Antalya'da "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" - Son Dakika
Politika

Antalya'da "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Ayrılıkları, gayrılıkları bir kenara bırakalım. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, inancımız farklı olabilir, mezheplerimiz farklı olabilir, etnik geçmişimiz farklı olabilir ama biz hep birlikte Türkiye'yiz.

07.08.2016 20:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Ayrılıkları, gayrılıkları bir kenara bırakalım. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, inancımız farklı olabilir, mezheplerimiz farklı olabilir, etnik geçmişimiz farklı olabilir ama biz hep birlikte Türkiye'yiz." dedi.

Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 15 Temmuz akşamından bu yana demokrasi nöbeti tutan ve destek veren tüm Antalyalılara teşekkür etti. Antalya'nın her zaman sivil demokrasinin başkenti olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Bunun ne kadar doğru olduğunu, tüm darbeleri nasıl elinizin tersiyle itip demokrasinin yanında olduğunuzu son darbe girişiminde en iyi şekilde gösterdiniz." diye konuştu.

15 Temmuz akşamı hiç beklenmeyen bir anda askerlerin içine sızan, asker kıyafeti giyen hainlerin Türkiye'ye büyük bir darbe vurmak istediğini, milletin silahıyla milleti vurmak istediğini, uçaklardan bomba attığını, tanklarla milletin üzerinden geçmek istediğini kaydeden Çavuşoğlu, Türk milletin o hainlere fırsat vermediğini, polisin ve askerin de kısıtlı imkanlarıyla darbeye karşı göğsünü siper ettiğini söyledi.

"Sıra PKK'da"

Tüm hainlerle mücadelenin devam edeceğini ifade eden Çavuşoğlu, "Bu darbe girişimini fırsat bilip son zamanlarda askerimize, polisimize, milletimize saldırılarını artıran PKK hainlerinden de hesabını soracağız. Nasıl bu FETÖ'cüleri askerimizin içinden, Mehmetçiğimizin içinden, polisimizin, yargımızın, dışişlerimizin, diğer kurumlarımızın içinden temizliyorsak PKK hainlerini de bu topraklardan temizleyinceye kadar bize durmak yok. Onları da temizleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Darbeye karşı gösterilen birlik ve beraberliğin bundan sonra da gösterilmesi gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, Türkiye'yi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak gerektiğini bildirdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Ama bizim anladığımız çağdaş medeniyet seviyesi, canı istediği zaman bize demokrasi dersi vermeye çalışıp da yeri geldiği zaman darbeyi destekleyen o tek dişi kalmış canavarlar değil. Bizim kendi medeniyetimiz var, kültürümüz var, çağdaşlık anlayışımız var. İşte Türkiye'yi onun üzerine çıkarmamız lazım. Nasıl Atatürk Samsun'a ayak bastı ve kurtuluş harekatı başladı. Anadolu'da birlik beraberlik başladı. İşte o ruhu geri getirmemiz lazım ama biz o ruhun geri geldiğini görüyoruz. Aynı şekilde Çanakkale ruhunun Türkiye'ye geri geldiğini görüyoruz. Bu bizim için çok büyük fırsat, bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Ayrılıkları, gayrılıkları bir kenara bırakalım. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, inancımız farklı olabilir, mezheplerimiz farklı olabilir, etnik geçmişimiz farklı olabilir. Ama biz hep birlikte Türkiye'yiz. Hep birlikte Türk milletini oluşturuyoruz. Dolayısıyla bu birlik beraberliği bozdurmayalım."

"Birlik ve beraberliği herkes gördü"

Bugün İstanbul Yenikapı'da birlik ve beraberliği herkesin gördüğünü belirten Çavuşoğlu, uzlaşı kültürünün devam etmesi, varsa problemlerin konuşarak çözülmesi gerektiğini dile getirdi. Demokratik kurumlarla milletin birleştirilmesi gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, demokratik kurumların hepsinin milletin hizmetinde olduğunun gösterilmesi gerektiğini bildirdi.

Bakan Çavuşoğlu, "İstanbul'daki Yenikapı ruhu ve Antalya'daki ruhu inşallah bunan sonra da yaşatacağız." dedi.

Yurtdışından darbe girişiminin başarısız olmasına üzülenler, bunu hazmedemeyenler olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, bazı kesimlerin Türk karşıtlığını İslam karşıtlığını "kustuklarını" ifade etti.

Çavuşoğlu, "Medyaya bakıyoruz, BBC diye bir kanal, ciddi bir kanal zannedersiniz, o gece diyor ki 'Türkiye'de millet Recep Tayyip Erdoğan'a karşı tankların üzerine çıktı' diyor. Bu kadar yalan söylüyorlar. Türkiye'de birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu, darbeye karşı olduğumuzu dünyaya iyi anlatmamız lazım." dedi.

Diğer konuşmalar

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 15 Temmuz'un bir milat olduğunu, Türk milletinin yeniden tarih sahnesinde var oluşunun miladı olduğunu kaydetti. Demokrasi nöbetinin bugün meydanlarda noktalanacağını ifade eden Karaloğlu, ama milletin kurulacak tuzaklara karşı uyanık olma şuurunu asla terk etmemesi gerektiğini, çünkü hain FETÖ temsilcilerinin millete kuracağı tuzaklar olabileceğini dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bugün Türkiye'nin tarihi bir gün yaşadığını ifade etti. İlk defa siyasi partilerin bir mitingde bir araya geldiğini belirten Türel, "Sayın Cumhurbaşkanımız ferasetle 15 Temmuz mücadelesinde olduğu gibi, bu büyük mitinge de öncülük ettiler, Sayın Başbakanımız, Sayın (Kemal) Kılıçdaroğlu ve Sayın (Devlet) Bahçeli bu tarihi mitingde Türk milletinin gücünü dünyaya gösterdiler." dedi.

15 Temmuz gecesinde tankların karşısına çıkarak, bayrağın, vatanın şerefini korumak için Hak'ka yürüyen şehitleri bir kez daha saygıyla andığını dile getiren Türel, "O şehitlerin içinde kardeşim gibi sevdiğim, keşke ben de onlarla birlikte orada şehit olsaydım dediğim yakın arkadaşlarım var. Erol Olçok, tariflere sığmayan, bir derviş, bir bilge, hak ve millet sevdalısı insan, 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip ile birlikte şehit oldu." diye konuştu.

Şehitlerin anısını yaşatmak için, Çallı'da hizmete açılacak büyük köprünün adının, "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Köprüsü" olması için Büyükşehir Belediye Meclisine teklif götüreceğini anlatan Türel, bu adımlarla şehitlerin aziz hatıralarını yaşatmaya devam edeceklerini kaydetti.

Antalya'nın demokrasinin kalesi olduğunu, bütün partileri ve sivil toplumuyla demokrasiye sahip çıktığını gösterdiğini de vurgulayan Türel, şöyle konuştu:

"Hainler yanlış hesap yaptılar, hainlerin hesabını Allah'ın hesabı bozdu. Sandılar ki, 1960'da, 1970'de, 1980'de, 1995'de olduğu gibi millet boyun eğecek. Çanakkale ruhunun dirildiğini görmediler. Fatihleri, Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa'ları, Kurtuluş Savaşı'nı veren Gazi Mustafa Kemal'leri, Nene Hatunları, Sütçü İmamları unuttular. Ecdadımızın Plevne türküsünü unuttular."

Başkan Türel, demokrasi nöbetlerinin biteceğini ancak kendilerinin nöbete devam edeceğini belirterek, "Çünkü bu hainler her şeyi yapabilir. Her tür kışkırtmaya yeltenebilirler. Hep birlikte dikkatli olacağız, hainlere fırsat vermeyeceğiz, milletin içine nifak sokanlara karşı uyanık olacağız, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi koruyacağız." dedi.

AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, dünya var oldukça 15 Temmuz'un unutulmayacağını söyledi. Antalyalıların günlerdir Cumhuriyet Meydanı'nda yorulmadan beklediğini hatırlatan Sümer, "Sizler dostları sevindirdiniz, hain düşmanlara ise korku saldınız. Hepinizden Allah razı olsun. Siyasi kimlikleriniz farklı olsa da bizi Türk bayrağı ve vatan sevgisi meydanda tuttu." dedi.

CHP İl Başkanı Semih Esen İstanbul Yenikapı'daki mitinge katıldığı olduğu için gönderdiği mesaj okundu.

MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy ise darbe girişimine karşı milletçe sergilenen vakur ve destansı duruş ile darbecilerin hesaplarının alt üst olduğunu söyledi. 15 Temmuz'un Türkiye'nin demokrasi zaferi olduğunu dile getiren Aksoy, bu zaferin tüm Türk milletine ait olduğunu kaydetti.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, birlik ve beraberlik içinde oldukça kimsenin Türk milletine saldırmaya cesaret edemeyeceğini ifade etti. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de asırlara sığmayacak şekilde büyük bir kahramanlık örneği gösteren Türk milletinin sıradan bir evladı olmaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

Mitingden notlar

Demokrasi nöbetinin tutulduğu Cumhuriyet Meydanı'na girişlerde vatandaşlar iki noktada arandı. Polis helikopteri, miting boyunca havadan güvenlik önlemi aldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mitingde, İstanbul Yenikapı'ya bağlantı sağlanmadan önce 15 Temmuz darbe girişimine karşı mücadele ederken şehit düşenler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmaya başladığı anda meydandaki Antalyaspor taraftarları meşaleler yaktı. Vatandaşlar da cep telefonlarının ışıklarını yakarak, Erdoğan'ın sahneye çıkışını kutladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Antalya'da 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement