Antalya'da Gaziler Günü Törenleri Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Gaziler Günü Törenleri Düzenlendi

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Antalya'da ve Manavgat ilçesinde törenler düzenlendi.

19.09.2014 14:05  Güncelleme: 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Antalya ve Manavgat ilçesinde törenler düzenlendi.

Antalya'daki tören Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Garnizon Komutanlığı Akdeniz Bölge Bandosu'nun çaldığı marş ile saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, gazi ve yakınları katıldı.

Gazi Haluk Hatipoğlu'nun okuduğu şiirden sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Emekli Albay Zeynel Abidin Sezer, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Sezer, 19 Eylül'ün, tüm gazilerin en büyük gazisi Mustafa Kemal Atatürk'le bütünleştiği bir gün olduğunu söyledi.

Vali Öztürk daha sonra protokol üyeleri ile birlikte orduevine geçerek Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şubesi, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği ile Şehit ve Gazi aileleri Yardımlaşma Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

Manavgat'taki tören

Manavgat'ta Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene de Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Enver Sungur, Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ufuk Aruk, İlçe Emniyet Müdürü Ercan İlhan ile kamu kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gaziler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından günün anlam ve önemine dair konuşmayı Jandarma Üsteğmen Tolga Seçkin Zafer yaptı. Konuşmanın ardından tören sona erdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da Gaziler Günü Törenleri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement