ifadesinin oturtulmasıyla oluştu ve bir komedyene layık hale geldi.' Töreni izlemeye gelen Tiyatrokare'nin kurucusu ve yönetmeni Nedim Saban ise, daha önce Tiyatrokare'ye Melek Baykal tarafından getirilen İsmail Dümbüllü Ödülünü çok önemsediğini, ayrıca bu ödülün tiyatro öğrencilerinin seçimiyle, Türkiye'ye örnek, seçkin bir tiyatro okulunda Dünya Tiyatro Gününde verilmesinden de gurur duyduğunu ekledi.

  • Orhan Gencebay'ın sahnedeki hali eleştirilere neden oldu
    16:36 Orhan Gencebay'ın sahnedeki hali eleştirilere neden oldu

    Orhan Gencebay'ın Şişli'deki iftar programında Cumhur İttifakı'na destek vermesi sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Eşi Sevim Emre ise Gencebay'ın siyaset üstü bir kişilik olduğunu ve hangi parti vatanı için uğraşıyorsa yanlarında olduklarını belirtti.

  • Survivor All Star Yarışmacısı Adem Kılıççı Katarsis Programında Konuştu
    16:36 Survivor All Star Yarışmacısı Adem Kılıççı Katarsis Programında Konuştu

    Survivor All Star yarışmacısı Adem Kılıççı, Gökhan Çınar'ın konuğu olduğu Katarsis programında iddialı sözler söyledi. Kılıççı, Survivor'da yaşadığı zorlukları anlattı ve neden bu yıl yarışmaya katılmadığını açıkladı. Ayrıca, Nisa'nın şampiyonluğuna sevindiğini ve Acun Ilıcalı'ya kırgın olduğunu belirtti.

  • Çin, Görme Engelli İnsanların Yardımına Koşan Robot Rehber Köpek Geliştirdi
    16:35 Çin, Görme Engelli İnsanların Yardımına Koşan Robot Rehber Köpek Geliştirdi

    Çin'de geliştirilen yapay zeka destekli robot rehber köpek, görme engelli insanların hayatını kolaylaştırmak için tasarlandı. İnsan talimatlarını anlayabilen, sohbet edebilen ve rehberlik yapabilen bu robot köpek, görme engelli insanların yaşam kalitesini artırabilir.

  • vivo V30 ile gelen pil sağlığı garantisi her şeyi değiştirecek
    16:35 vivo V30 ile gelen pil sağlığı garantisi her şeyi değiştirecek

    Akıllı telefonlar günlük yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ancak sürekli kullanım pil ömrünü olumsuz etkileyebiliyor. vivo V30 modeli, kullanıcılara dört yıl boyunca pil sağlığı garantisi sunuyor ve pil sağlığı yüzde 80'in altına düştüğünde ücretsiz pil değişimi hakkı tanıyor. Ayrıca, uzun ömürlü bir pil, iki kat pil ömrü, yenilikçi pil malzemeleri ve güvenlik ile kalite kontrollerini birleştiriyor. vivo V30 ayrıca Süper Pil Tasarrufu ve BlueVolt teknolojileri ile kesintisiz bir deneyim sunuyor. Pil sağlığı takip fonksiyonu sayesinde kullanıcılar pil sağlığını kontrol edebiliyor ve kullanım kolaylığı ve güvenilirlik sunuyor.

  • Ünlü Sanatçı Onur Akın, Uzun Süre Sonra CHP Mitinginde Sahne Alacak
    16:35 Ünlü Sanatçı Onur Akın, Uzun Süre Sonra CHP Mitinginde Sahne Alacak

    CHP'den milletvekili adayı gösterilmemesi üzerine siyaseti bıraktığını açıklayan Onur Akın, CHP mitinginde şarkılar söyleyecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü'nün konuşacağı mitingde Onur Akın sahne alacak. Daha önce siyasette vefa görmediğini belirten sanatçı, 2009 yılından bu yana CHP için beste yapmıştı.

  • SpaceX Starship Enkaz Parçaları eBay'de Satışa Çıktı
    16:35 SpaceX Starship Enkaz Parçaları eBay'de Satışa Çıktı

    Elon Musk'ın özel uzay şirketi SpaceX, Starship'in ilk iki test uçuşunda fırlatma araçlarını kaybetti. Şimdi bu patlamalardan kalan enkaz parçaları, eBay alışveriş sitesinde binlerce dolara satılıyor ve SpaceX, uzay aracını geri almak konusunda gevşek bir tutum sergiliyor. Bir eBay satıcısı, şirketin son fırlatma girişiminden kalan bir karo parçasını 'South Padre Adası'ndaki mendireklerin sonunda sudan yüzerken bulduğunu' söyledi. SpaceX'e 'enkaz bildirme sıcak hattı ve e-postası' üzerinden bilgi verdikten sonra şirket, satıcıya 'parçaları kendilerine göndermeyi ya da tutmayı' seçebileceğini söyledi. SpaceX Starship, patlamalarıyla ve çarpıcı paslanmaz çelik dış görünümüyle tanınıyor, ancak roketin alt kısmı ısı kalkanı olarak 18 bin siyah silika bazlı altıgen karo ile kaplı. Bu yeniden kullanılabilir karolar 2 bin 500 derece üzerindeki sıcaklıklara dayanacak şekilde tasarlanmış, bu nedenle roketler patladığında sağlam kalması bekleniyordu. Karoların kendileri maddi bir değere sahip değil ve esas olarak hatıra olarak değerlendiriliyor. SpaceX, NASA ile büyük sözleşmeleri olan başarılı bir işletme olsa da, şirket henüz Musk'ın şirket için belirlediği hırslı hedeflerin hiçbirine ulaşmadı ve ulusal uzay programlarının hatırladığı başarılara erişemedi. Yetkililerin bu parçalara sahip çıkamaması sonucu, bu enkaz parçalarını bulan kişiler eBay alışveriş sitesinde satışa çıkardı.

  • Volvo, Son Dizel Motorlu Otomobilini Üretti
    16:35 Volvo, Son Dizel Motorlu Otomobilini Üretti

    İsveç asıllı otomobil üreticisi Volvo, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada artık dizel motorlu otomobiller üretmeyeceğini belirtmişti. Şirketin Torslanda fabrikasında üretilen son dizel motorlu Volvo otomobilin modeli ise XC90 oldu. Volvo, gelecek yıllarda tüm satışlarını elektrikli otomobillerle gerçekleştirmeyi hedefliyor.

  • Türkiye'nin güneş enerjisi kurulu gücü 12 bin MW'ı aştı!
    16:34 Türkiye'nin güneş enerjisi kurulu gücü 12 bin MW'ı aştı!

    Türkiye, güneş enerjisi alanında önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Güneş enerjisi kurulu gücü ilk defa 12 bin megawatt (MW) seviyesini aşarak 12 bin 425 MW'a ulaştı. Aynı zamanda, yenilenebilir enerjinin elektrik üretimindeki payı son iki aydır yüzde 51'in üzerinde gerçekleşti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yenilenebilir enerjinin Türkiye'nin enerjide tam bağımsızlığının anahtarı olacağını vurgulayarak, 2035 yılına kadar her yıl 5 bin MW'lık kurulu güç artışı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement