Antalya'da Fırtına ve Yağmur Yaşamı Felç Etti, Okullar Tatil Edildi (7) - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Fırtına ve Yağmur Yaşamı Felç Etti, Okullar Tatil Edildi (7)

Antalya\'da Fırtına ve Yağmur Yaşamı Felç Etti, Okullar Tatil Edildi (7)

Limandaki TEKNELER BATTI Antalya'da dün öğleden sonra başlayan ve gece yarısı etkisini artıran şiddetli yağış ve fırtına, yaşamı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor.

13.01.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Limandaki TEKNELER BATTI

Antalya'da dün öğleden sonra başlayan ve gece yarısı etkisini artıran şiddetli yağış ve fırtına, yaşamı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. Yağmur suları nedeniyle araçların yollarda kaldığı Antalya'da çok sayıda reklam panosu devrildi, trafik ışıkları direkleriyle beraber yerinden söküldü. Pek çok kavşaktaki sinyalizasyon sistemi çalışmadığı için trafik de aksamalar oldu.

Fırtına denizcilere de büyük zarar verdi. Antalya Yat Limanı'nda demirli bulunan 1 tur teknesi ile 8 balıkçı teknesi battı. İskeleye bağlı olan tekneler alabora olurken, tekne sahipleri eşyalarını kurtarmak için büyük mücadele verdi. Batan teknelerden geriye denizin yüzeyinde can yelekleri kaldı.

ELEKTRİK KESİNTİSİ İSYAN ETTİRDİ

Antalya'yı etkisi altına alan fırtına ve şiddetli yağış nedeniyle kentin birçok noktasında elektrikler kesildi. Bazı mahallelerde 14 saati bulan elektrik kesintisiyle vatandaş çileden çıktı. CLK Akdeniz Enerji'den abonelere gelen cep telefonu kısa mesajında, Güzeloba, Güzelbağ, Güzeloluk, Zümrütova, Çağlayan, Yenigün, Kızılarık, Yeşildere ve Doğuyaka mahallelerine ağaç devrilmesi sonucu tel kopmalarından dolayı kontrollü şekilde enerji verildiği belirtildi. Mesajda abonelerden acil durumlar için Alo 186 hattına ulaşması istendi. Günde ortalama 3 bin çağrının geldiği 186 telefonlarına gelen çağrı sayısının 9 bine ulaştığı, çağrı merkezi çalışanlarının fazla mesai yaparak gelen çağrıların yüzde 72'sini karşıladığı belirtildi.

194 KEZ ARADI AMA ULAŞAMADI

Kış aylarında ısınmada kullanılan klimalar nedeniyle elektriğe bağımlılığı iki kat artan Antalya'da CLK kurumsal twitter hesabına mesaj yağdı. Elektrik kesintilerine ilişkin şikayetleri Alo 186 çağrı merkezine yönlendirilirken Antalyalılar söz konusu hatta ulaşamamaktan şikayet etti.

Twitter'dan Serhad Sözgen isimli kullanıcı "Her aksam kesinti var. Kızıltoprak mahallesi. Alo 186'nızla daha 1 kere konuşamadık" derken Mehmet Bilgin ise 186 hattını 194 kere aradığını gösteren telefon arama kaydı fotoğrafını twitter üzerinden paylaştı. Okan Bent isimli kullanıcı ise ulaşamadığı Alo 186'ya tepkisini "186 hattını otomatik meşgule almışsınız vatandaş ulaşmasın diye" tweetiyle dile getirdi.

CLK Akdeniz Enerji'nin kentte elektrik kesintilerinin yoğun olarak yaşandığı dakikalarda kurumsal twitter adresi "Enerjimizi verimli kullanarak gelecek nesiller için birlikte daha iyi bir dünya yaratabiliriz" mesajı ise sosyal medyada olay oldu. Bu mesaja Eagle Soul takma isimli bir twitter kullanıcısı "Tasarruf adına uygulamanız elektriği kesmek mi hacılar?" diye yazarken FB Neferi isimli başka bir kullanıcı da "Önce siz elektrikleri kesmeyin de sonra kullanalım" diye cevap verdi.

TAKIMLAR SALONDA ÇALIŞTI

Sağanak yağış ve fırtına, turizm merkezi Belek'te kamp yapan futbol takımlarını da olumsuz etkiledi. Türkiye ve Avrupa'dan bir çok ekibin hazırlıklarını sürdürdüğü Belek'te akşam saatlerinde başlayan ve sabah şiddetlenen yağış ve fırtına birçok takımın antrenmanlarını kamp yaptıkları otellerdeki spor salonlarında yapmalarına neden oldu. Otellerin yakınındaki spor sahalarına giden yollar sular altında kalırken, fırtına ve yağmur nedeniyle otellerinden çıkamayan yerli ve yabancı futbol takımları kapalı salonlarda çalıştı. Son olarak Fenerbahçe ve Gençlerbirliği sabah sahada yapmaları gereken çalışmalarını otellerindeki salonlara aldı.

ÇIRALI SAHİLİ KÖPÜKLE KAPLANDI

Kemer'de etkili olan fırtına ve yağış, Çıralı Mahallesi'nde bir derenin taşmasına neden oldu. Fırtınanın etkisiyle devrilen ağaçlar bölgede ulaşımı olumsuz yönde etkilerken, Kemer Belediyesi'ne bağlı ekipler bölgedeki ağaçları temizleyerek, yolu trafiğe açtı. Kemre Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Can bölgede inceleme yaptı. Kemer'deki Çıralı sahilinde ise yağıştan dolayı ilginç bir görüntü ortaya çıktı. Yüksekliği 5-6 metreyi bulan dalgalar sahile vururken, 150 metrelik sahilin tamamı köpükle kaplandı. Sahil şeridinde bulunan bazı işyerlerini de su bastı. - Fırtına

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Fırtına ve Yağmur Yaşamı Felç Etti, Okullar Tatil Edildi (7) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement