Antalya'da Fırtına ve Yağmur Yaşamı Felç Etti, Okullar Tatil Edildi (8) - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Fırtına ve Yağmur Yaşamı Felç Etti, Okullar Tatil Edildi (8)

Antalya\'da Fırtına ve Yağmur Yaşamı Felç Etti, Okullar Tatil Edildi (8)

Tatil KARARINA FIRTINA NEDEN OLDU Antalya'da okulların tatil edilmlesine, ağaçların devrilmesine, çatıların uçmasına, yolların göle dönmesine, ev ve işyerlerini su basmasına yol açan şiddetli yağış ve fırtınanın akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği açıklandı.

13.01.2015 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tatil KARARINA FIRTINA NEDEN OLDU

Antalya'da okulların tatil edilmlesine, ağaçların devrilmesine, çatıların uçmasına, yolların göle dönmesine, ev ve işyerlerini su basmasına yol açan şiddetli yağış ve fırtınanın akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği açıklandı. Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürü Erol Aydın, "Fırtınada ağaç devrilmesi gibi durumlarda can kaybı meydana gelebilir. Tahminlerimiz rüzgarın sabaha karşı hafifleyebileceği yönündeydi. Ama rüzgar hafiflemeyince sabah saat 05.30'da durumu valiliğe bildirdik. Onlar da okulların tatil kararını verdi" dedi.

"RÜZGAR AKŞAMA ETKİSİNİ KAYBEDECEK"

Antalya'daki hava durumuyla ilgili değerlendirmede bulunan Erol Aydın, önceki gün bölgeyi etkisi altına alacak kuvvetli yağış ve fırtınayla ilgili uyarıyı yaptıklarını hatırlattı. Beklenen yağış ve fırtınanın etkisine Antalya'nın dün saat 11.00'den sonra girdiğini belirten Erol Aydın, "Halen yağış ve fırtına aralıksız hızını kesmeden devem ediyor. Ancak akşama doğru rüzgarın hızını kaybetmesini bekliyoruz. Yağışlar da aralıklarla devam edecek" diye konuştu.

DÖŞEMEALTI'NDA YAĞIŞ, KEMER'DE FIRTINA

Son 24 saatlik dilimde Antalya'ya düşen yağış miktarı hakkında da bilgi veren Aydın, yağışların en fazla Antalya'nın kuzeyindeki Döşemealtı İlçesi'nde etkili olduğunu açıkladı. Döşemealtı'nda metrekareye 24 saatte 342 kilogram yağış düştüğünü açıklayan Aydın, "Bu rakam Kemer'de 163, Elmalı'da 160, Serik'te 102, Antalya il merkezinde ise 94 kilogram oldu" dedi.

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürü Erol Aydın, rüzgarın saatteki hızının Kemer Sığlık Feneri'nde 155, Antalya Limanı'nda 145, Konyaaltı'nda 100, Finike'de 93 ve Serik'te 88 kilometreye ulaştığını açıkladı.

YAĞMURDAN EN ÇOK ONLAR ETKİLENDİ

Yağmur ve fırtına, barınacak yeri olmayıp sokaklarda yaşayanları etkiledi. Uzun yıllar Almanya'da yaşadıktan sonra döndüğü Türkiye'de barınacak yeri olmadığı için yaşamını sokaklarda sürdüren 43 yaşındaki Aslan Bilir, geçimini hurdacılık yaparak sağlıyor. Almanya'dayken fırıncılık yaptığını, iflastan sonra ailesinin kendisini terk ettiğini belirten Bilir, Almanca, İngilizce, Fransızca ve Rusça bildiğini söyledi. Kalacak bir yeri olmadığı için sokaklarda barındığını, dört yıldır da hurda toplayarak geçimini sağlamaya çalıştığını anlattı. Aslan Bilir, şunları söyledi:

"Almanya'dan geldikten sonra birkaç değişik işte çalıştım. Garsonluk yaptım. Ama dikiş tutturamadım. Hurdacılıktan günde 30 lira civarında para kazanıyorum. Bu benim yemek ihtiyacımı karşılıyor. Ancak, bu parayla ev kiralayıp, eşya almam, elektrik su faturası ödemem mümkün olmadığı için sokaklarda yaşamak durumundayım. Yağmurda da ıslanmamak için sokakta bulduğum bir çatı levhasını başıma kalkan yaptım. Yakındaki bir akaryakıt istasyonundan da bedava dağıtılan çaydan alıp içimi ısıtmaya çalışıyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Fırtına ve Yağmur Yaşamı Felç Etti, Okullar Tatil Edildi (8) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement