Antalya'da Deniz Aktaş Davasında Müebbet Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Deniz Aktaş Davasında Müebbet Hapis Cezası

Antalya'da birlikte yaşadığı sevgilisi Deniz Aktaş'ı silahla öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanığa müebbet hapis cezası verildi.

18.10.2016 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da birlikte yaşadığı sevgilisi Deniz Aktaş'ı silahla öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanığa müebbet hapis cezası verildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Lokman Barış Çelik ile öldürülen Deniz Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin, tarafların avukatları ve bazı kadın hakları savunucuları katıldı.

Duruşmada son savunmasını yapan sanık Çelik, Deniz Aktaş'ın planlayarak, tasarlayarak öldürmediğini ve pişman olduğunu söyledi.

Çelik, vicdan azabı çektiğini belirterek, "Bu olayın yaşanmasından dolayı çok ağladım. Çünkü Deniz'i çok seviyordum. Bilgisayarcıyım, katil değilim. Öldürme olayını planlayarak yapmadım. Planlamış olsaydım bile böyle bir plan yapmazdım. Üzgünüm, başka söyleyecek bir şeyim yok." dedi.

Sanık, 20 sayfalık yazılı ifadeyi ve bazı fotoğrafları dosyaya konulması için mahkeme heyetine verdi.

Müşteki Figen Yetişgin'in avukatı İpek Bozkurt, olayın klasik bir adli vaka olmadığını, sanığa indirimsiz olarak verilecek kararın adalet duygusunu ve vicdanları onaracağını belirtti.

Cezada indirim uygulanmadı

Bozkurt, kadınların sadece silahla, bıçakla öldürülmediğini söyleyerek, "Kadınları asıl indirimler öldürüyor. Bugün verilecek ceza bütün kadın cinayetleri için önemli bir durum teşkil ediyor. Kadınları öldürmeye kalkışacak insanlar için bir caydırıcı nitelik taşıyacaktır." dedi.

Sanık avukatı Turan Yaşin ise müvekkilinin dosyaya yansıyan olumsuz bir tavrının olmadığını ve yaşanan olayı pişmanlık duygusu içerisinde bütün samimiyetiyle anlattığını vurgulayarak, lehine olan hükümlerin uygulanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Çelik'i "kasten öldürme" suçundan müebbet cezasına çarptırırken, cezayı hafifletecek takdir indirimine gerek olmadığına karar verdi.

Kadın cinayetleri protesto edildi

Duruşma sonrasında adliye önünde bir araya gelen bazı kadın hakları savunucuları, pankart açarak kadın cinayetlerini protesto etti.

Öldürülen Deniz Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin, yaptığı açıklamada, davada sanığa müebbet hapis cezası verildiğini ve hiçbir indirim uygulanmadığını, bunun da kadın cinayetleri için olumlu sonuç olduğunu kaydetti.

Sanığın savunmalarının yalan beyanlar üzerine kurulduğunu dile getiren Yetişgin, "Yalan beyanla kendisinin suçsuz ve pişman olduğunu iddia etti. Adalet yerini buldu, indirim almadan müebbet aldı. Avukatlarının beyanları da çok saçmaydı. Sanığın katil olmadığını söylediler ama Lokman Barış Çelik kadın katilidir." diye konuştu.

Müşteki avukatı İpek Bozkur da sanığın hiçbir indirim almadan müebbet hapis cezası aldığı için mutlu olduklarını anlattı. Sanığın kendisinin "katil" olmadığını bilgisayarcı olduğunu söylediğini vurgulayan Bozkurt, sanığın böylelikle takdir indirimi almaya çalıştığını ancak mahkemenin bunu kabul etmediğini ifade etti.

Lokman Barış Çelik, 4 Mart 2015'te Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi'ndeki evde birlikte yaşadığı Deniz Aktaş (21) ile tartışmış, Çelik, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine kız arkadaşını başından ve kalbinden 3 kurşun ile vurarak öldürmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da Deniz Aktaş Davasında Müebbet Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement