Antalya'da AK Parti'den Belediye Tesisine Baskın - Son Dakika
Güncel

Antalya'da AK Parti'den Belediye Tesisine Baskın

Antalya\'da AK Parti\'den Belediye Tesisine Baskın

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Boğaçayı'ndaki tesisinde belediyeye ait evrakların yakıldığı iddiasıyla polisin inceleme başlattığını öğrenen, resmi olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Ak Partili Menderes Türel ve partililer, tesise baskın yaptı.

02.04.2014 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Boğaçayı'ndaki tesisinde belediyeye ait evrakların yakıldığı iddiasıyla polisin inceleme başlattığını öğrenen, resmi olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Ak Partili Menderes Türel ve partililer, tesise baskın yaptı.

Bir kısmı yanan evrakı gösteren Türel, 'Entrikalarla kirli oyunlarla, kara politikalarla ayıplarını örtmeye çalışanlar adaletin yakasından kendilerini kurtaramayacak" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın ise Boğaçayı tesislerinde yakılanların belediyenin resmi evrakı olmadığını, kendi makam odasında bilgi amaçlı bulunduğu kağıtlardan oluştuğunu söyledi. Akaydın, tesise baskın yapanlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ve beraberindekiler partisinin il başkanlığı önünde partililere seçim ötobüsünden seslenirken, kendisine telefonla gelen haberi paylaştı. Köse, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Boğaçayı'ndaki şantiyede belediyeye ait evrakın yakıldığı iddiasıyla polisin inceleme başlattığını duyurdu. Köse, partililere Boğaçayı'ndaki tesislere giderek evrakların yakılmasını önleme çağrısında bulundu. Köse, beraberindeki Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ve partililerle Boğaçayı'ndaki tesise gitti. Kesin olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan AK Partili Menderes Türel'in de geldiği şantiyede polis belediye tarafından yakıldığı iddia edilen evrakın bulunduğu alana, şerit çekerek güvenlik altına aldı.

GÖREVE BAŞLAMAYI GECİKTİRİYOR

Partililerin slogan atarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı CHP'li Mustafa Akaydın'a tepki gösterdiği şantiyede Türel, Köse ve beraberindekiler bir kısmı yanan evrakı inceledi. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Türel, evrakı göstererek en az 5 sene saklanması gereken imar ve bütçeye ait evrakların yakıldığını ileri sürdü. İhbar üzerine geldiklerini belirten Türel, şöyle konuştu:

'Şu anda Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin üretim tesislerindeyiz. İhbar üzerine gelen emniyet güçleri evrak yakıldığıyla ilgili olay yerinde müdahalede bulundu. Ben de intikal ettim. Biz dünden beri bunu söylüyorduk. Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaptığı itirazların arkasında bizim göreve başlamamızı ertelemeye yönelik gayret ve bu gecikmeden kaynaklanan kendi usulsüzlüklerini yolsuzlukarını örtmek için bazı evrakların yok edilmesi girişimleri ile ilgili olduğunu dün söylemiştik. Bugün de bu olay suçüstü yapılarak ortaya çıktı."

Yakılan evrakın 2012 ve 2013 tarihli iç denetim raporu ile imar ve bütçe konularında olduğuna dikkati çeken Türel, evrak tarihlerinin 5 seneyi geçmesi halinde imha edilebileceğini dile getirdi. Evrakların 5 yıl boyunca saklanması gerektiğine dikati çeken Türel, şöyle konuştu:

"Bu hırsızlıklarını örtmeye yönelik girişimi esefle kınıyorum. Bu hırsızlara başta Mustafa Akaydın olmak üzere göreve başladığımızda hesabını soracağız. Yetim hakkına göz dikenlere, kursağından haram geçenlere hesabını soracağız. Antalya'da huzur gelsin barış gelsin diye göreve başladığımız süreçte entrikalarla kirli oyunlarla kara politikalarla ayıplarını örtmeye çalışanlar adaletin yakasından kendilerini kurtaramayacak. Hırsızlıklarının hesabını sonuna kadar verecek. Biz göreve başladığımızda hepsinin hesabını soracağız."

'AKAYDIN ABD'YE KAÇACAK'

Devletin bütün yetkililerine belediyedeki evraklara sahip olmaları konusunda tedbir almaları uyarısında bulunan Menderes Türel, evrakların ne kadarının kurtarıldığı konusunda bilgisi olmadığını söyledi. Kurtarılan evraklara emniyetin el koyduğunu kaydeden Türel, kendilerinin de ayrıca inceleme yürüteceklerini belirtti. Belediyeye ait diğer şirketlerde de evrakların imha edildiğini iddiasının kendisine ulaştığını dile getiren Türel, 'Böyle bir hırsızlığa göz yumamayız. Sayın Akaydın'ın bu evrakları yaktıktan sonra yurtdışına kaçacağı, ABD'de kızının yanına kaçacağı ile ilgili ihbar gelmektedir. Güvenlik güçlerini uyarıyorum. Gereken tedbirler alınmalı. Bunların yüce hukuk adalet önünde hepsinin hesabını soracağız. Artık Antalya'da hırsızlık yolsuzluk yapanlar şükürler olsun gidiyor" diye konuştu.

AKAYDIN: RESMİ EVRAK DEĞİL

Mustafa Akaydın ise Boğaçayı tesislerinde yakılan evrakın belediyenin resmi evrakı olmadığını, kendi makam odasında bilgi amaçlı bulunduğu kağıtlardan oluştuğunu söyledi. Akaydın, "Yakılan evrak içinde iş başvurusu CV'leri, belediye meclisi notları gibi kağıtlar var. Bunlar bürokratik sistem içerisinde yeralan evrak değil, makam odamda, çalışma amaçlı kullandığım kağıtlardır. Bununla ilgili Antalya adliyesine giderek tesise baskın yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Polis ve jandarma ekipleri tesisteki incelemelerini sürdürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da AK Parti'den Belediye Tesisine Baskın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement