Antalya'da Fırtına Temizliği (3) - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Fırtına Temizliği (3)

Antalya\'da Fırtına Temizliği (3)

Ağaç EVİN ÜZERİNE DEVRİLDİ Antalya'nın Finike İlçesi'ne bağlı Boğaz Mahallesi'nde dün saat 22.30 sıralarında fırtına nedeniyle kökünden sökülen çam ağacı, 83 yaşındaki Ümmüşen Şimşek ve oğlu 51 yaşındaki Salim Şimşek'in birlikte oturduğu evin üzerine devrildi.

18.01.2016 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağaç EVİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Antalya'nın Finike İlçesi'ne bağlı Boğaz Mahallesi'nde dün saat 22.30 sıralarında fırtına nedeniyle kökünden sökülen çam ağacı, 83 yaşındaki Ümmüşen Şimşek ve oğlu 51 yaşındaki Salim Şimşek'in birlikte oturduğu evin üzerine devrildi. Tek katlı evin çatısını dağıtan ağaç, büyük hasara neden oldu.

Ümmüşen Şimşek, fırtına başladığında tedirgin olduğunu ve komşuya gitmek üzere evden çıktığı sırada ağacın devrildiğini anlattı. Salim Şimşek ise yatmaya hazırlanırken ağacın büyük gürültüyle devrildiğini ve panik halde dışarı çıktığını kaydetti. Devrilen ağacın bitişikteki eve de zarar verdiği belirtildi.

Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, mağdur aileye yardım etmek üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan görevlilere talimat verirken, belediye ekipleri ise devrilen ağacı kaldırdı.

Fırtınanın, Hasyurt ve Sahilkent mahallelerinde yaklaşık 19 dönüm sera alanında da zarara neden olduğu kaydedildi.

EVSİZLER YALNIZ BIRAKILMADI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, saatteki hızı yer yer 80 kilometreyi bulan fırtınada dışarda yaşamak zorunda kalan evsizlere kucak açtı. Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda misafir edilen evsiz vatandaşların yemek, sıcak su, temizlik, giyim gibi temel ihtiyaçları karşılandı.

ÇORBA İKRAM EDİLDİ

Büyükşehir Zabıtası ve emniyet güçleri tarafından tespit edilen yaklaşık 50 evsiz vatandaş, ağaçları köklerinden söken şiddetli fırtınanın yaşandığı geceyi Büyükşehir'in kendilerine sunduğu sıcak ortamda geçirdi. Misafir edilen evsiz vatandaşlara sıcak çorba ikram edildi.

AKSU'DA BELEDİYE ALARMA GEÇTİ

Fırtınanın etkili olduğu Aksu İlçesi'nde Belediye Başkanı Ak Partili Halil Şahin ile Ak Parti Milletvekili Hüseyin Samani, felaket bölgelerinde incelemelerde bulundu. Başkan Şahin ile mağdur vatandaşları ziyaret eden Samani, "Aksu'muz fırtınadan olumsuz etkilendi. İlgili bütün kurumlarımız şu an ilçede çalışmalar yapıyor. İlk etapta çatısı uçan evlerimize yardımda bulunuyoruz. Ardından seralardaki, yollardaki hasarları tespit ederek gerekli çalışmaları yapacağız. Bizim için tek sevindirici gelişme afette ölen ya da yaralanan vatandaşlarımızın olmaması" dedi.

DÖŞEMEALTI İLÇESİNE REKOR YAĞIŞ

Döşemealtı İlçesi'nde dün akşam etkili olan yağmur nedeniyle bazı dereler taştı, tarım alanları sular altında kaldı. Sabah saatlerinde yağmurun durmasının ardından Döşemealtı Belediyesi Fen, temizlik işleri ve zabıta müdürlükleri su baskınlarının görüldüğü yerlere iş makinalarıyla müdahale etti. Antalya Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü verilerine göre son 24 saatte metrekareye 65.2 kilogram yağış düştüğü belirlenirken cumartesi ve pazar günlerinin toplamında ise metrekareye düşen yağmur miktarının 100 kg olduğu kaydedildi.

Döşemealtı Belediye Başkanı CHP'li Turgay Genç, tüm önlemlere rağmen şiddetli yağışların bölgede etkili olduğunu, buna rağmen can kaybının yaşanmamasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Başkan Genç, "Döşemealtı Belediyesi olarak hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için imkanlarımızı seferber ediyoruz ancak kalıcı çözüm için belediyemizin de desteğiyle DSİ ve ASAT'ın işbirliği yaparak dere yataklarının yenilenmesinden, kamulaştırılmasına, yağmursuyu drenaj hattının kurulmasına kadar bir çok konuda işbirliği yapması gerekmektedir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Fırtına Temizliği (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement