Antalya'da Çiftçi, Hal Kapılarını Kapattı, Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Çiftçi, Hal Kapılarını Kapattı, Eylem Yaptı

Antalya\'da Çiftçi, Hal Kapılarını Kapattı, Eylem Yaptı

ANTALYA sebze ve meyve üreticileri, Antalya Toptancı Hali'ndeki komisyoncuların fiyat uygulamalarını protesto etti.

21.11.2016 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA sebze ve meyve üreticileri, Antalya Toptancı Hali'ndeki komisyoncuların fiyat uygulamalarını protesto etti. Dün saat 20.00 sıralarında Antalya Toptancı Hali'ne konvoy eşliğinde boş araçlarıyla gelen üreticiler, hale mal sokmayarak, komisyoncuların ürünleri kendilerinden düşük fiyata alıp pahalıya satmasına tepki gösterdi. Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde, hale ürün getiren bazı çiftçiler de etkilendi. Çiftçilerin araçlarının hale girmesini önlemek için kompleks içine girişi sağlayan 3 kapı da üreticiler tarafından kapatıldı. Polisin zaman zaman müdahalesi ile açılan kapılar birkaç kez kapandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ile Devrim Kök'ün sık sık slogan atan eylemcileri ikna çabası da sonuç vermedi. Eylemciler bir ara batı giriş kapısını açık tutmaya çalışan polise engel olmak isteyince arbede çıktı. Kapıyı kırmak isteyen üreticileri yine kendi arkadaşları ikna etti. Toma ve çevik kuvvetin hazır bekletildiği eylem sırasında bazı üreticiler araçlardan domates, biber, patlıcan gibi ürünleri alarak yola döktü. Ürettikleri ürünlerin maliyetinin altında alıcı bulmasına tepki gösterdiklerini dile getiren çiftçiler, devlete vergisini düzenli ödemelerine rağmen borç batağında bulunduklarını söyledi. Çiftçi Hüseyin Çelik, 10 yıl önce domatesin kilosunu 1-1,5 TL'ye satarken, gübrenin fiyatını da 25 TL'den aldıklarını hatırlatarak, şöyle dedi:

"Şu anda ben 125 TL'ye gübre alırken, domatesin kilosunu dövizin gidişatına göre 12 TL'den satmam gerekiyor. Ama ben domatesi 80 kuruşa satıyorum. Piyasada 1 TL. İstanbul'da da 5 TL'ye satıyorlar. Devletin desteğini istemiyorum. 5 dönem serama yıllık 500 TL veriyor. Vermesin kardeşim. İstemiyoruz biz bu desteği. 20 litre mazot parasını ne yapayım ben. Bana Pazar bulsun kardeşim Pazar. Devlet bana malı ürettiriyor ise Pazar bulacak."

Eski Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım ise halen çiftçilik ile uğraştığını ve çocuklarını çiftçilikten kazandığı para ile okuttuğunu belirterek, "Devletten istediğimiz; sadaka değil. Suriyelilere haksız yere verilen milyarlarca parayı bize akıtsın demiyoruz. Biz onuru, şerefi ile çoluk çocuğunu büyütmeye çalışan, yeri geldiğinde canını vatanı için veren Türk çiftçiyiz biz. Biz Cumhurbaşkanı'ndan alın terimizin hakkını istiyoruz. Sadaka istemiyoruz. Ayrıca bizim sırtımızdan enflasyonu düşürmesinler" diye konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak da Kumluca, Finike, Elmalı, Aksu, Serik, Manavgat, Gazier'den çiftçilerin sosyal medya üzerinden örgütlenip buraya geldiklerini ifade ederek, "Bu şunu gösteriyor. Çiftçi sahipsiz. Çiftçi örgütleri var. Onlar bile önlerine düşmemişler. Bu çiftçi kardeşlerim aç olduklarını söylüyorlar. Ürünlerde bütün girdi maliyetleri yüksek. Ancak, bugün sattıkları fiyat yine aynı. Buradan iktidardakilere sesleniyorum. Bu sesi duyun. Bu ses artık çığlıktır. Yaşayamıyoruz, bizi destekleyin diyorlar" dedi.

CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök ise Salı günü TBMM'de CHP Grubu adına konuşma yapacağını ve çiftçinin sorununu orada gündeme taşıyacağını ifade etti. Eylemci çiftçiler sorunları çözüme kavuşana kadar protestoya devam edeceklerini söyledi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Çiftçi, Hal Kapılarını Kapattı, Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement