Antalya'da Fetö/pdy'den Tutuklu 97'ye Çıktı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Fetö/pdy'den Tutuklu 97'ye Çıktı

Antalya'da, darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturmalar kapsamında haklarında işlem yapılan kişi sayısı 1334'e ulaştı.

28.07.2016 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da, darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturmalar kapsamında haklarında işlem yapılan kişi sayısı 1334'e ulaştı. Bunlardan 97'si tutuklandı. 218 kişi gözaltında, 72 kişi ise firari. Kamuda açığa alınan personel sayısı ise 878.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından tüm yurtta olduğu gibi Antalya'da da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında kamu ve özel sektörde operasyonlar sürüyor. Antalya Valiliği'nde oluşturulan Olağanüstü Hal (OHAL) ofisinde FETÖ/PDY terör örgütüyle ilişkili olduğu yönündeki tüm kamu personeli üzerinde detaylı çalışma yürütülüyor.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte yürütülen incelemeler sonunda toplam 1334 kişi hakkında işlem yapıldı. Toplam 878 kamu personeli açığa alındı. 1334 kişiden 97'si tutuklandı, 218'inin gözaltı süreci devam ediyor, 72 kişi ise firari olarak aranıyor. 27 kişi serbest bırakılırken, 18 kişi de denetimli serbest bırakıldı. 24 kişi de başka ile teslim edildi.

ALANYA ESKİ KAYMAKAMI FİRARDA

Soruşturmalar kapmasında Antalya'da üst düzey yöneticilerden Vali Yardımcısı Bilal Çelik ve Serik Kaymakamı Rıfat Altan tutuklandı. Alanya kaymakamıyken Kayseri Vali Yardımcılığına atanan Erhan Özdemir ise halen firari olarak aranıyor. Emniyet Müdürlüğü bünyesinde toplam 126 polisten 12'si tutuklandı, 3'ü denetimli serbest bırakıldı. 4 polis başka ile teslim edilirken, 72 emniyet mensubu açığa alındı. 22'si serbest bırakıldı, 33 polisin gözaltı süreci devam ediyor, 2 emniyet mensubu da firarda.

46 ASKERDEN 10 TUTUKLU

Darbe girişimi sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mensup toplam 46 asker hakkında işlem yapıldı. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül, Burdur Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Metin Karagöz'ün de aralarında bulunduğu toplam 10 rütbeli asker tutuklandı. 22 asker serbest bırakıldı, 11 asker başka ile gönderildi, 3 asker ise halen gözaltında tutuluyor.

TUTUKLU HAKİM VE SAVCI 49'A ÇIKTI, 11'İ FİRARDA

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya ve ilçelerindeki adliyelerde görevli toplam 73 hakim ve savcı hakkında işlem başlatıldı. Bunlardan 49'u tutuklandı. 8 hakim ve savcı denetimli serbest bırakılırken, 2'sinin gözaltı süreci devam ediyor. 3 hakim ve savcı başka ile teslim edilirken, 11 hakim ve savcı ise firari.

MİLLİ EĞİTİM'DE AÇIĞA ALINAN 730'A DÜŞTÜ

Görevden uzaklaştırmada en büyük sayı ise Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleşti. Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nce çoğunluğu öğretmen olmak üzere 734 personel FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevlerinden uzaklaştırılmıştı. İtirazlar üzerine bunlardan örgütle ilişkisi olmadığı belirlenen 4 kişi görevlerine iade edildi. Açığa alınan Milli Eğitim personeli sayısı 730'a düştü.

SİVİLDE DE BÜYÜK OPERASYON

FETÖ/PDY terör örgütüyle ilgili soruşturma kapsamında kamu kurumlarının yanı sıra sivil ve özel sektöre yönelik toplam 261 kişi hakkında işlem yapıldı. 261 kişiden 12'si tutuklandı, 179 kişi ise gözaltında tutuluyor. 49 kişi firari olarak aranıyor. 5 kişi denetimli serbest, 5 kişi de serbest bırakıldı.

Haklarında işlem yapılan 24 basın mensubundan 12'si tutuklanırken, 2'si denetimli serbest bırakıldı. 1 basın mensubu gözaltında, 9'u ise firari olarak görünüyor.

DİĞER KURUMLARDAKİ DURUM

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında diğer kamu kurum ve kuruluşlarında da çok sayıda açığa alma işlemi gerçekleştirildi. İl Müftülüğü'nde 18, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde 1, Defterdarlık'ta 3, Tapu ve Kadastro'da 4, Gelir İdaresi Başkanlığı'nda 17, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde 3, Sağlık Müdürlüğü'nde 2, Gelir İdaresi Başkanlığı'nda 17, Alanya Liman Başkanlığı'nda 1, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda 19, Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nde 3 kamu görevlisi görevlerinden uzaklaştırıldı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Fetö/pdy'den Tutuklu 97'ye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement